Dat is een van de harde feiten die we moeten constateren, samen met onze Nederlandse experte Madelon Vos. Overheden hebben het zwaar en weten niet meer waar het fiatgeld te zoeken. Bedrijven ook want vele zullen deze Coronacrisis niet overleven. En tenslotte hebben burgers het eveneens zwaar te verduren. De werkloosheid loopt immers op als een van de trieste gevolgen. Het zal vrezen wij alles naar minder, kleiner, bescheidener gaan. Maar houden we ergens toch in het achterhoofd: alles en iedereen betaalt vandaag de prijs voor het verleden. Vanwege totaal onverantwoorde roekeloosheid in de omgang met geld en dit sedert decennia. We (nou ja) zijn geen goede huisvaders en huismoeders geweest. Het is payback time…

Schuldkwijtschelding

Payback time? Niet echt natuurlijk want de schuldenberg die we met z´n allen opgebouwd hebben en nog, kan niet meer op een natuurlijke manier worden afgebroken. Met afbetalen, rente, intresten betalen om zo langzaam, heel langzaam weer naar een ´normale´ wereldeconomie te evolueren. Dus zullen er drastische maatregelen moeten komen. O.i. zal dit onder veel meer inhouden: de kwijtschelding van bepaalde schulden. Gewoon doen alsof, met z´n allen afspreken dat die schulden er nooit geweest zijn. Dus opnieuw net als na de Kredietcrisis van 2009 geen lessen geleerd. Laat ons gewoon een heleboel van die schulden schrappen. Want de ontwikkelde landen, de industrielanden zijn er financieel-economisch al erg slecht aan toe. Stellen we ons voor hoe het dan wel in de ontwikkelende landen gesteld is. Heel wat van hen kreunen onder de dollar-genomineerde schulden. Nou ja, en nu laten we Madelon haar licht schijnen op deze materies. Het gaat namelijk helemaal niet goed met – ook – de bankensector.

6 Responses

 1. “Overheden hebben het zwaar en weten niet meer waar het fiatgeld te zoeken”

  Deze stelling berust totaal op onzin en manipulatie voor reacties.
  Dan wordt er nog snel een Madelon bij betrokken en gebruikt.
  Joost van Buuren weet het ook niet meer en lijkt ook af te zakken.

  1. Deze stelling is een vaststelling en die klopt volledig hoor. Denk aan onzinnige belastingen, die nog zullen toenemen. Aan het bijverzinnen van geld, fiatgeld dus. Aan multinationals kunnen ze nauwelijks raken, dus komt altijd weer de gewone burger in het vizier, toch? En niemand ´gebruikt´ Madelon; ik leid haar in of kader haar immer interessante video´s, that´s all. Veel te sterke meid hoor om ´gebruikt´ te worden en puik zo. Ik heb echt niemand nodig voor mijn ´stellingen´ hoor. En het gezegde mag dan luiden ´Joost mag het weten´, maar ik denk dat ik e.e.a. maar al te goed weet en doorzie. Toch bedankt voor uw talrijke commentaren, Mark. Al zijn ze soms nogal cryptisch. Maar ach, het is de eeuw van crypto schijnt het dus het zij u vergeven. Groetjes

   1. Beste Joost,

    U hoeft mij niet te vergeven voor mijn door u veronderstelde zogenaamde cryptische commenteren.
    U ziet zelf geen heil meer in de afwikkeling van de enorme internationale schuldenberg!!!
    U pleit simpelweg voor Internationaal de schulden van banken en bedrijven weg te strepen( of simpel failliet verklaren ), maar hoe zit het dan met de schulden van particulieren aan banken en bedrijven?
    Deze laatste van schulden blijven eeuwigdurend voortbestaan en zullen hen altijd blijven achtervolgen, de wet maakt dit mogelijk en onmogelijk.
    Is dit eerlijk en rechtvaardig uit oogpunt van de ware schepper en zeker niet vanuit het verderfelijke zogenaamde ‘ RECHTSWEZEN’.

    De meesten zijn geestelijk ziek, in een ziek systeem.

   2. Geen enkele menselijke vaststelling klopt volledig en daar moeten wij ons terdege van bewust blijven, hoe arrogant we zelf ook willen zijn, of hoe we sommige mensen ook maar blind willen volgen en op een troon willen/gaan zetten.
    Wij mensen doen gewoon allemaal ons ding, hoog en laag gewaardeerd, maar het blijven mensen met al hun gebreken en arrogantie/ego.
    Alleen de ware schepper van het Universum kan ons/mij blij maken.
    Dit was een gedeeltelijke wederzijdse openbaring.

 2. ‘ Mensen’ die het ruim hebben financieel, die hoor je niet klagen en support geven voor de groep mensen die amper de touwtjes aan elkaar kunnen knopen.
  Zij, die buiten hun schuld met een paar kinderen een armlastig bestaan leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: