Alternatieve beleggingen straks niet meer ‘alternatief’ maar mainstream?/MMT rules!

0

Wie weet gaat het daar nog van komen. Met aandelenbeurzen die de grootste opdonder ooit kregen (maart 2020). En prompt drie jaar terug in de tijd gezet werden. Kunstmatig dan nog slechts op dat lagere niveau gehouden door ontiegelijk veel biljoenen funny money. Om ze voor de échte vrije val te behoeden. In de VS gaan stemmen op om de centrale bank toe te laten meteen maar rechtstreeks op de aandelenbeurzen te kopen. Where will it all end? Misschien is dat ‘einde’ al wel ingezet. Of het begin van het einde. Daar heeft Mike Maloney, goudexpert het onder meer over. Hoe is het wel met de (wereld)economie gesteld, wanneer overheden tot zulke extreme maatregelen overgaan? Zoals in het Verenigd Koninkrijk, waar de centrale bank rechtreeks de overheid gaat financieren! ’t Is maar tijdelijk hoor, alleen maar vanwege deze Coronatijden, u begrijpt. Maar ‘tijdelijk’ heeft nog al eens de gewoonte om ‘permanent’ te worden, we kennen dat… Ondertussen: Modern Market Therory (MMT) rules!

Ultieme goud panel

Goud tikt met regelmaat nieuwe hoogten aan. Op moment van schrijven is dat afgerond $1700. Flink op weg om zijn all time high van $2254 opnieuw te halen en waarschijnlijk voorbij te steken. De tijden zijn ernaar. Kijkt u hier zo u wilt naar de 100 jaar grafiek. In euro werd dat hoogste niveau aller tijden reeds voorbij gestreefd in januari 2020. Een troy ounce goud (31,10 gram) doet vandaag, 10 april 2020, afgerond 1540 euro. Tijdens de Vancouver Resource Investment Conference eerder dit jaar werd aan dé experts uit de sector hun prognose gevraagd. Voor 2020 en de volgende jaren. ‘The Ultimate Gold Panel consists of Frank Holmes, CEO of U.S. Investors, Rick Rule, president of Sprott U.S., Grant Williams of Vulpes Investment Management, and Peter Schiff, CEO of Euro Pacific Capital.’ De consensus was al vlug duidelijk: véél en véél hogere koersen staan ons te wachten:

Ook de bekende Max Keiser zegt dat we goud, zilver en bitcoin nodig hebben om wat komt, onvermijdelijk, te overleven:

Safe havens

Die andere safe haven met minder jaren op zijn palmares dan goud dan: bitcoin. Waar het gele edelmetaal al zovele decennia zijn nut bewezen heeft in barre economische tijden, bestaat de digitale munt pas sinds 2009. De koers van BTC kreeg een enorme opdoffer door de uitbraak van het Coronavirus. Vooral in maart 2020 maar toen werd ook àlles verkocht. Alles om maar naar liquide te gaan, zelfs en vooral een van munten met de slechtste vooruitzichten. De Amerikaanse dollar dus. Ook de goudprijs daalde flink in maart 2020, want de wereld zou immers vergaan? Hmm, neen, toch niet dus, blijkbaar. Dan stapten zij die tevoren verkocht hadden maar terug in. Zo ook in bitcoin. De munt kende een dieptepunt van rond $4000 in maart. Om opnieuw op te veren als bij toverslag tot $7000 in april 2020. Hiemee zijn we slechts teruggezet tot januari 2020. Wat zal 2020 verder voor de grootste en oudste munt betekenen, en de jaren hierna?

Crypto in 2020 en daarna

We laten een aantal succesvolle crypto YouTubers aan het woord. Wat zijn hun verwachtingen voor bitcoin et al.? Het zijn alle mensen die al vele jaren in de business zitten. Commentaar geven, constant zoeken naar patronenen, speuren naar de laatste info. Haast dagelijks uitzenden, vele tienduizenden volgers (abonnees) hebben ook. Neem deze filmpjes en wat erin verteld wordt toch niet te licht op. Wie er meermaals naast zit, onwaarschijnlijke praat verkoopt of gewoon aandacht wilt, houdt zijn volgers niet lang. Wordt snel afgestraft door de gemeenschap. Natuurlijk bezitten ook zij niet de spreekwoordelijke glazen bol. Maar er is een groot verschil tussen nattevingerwerk en berekend een toekomstvisie geven. Met kennis en ervaring uit het verleden, extrapoleren naar de komende jaren. Ze weten hoe digitale munten reageren in verschillende omstandigheden. Wat deze YouTubers weten, vertellen en pronostikeren is…niet met aanzekerheidgrenzendewaarschijnlijkheid. Maar je krijgt toch een heel deugdelijk, waarschijnlijk zicht op wat de nabije en wat verdere toekomst brengt voor crypto. De eerste video is van de bekende Nederlandse Madelon Vos, die ons een macro economisch overzicht geeft. Al gaat het ook wel over BTC. De volgende video’s handelen uitsluitend over bitcoin en andere cryptomunten. Enjoy!

Altcoin Daly met 169.000 abonnees: Cryptomunten gaan exploderen!

The Modern Investor met 154.000 abonnees. Volumes in crypto stijgen, wat een positief teken kan zijn voor hogere koersen:

CryptoRevolution heeft ‘slechts’ 25.000 volgers, maar is daarom niet minder goed dan de anderen: Er staat iets groots te gebeuren in de cryptomarkt, een ‘critical move’…