Het vindt meest elk jaar wel plaats, en meestal komt dat toch nog onverwacht. Al kondigden we ons vermoeden van de start van een nieuw altcoin seizoen gisteren al wel aan, herinner u? Dat was dan 10:00 ´s ochtends zoals altijd, maar daarna gingen de meeste alternatieve coins, munten en tokens, wel helemaal los. Altcoins of alternatieve munten zijn dan alle 9000+ behalve bitcoin. Het altcoin seizoen, of ´altcoin season´ zoals ´t in het Engels genoemd wordt, is een periode die lang of kort kan duren, waarbij er veel meer aandacht is voor alles niet-bitcoin gerelateerd. De koers van BTC vormt dan meestal een plateau, blijft een poos maar wat aanmodderen. De berichtgeving vanwege alternatieve munten krijgt meer aandacht, en de koersen van heel wat van hen stijgen vaak heel aanzienlijk.

Koers omhoog, voorraad omlaag

ETH, Ethereum, ether haalde een nieuw all time high en tegelijk daalde het aantal beschikbare coins om te verhandelen tot een 20-maandelijks dieptepunt. Ook hier dus net zoals in bitcoin: steeds meer beleggers groot en klein halen hun aankopen van de beurzen en platformen weg. Die verhuizen naar privé wallets en zijn niet meer per direct te koop. Het verschijnsel heet hodlen. een opzettelijke verbastering van to hold, holding, en je merkt het meer en meer. Het is kopen-om-te-houden. Minder munten beschikbaar geven zelfs bij gelijkblijvende vraag een hogere koers. En wat die vraag betreft: die neemt dan ook nog eens toe! 

Sterkste stijgers

Voor een aantal munten zien we reeds sinds een week veel appetijt; Beincrypto.com:

´During the week of March 29 – April 5, the biggest altcoin gainers were:

WazirX (WRX) – 1,100%
BitTorrent (BTT) – 222%
Holo (HOT) – 155%
TRON (TRX) – 100%
Dent (DENT) – 85%´

´t Zit weer mee voor XRP

Eén munt uit de top tien naar grootste marktkapitalisatie springt er ook uit, en klimt gelijk van de 7de naar de 6de plaats. Voor de rechtszaak vanwege de Amerikaanse SEC, Securities and Exchange Commission, die startte in december 2020, was XRP wel de derde populairste munt. Het ziet er naar uit dat beleggers die voorheen de Ripple Labs, Inc. munt dumpten, er plots weer trek in kregen, en nog. Een paar verschijningen in de media vanwege CEO Brad Garlinghouse, een blog dat gestart werd en een ouder artikel over een bijkomend belang in Azië – veel meer is er niet nodig om de aandacht voor het potentieel te hernieuwen. Uitkomst rechtszaak nog onbekend, maar de kans van een regeling wordt weer groter geacht. En wie weet wordt XRP wel degelijk dé bridge currency, overbruggingsmunt die alle CBDC´s, central bank digital currencies, ooit gaat verbinden?

Roze bril

Dat is dus typisch altcoin seizoen gedrag. Alles wat niet bitcoin is krijgt veel meer aandacht, en wordt desgevallend opnieuw geliefd. In een positief daglicht gezien. Wat niet wil zeggen dat álle 9000+ munten eenzelfde koersstijging laten zien, en zeker niet allemaal tegelijk. Maar de totale marktkapitalisatie stijgt er wel door tot de hoogste stand ooit: 2 trilllion (biljoen, 1000 miljard) dollar. Met de dominantie van bitcoin gedaald tot 55 procent. 

´Tis the season to be merry…

Niemand weet hoe lang zo´n altseason duurt; is het een kwestie van een week, weken of zelfs maanden. Want dan kan het op een dag plots weer al bitcoin zijn dat de klok slaat. 

Bitcoin iemand?

De Sacramento Kings faciliteren alle verloningen voor spelers en staf naar bitcoin toe. Wie in BTC betaald wilt worden voortaan – het kan.´The move would strengthen the Kings’ longstanding claim to being one of the most crypto-forward teams in professional sports. The California NBA team began selling everything from tickets to hot dogs for bitcoin in 2014 and in 2019 launched rewards token for fans.´

Trouwringen gevat in een token

Een Amerikaans koppel is gehuwd…in de ETH, Ethereum blockchain! ´Peter Kacherginsky and Rebecca Rose, a Californian couple are Coinbase employees and their wedding cost £371.84. Kacherginsky wrote a smart contract dubbed Tabaat and created tokenized rings. The couple’s marriage got validated on the Ethereum blockchain in four minutes.´

CBDC, ook Japan is mee

Ook Japan begint de voorbereidingen voor een CBDC, eigen digitale munt voor de centrale bank. Zoals meer dan 80 procent van alle centrale banken ter wereld reeds in verschillende stadia zit, aldus het IMF, Internationaal Monetair Fonds. De bank noemt het ´een noodzakelijke stap´, al is het officieel nog maar ´experimenteren´…

Bitcoin boven

Bitcoin is weer hot, of zo mogelijk nog ´hotter´ in Turkije, en daar is de inflatie van 16 procent niet vreemd aan. Het land zwalpt van de ene muntcrisis naar de andere, en zelfs het meermaals wisselen van de top der centrale bank lijkt geen soelaas te bieden. Je merkt de hoogste mate van crypto adoptie op bij de bevolking van landen, zoals ook in Venezuela, die in dergelijke crises zitten. Dit wil zeggen dat zij de volatiliteit van digitale munten prefereren, er maar bij nemen, boven de enige weg die hun nationale munt nog lijkt op te gaan, en dat is naar beneden….

 

Uit Cryptonieuwsbrief.nl. De gratis nieuwsbrief met het laatste nieuws over crypto/blockchain, van maandag tot en met vrijdag om 10:00 ij uw mailbox.

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: