(uit Cryptonieuwsbrief.nl) Gisteren schreven we nog We´re Back!!, doelend op uw Cryptonieuwsbrief die opnieuw dagelijks verschijnt, van maandag tot en met vrijdag. En er lijkt meer ´back´, terug van weggeweest te komen. Bitcoin bijvoorbeeld, BTC, dat opnieuw een gooi naar de $50.000 doet (vandaag donderdag 16 september 2021 aan $48.000+). Eveneens terug maar dan van nooit weggeweest zijn de institutionele investeerders. De Grote Jongens, en Meisjes, met de big bucks. Toch wanneer we CZ, Changpeng Zhao, stichter van Binance mogen geloven (en dat doen we ook). ´Binance CEO Changpeng Zhao recently told The South China Morning Post that financial institutions are coming “big time.” The largest crypto exchange is seeing an increasing number of institutional investors´. Waaronder ook de meer traditionele, conservatieve financiële ondernemingen en durfkapitalisten. Top dus.

Het evenwicht dat er geen is

Zo gezien en indien dit niet een kwestie is van de wens die de vader is van de gedachte, groeit de cryptogemeenschap op termijn nog uit tot een factor in de monetaire constellatie waarmee rekening te houden valt. We helpen het hopen hoor, maar vast wel. Het risico aan zo´n prominente, nieuwe (ja toch hoor) speler zijn of worden, is dat je tegen schenen gaat stampen. Op tenen gaat trappen. Gaat ´storen´; het ´evenwicht´ (dat trouwens bijzonder twijfelachtig is) en de status quo bedreigen. Liever houden the powers that be alles bij het oude. Conservatief als ze zijn, en dan hebben we het voornamelijk over de centrale banken van de wereld. Bijna elk land (200 afgerond) heeft wel een centrale bank, waarvan de allerbelangrijkste wel zijn de Amerikaanse, het Federal Reserve System; de Europese – ECB; de Japanse, de Chinese en de Britse. Niet toevallig de vijf wereldmunten beherend en beheersend. Zij bezitten van oudsher de macht over het nationale geld, en zullen dat privilege niet zonder slag of stoot afgeven! 

Groot, groter, grootst

Daarom moet de cryptogemeenschap – bij de recentste telling 225 miljoen zielen groot and counting – al zo belangrijk en prominent worden dat ze incontournable is. Je-kunt-er-niet-meer-rond-en-moet-er-dus-absoluut-rekening-mee-houden. Er bestaat een nogal vaak aangehaald, geciteerd gezegde dat luidt “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”  U begrijpt – aanvankelijk negeert men je; vervolgens lachen ze om je; daarna bevechten ze jou en uiteindelijk overwin je. Deze quote wordt wel verkeerdelijk aan een illustere persoon uit het verleden toegeschreven; dat is dan Mahatma Gandhi die met zijn geweldloze protesten de Britten uit India verdreef in 1947. Neen, het was eigenlijk een onbekende vakbondsman die als volgt sprak, op een meeting in de VS anno 1918: “First they ignore you. Then they ridicule you. And then they attack you and want to burn you. And then they build monuments to you.” Zo´n momunent, om bitcoin en de blockchain te eren, bestáát trouwens reeds in, of all places, EU-lidstaat Slovenië!

Ten aanval!

Maar de teneur blijft hetzelfde. Belangrijkheid, prominent en misschien te zijner tijd inderdaad ´incontournable´ worden – het begint altijd klein, en altijd volgens genoemd verloop. Negeren. Uitlachen. Bevechten. Overwinnen. Wel, laat bitcoin, laat digitale munten, de hele cryptogemeenschap anno 2021 in dat derde stadium zitten. Want niemand van the powers that be, de traditionele bankenwereld, in het bijzonder die van ´s werelds centrale banken, lacht ´ons´ nog uit. Niemand negeert ons nog. We worden wél nog aangevallen – in dat stadium zitten we nog steeds; en hierna (wanneer?) volgt dan die nagestreefde en oh zo verlangde ´overwinning´. Of niet. 

Titaantjes. Titanen

Want de uitkomst van die strijd tussen titanen is volledig onbekend want nog steeds aan de gang. Op tal van fronten. Van inperkende wetgeving in de VS tot het sluiten van tal van cryptobeurzen in Zuid-Korea. Van de moeilijkheden die Binance als grootste cryptoplatform ondervindt om dan toch, ´van moetens´, een juridisch onderkomen te vinden ergens in de vorm van een hoofdkwartier, tot het bemoeilijken van bankrekeningen openen voor cryptohandel in Australië.

Nul is wel heel weinig

De quote in vertaling die de titel is ´Als bitcoin te belangrijk wordt gaat de stekker eruit´, hoorden we het eerst van een éminence grise in de beleggerswereld. Jim Rogers, residerend in Singapore sedert meer dan een decennium en als kwieke (bijna) tachtiger nog steeds alert wanneer het op investeren aankomt. Bitcoin gaat naar nul wanneer het te belangrijk wordt, zei hij in een interview maanden geleden. Woorden van gelijke strekking werden een paar dagen geleden ook geuit door Ray Dalio. Coingape.com´World’s Largest Hedge Fund Manager Says Regulators Would Kill Bitcoin´…

The big picture

Met andere woorden en samengevat: cryptocurrency, de digitale financiële wereld, de cryptogemeenschap leeft op het scherp van de snede, en dient redelijk snel redelijk groot, behoorlijk groter, omvangrijker en belangrijker te worden. Om niet in de toekomst (veraf of dichtbij) roemloos (of roemrijk) ten onder te gaan. ´t Is maar dat u het wéét, beste lezer, beste lezeres! Een hele hap om te verteren, toch, als ontbijt op een doorsnee donderdagochtend, nietwaar? Nu ja, Cryptonieuwsbrief.nl is niet gestart om u de wereld van crypto/blockchain door een roze bril te tonen. Maar door een realistische bril. Zo één waarmee u heel precies, nauwkeurig en tot in de details kunt kijken. En vooral ook om the big picture niet uit het oog (!) te verliezen, ja…? 

Smakelijk!

Om het verteren van uw ontbijt – of brunch – wat te verlichten, vergemakkelijken, hebben we als tegengewicht van deze ´zware´ intro toch ook heel wat opbeurend nieuws te melden. Zoals:

Olifant in de kamer

Een financiële gigant in de wereld van het professioneel money management, fondsenbeheerder Franklin Templeton, met 1,5 trillion – biljoen – dollar onder beheer, zoekt een cryptohandelaar en een crypto analist. Tjonge, wanneer een institutionele partij als deze nog maar een teen of voet in het cryptowater steekt…? En kijk, hij richt al meteen een blockchain durffonds op ter waarde van 20 miljoen dollar.

Spot on

De prominente Amerikaanse bank Wells Fargo stelt dat 5 tot 10 procent blootstelling aan cryptocurrencies ideaal is´The sweet spot´ noemt zij het (niet te verwarren met the G-spot, want dát schijnt iets heel anders te zijn…) Wells Fargo is dus al duidelijk ´om´ en helemaal niet meer aan het ´bevechten´! If you can´t beat them – join them, zullen ze daar aan de top vast beseffen!

Volger of leider

´Popular investor and Shark Tank personality Kevin O’Leary said he wants his current crypto holdings doubled to 7%, despite impending regulations.´ Het belang van wat personaliteiten van tv en sociale media doen en laten, kan niet geminimaliseerd worden. Lieden als O´Leary hebben vaak honderduizenden, miljoenen volgers; en ´volgers´ vertonen nog dikwijls de gewoonte om ná te volgen, weet u wel? Nou ja ´volgers´… beter is een leider te zijn, te worden; al leid je maar één persoon namelijk jezelf!

Zo zoon zo vader

De Amerikaanse miljardair Steve Cohen maakt opiniegewijs een draai van 180 graden, wanneer het over crypto gaat. Van aanvankelijk heel sceptisch en wantrouwend naar een positieve houding en pro-zijn. Hij is daarmee niet de eerste in deze, en hij zal niet de laatste zijn. Meer en meer prominenten worden en waren al ´om´. De eigenaar van de New York Mets en hefboomfonds manager met Point72 Asset Management, liet zich nota bene ompraten door…zijn zoon! ´Jong´ kan traditioneel veel leren van ´oud´, maar blijkbaar geldt dit ook omgekeerd wanneer het over cryptobeleggen gaat? Cohen noemde zijn spruit aanvankelijk nog een ´´cryptomaniac´´, maar liet zich ondertussen toch gedurende zes volle maanden indringend inlichten over digitale munten en blockchain technologie. Om vervolgens zowel met zijn persoonlijk fortuin als met zijn hedgefund in crypto te beleggen. Misschien, wel mogelijk, komt de beweging die crypto onontbeerlijk, ontegensprekelijk, omineus, ontzettend belangrijk gaat maken, wel vanuit de jongste generatie. We noemen haar de Millennials, en over het algemeen is zij behoorlijk pro deze financiële, digitale (r)evolutie. De Jeugd Van Tegenwoordig

Ripple, meer dan een rimpeling in de financiële wateren

Goldman Sachs´ crypto expert Andrew Lokenauth is bullish over Ripple, eertijds bij de top drie grootste digitale munten, voor de SEC rechtszaak dan sedert december 2020. En als je denkt bullish, maak daar dan maar Bullish van met een hoofdletter! ´´Ripple will redefine online paymentsand I believe that Ripple XRP will likely IPO and go public once its SEC lawsuit is resolved.´´ Lokenauth ziet de blockchain firma, opgericht in 2012 en daarmee de oudste in de digitale ruimte, zelfs belangrijker worden dan SWIFT, het grootste betaalplatform ter wereld! 

The Cross

Het Golden Cross – gouden kruis – waarover we gisteren spraken, technisch patroon merkbaar sinds kort op de bitcoin grafiek, zet blijkbaar door. De BTC koers maakte een sprong in de afgelopen 24 uur tot over de 48.000 dollar.

 

Cryptopotato.com

Lady´s first

Tenslotte nog wat mij betreft het állerbelangrijkste nieuws-van-de-dag. Dat gaat over het feit, de constatering dat meer en meer vrouwen, dames en meisjes in de crypto ring stappen. Hear hear! Ja, Ome Joost mag dan wel al een redelijk gezegende ouderdom genieten (?), maar is wél een mannelijke feminist. Sedert decennia! De jaren des onderscheids, de jaren van verstand (nou ja…) K3 mag dan al uitbrengen, al zingend ´Oma´s aan de top´? Joost Bitcoin zei altijd al ´Vrouwen aan de top´. Ja, dames (!) en heren lezers van deze Cryptonieuwsbrief – met voldoende leden van het vrouwelijke geslacht aan de macht, op meer belangrijke, vooral politieke vlakken, zou de wereld vast niet zo…gewelddadig zijn. Zo..macho-achtig, met dat behoorlijk dubieuze adagium van het ´recht van de sterkste´; met dat immer reiken naar meer geld en macht, invloed; vol Alfamannetjes. Dat dienen dan wel liefst dames zoals de Nieuw-Zeelandse premier te zijn, en niet à la wijlen Lady Thatcher!

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 11.910 munten en tokens (jawel!) tezamen, vergeleken met gisteren, 15 september 2021, bedraagt vandaag 2,239 trillion – biljoen – dollar (was 2,066 trillion.)  

BTC noteert aan 48.089 dollar (was 44.674 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 40,42 procent (was 40.68 procent). Zowel bitcoin als altcoins gaan er met een sprong op vooruit. JUMP! JUMP!

Morgen is de Cryptonieuwsbrief weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. U schreef in groten getale dat u ´t inderdaad ´leuk´ zou vinden om élke (werk)dag van ons te horen, ergo: quod erat demonstrandum. U vraagt wij draaien! Geniet alvast een dynamische donderdag! Greetz, in het bijzonder aan alle lady-lezers! Keep up the good work! Joost Bitcoin

2 reacties

  1. De euro en de dollar zijn nu eigenlijk ook digitale munten, met een inflatie model, namelijk dat er steeds meer euro’s en dollars worden gemaakt.
    De cryptotokens worden gereguleerd en dat betekent dat de grote jongens echt gaan mee doen. Vergeet niet, het gaat om geld verdienen.
    De wereld gaat richting een virtuele handel en digitale munten is onvermijdelijk. Vroeg of laat zal papier geld en ijzergeld verdwijnen. Dan is er geen verschil meer tussen de digitale dollar en Euro t.o.v. de cryptotokens.
    Het wordt een gevecht tussen publieke tokens en private tokens. Vergeet niet centrale banken zijn eigendom van de banken. Technisch gezien is de euro en dollar al private tokens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: