De oudste zoon van weldra ex-president Donald Trump wordt ´the first of six founding journalists and public figures in ‘OG1’, a company that will supposedly use blockchain — the technology behind cryptocurrencies — to “make news credible again.”´ Wikipedia: ´Donald John “Don” Trump Jr. – geboren NY 1977 – is een Amerikaans zakenman. Hij is het oudste kind van de projectontwikkelaar en de 45e president van de Verenigde Staten Donald Trump en diens eerste vrouw Ivana Trump. Samen met zijn broer Eric leidt hij als Executive Vice President het familiebedrijf The Trump Organization.´ Met zo´n achtergrond en vader stellen we ons ernstig vragen bij wat ´geloofwaardig nieuws´ dan wel mag betekenen. Het vastgoedbedrijf wordt ondertussen verdacht van bank- en verzekeringsfraude. O.m. de miljoenen belasting-afschrijvingen worden onderzocht.

Er zitten tegen The Trump Organization en vader Trump maar liefst zes zaken in de pijplijn, wachtend op het moment dat die opnieuw een gewone burger wordt, op 21 januari 2021. Nbcnews.com: ´Senate committee made criminal referral of Trump Jr., Bannon, Kushner, two others to federal prosecutors´. Ook: als er toch niets aan de hand zou zijn, waarom sprak vader Trump dan met zijn adviseurs over een presidentieel pardon voor zijn drie oudste kinderen en advocaat Guiliani? Een soort van absolutie op voorhand; een pardon, vrijgeleide bij voorbaat dus, hmm, dus dat kan nog wel van pas komen of…?

15.000 leugens groot en klein

Het palmares van vader Trump dan, telt honderden, zoniet duizenden publieke uitingen als halve waarheden; overdrijvingen; gratuite, onbewijsbare uitlatingen en ronduit leugens. 

Jawel, iemand hield de intrieste score bij: meer dan 15.000 eeuh…onwaarheden verkondigde de heer D. Trump in zijn vier jaar in office. Verdient dat geen vermelding in het Guinness Book of Records? Maar we mogen de zonden van de vader niet op het hoofd van de zoon stapelen uiteraard. Toch toonde Don Junior zich steeds een fervent verdediger van zijn pa. Bijzonder fanatiek zelfs soms:

Kant en kantjes

In alle fairheid geven we Junior tenslotte het laatste woord. En dit is wat er uitkwam: “Americans know the media is broken, we don’t have to focus on the negative. The need for accurate, censorship-proof news is both a fundamental right and an enormous opportunity,” said Trump Jr. in a statement. “Together with Kimberly [Guilfoyle] and the amazing people in OMP, we have the technology, capital, and moral imperative to build this. Let’s get it done.” De ´moral imperative´ nog wel, kijk eens aan. In vertaling klinkt dat als volgt: ´Een morele verplichting is een sterk gevoeld principe dat die persoon ertoe dwingt te handelen. Het is een soort categorische imperatief, zoals gedefinieerd door Immanuel Kant. Kant achtte het noodzakelijk om in zijn praktische aspect een dictaat van de zuivere rede te zijn.´ Kant, kant – als Junior hier maar niet de kantjes van afloopt!

De eerlijkheid en volledigheid gebiedt ons vast te stellen dat wie de waarheid spreekt of schrijft, wat die ook mag zijn, het soms ook slecht kan bekomen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: