Amerikaanse presidentsverkiezingen. Joe Biden is de nieuwe president van de VS: ´´My fellow Americans´´

Wij en alle andere mensen van goede wil feliciteren Joseph Robinette (Joe) Biden Jr. met deze overwinning. Hij wordt op 20 januari 2021 ingezworen als de nieuwe president van de Onverenigde Staten, met als hoofdtaak alvast daar opnieuw Verenigde Staten van de maken. Tot die tijd krijgt hij de titel van president elect. Biden neemt het die dag over van president Trump, die tot die tijd in functie blijft.

Joe Biden won Pennsylvania dus kreeg er 20 kiesmannen ineens bij. Wat hem op 274 kiesmannen brengt, meer dan de 270 noodzakelijk. Op je 77ste nog aan zo´n zware ondankbare taak beginnen? Je moet er toch maar aan durven en kunnen. O.i. was alles en iedereen beter dan Donald Trump, dus het is Joe Biden geworden. We hadden al champagne koud gezet, dus die gaat open zo dadelijk. Biden of Trump, daar heeft ondergetekende als cryptobelegger persoonlijk geen ene cent of Satoshi voor- of nadeel van. Maar het zal in ieder geval in de wereldpolitiek ontspanning brengen. In de nationale politiek idem dito. Er zullen doordat Biden wel op mondkapjes zal aandringen minder Amerikanen ziek worden en sterven. Joe beloofde zwaar op groene energie in te zetten dus da´s ook alvast beter voor de natuur. De VS opnieuw te engageren in het Klimaatakkoord, wat ook positief is om de klimaatopwarming tegen te gaan.

Restauratie

Ik zie hem zo´n beetje restaureren wat Trump van Obama´s programma´s schrapte in de afgelopen vier jaar. Ruwweg: een compleet tegengestelde figuur dan voorganger-to-be Donald Trump, dus in het algemeen ook beter voor de wereld, de wereldvrede, de aardbewoners, fauna en flora. Een centrum-linkse president dus, en zeker met een vice-presidente (een gekleurde vrouw, ook positief voor haar sekse en oorspronkelijke afkomst) als Kamala Harris. Stop ook maar meteen dat boren naar olie en gas in Alaska, Joe. En ik reken nu wel op een goede ziekteverzekering voor iédereen hoor! Enfin, we gaan je laten want je zult zo al verschrikkelijk veel werk hebben. Go for it, make Am…the World great again! 

Ja ja, ga maar al naar huis jongens en meisjes…

Joe Biden speecht:

Kamala Harris speecht:

11 reacties

 1. Beste Joost,

  Bij deze wil ik u van harte feliciteren met de overwinning van uw favoriete presidenstskandidaat. U zult vast niet de enige zijn die de lang koud gehouden champagne eindelijk kan ontkurken. Behalve bij u zal er vast nog champagne ontkurkt worden bij Wallstreet, de bankensector, de WEF, de VN, de mainstream media, de techgiganten, de multinationals en andere globalistische organisaties en wereldleiders. Na een hinderlijke onderbreking van 4 jaar van een door de door de “deplorables” gekozen populist Trump heeft het establishment na jaren lange smeercampagnes eindelijk de macht weer terug! Dat daarvoor een mislukte Ruslandonderzoek, Impeachment voor iets waar Biden zichzelf in een veel grotere schaal aan schuldig aan heeft gemaakt, rellen en plunderingen waarbij de gewone man thuis opgesloten was om de economie te verwoesten, censuur van de MSM en techgiganten om een eventueel corruptieschandaal bij Biden te verhullen nodig waren mag de pret niet drukken toch? Het mooiste was nog dat Biden in zijn kelder kon blijven zitten terwijl de media en techgiganten gratis “onbevooroordeeld” campagne voor hem voerden.

  Wel ben ik het met u eens dat dit de beste uitslag is na alle opofferingen aan het land welke door het establishment werden gemaakt om de macht weer terug in handen te krijgen. Nu ze de sleutel van het witte huis in januari weer in de handen zullen hebben kunnen ze laten zien of ze ondanks de “fouten” van Trump de utopie kunnen creëren welke het land weer mooi gaat maken en verbinden.

  Ik vraag me af of het ze gaat lukken want we moeten niet vergeten dat ook Trump meer stemmen kreeg dan het oude record welke in handen was van Obama. En de trumps stemmers hebben waarschijnlijk heel andere wensen dan de linkse utopiën van de bevolking van de oost- en westkust. Persoonlijk denk ik dat de VS onder Biden gaat vallen. Maar goed, over 4 jaar maken we de balans wel op en kunnen we zien wat het beste is. Tot die tijd: laat de champagne u smaken!

 2. “Persoonlijk denk ik dat de VS onder Biden gaat vallen. Maar goed, over 4 jaar maken we de balans wel op en kunnen we zien wat het beste is”.
  Wat zou er op korte termijn gaan gebeuren?
  Praat niet in nevelen en verzinsels, maar verklaar duidelijk.

  1. Hi Bertus,

   Dit is een forum vandaar dat ik mijn reactie zo kort mogelijk probeerde te houden om hem enigszins leesbaar te maken. De antwoord op uw vraag bestaat uit de volgende redenen:

   1. Biden heeft Trump tijdens zijn campagne feitelijk de schuld gegeven voor de hoeveelheid coronaslachtoffers, en heeft beloofd dat hij dit zou aanpakken. In de VS zijn er al grote regionale lockdowns geweest en loopt bijna iedereen al met een mondkapje rond. Het enige wat hij nog kan doen om deze belofte waar te maken is om net als Australie en Nieuw Zeeland een (serie van) nationale lockdowns af te kondigen gecombineerd met het sluiten van de buitengrenzen totdat de wereld Coronavrij is. Het is niet moeilijk om te raden wat voor formidabele economische krimp dit tot gevolg gaat hebben. Al helemaal in combinatie met de extra belastingen en regulaties welke hij van plan is om in te voeren.
   2. Om sociale onrust te voorkomen zal hij grootschalige stimulussen uit moeten delen aan de bevolking. Meer geld in omloop in combinatie van een verminderde productie van goederen en diensten. De inflatie die dit zal veroorzaken zal gelijktijdig met de economische krimp komen.
   3. In tegenstelling tot de republikeinse partij is de democratische partij erg verdeeld met een gematigde en (extreem) linkse vleugel. Hierdoor heeft hij zich moeten committeren aan een agenda welke zoals Bernie Sanders zei de progressiefste in de geschiedenis van de VS is. Biljoenen zullen er gaan naar klimaat, medicare for all, gratis onderwijs voor iedereen enz. Met de keuze voor Kamala heeft linkerdeel een alternatief voor Biden waardoor het uitgesloten is dat hij teveel van deze agenda af kan wijken. De druk om dit te doen zal vergroot worden als hij ook nog banken moet gaan redden welke door zijn coronamaatregelen in zwaar weer zijn gekomen, Hoe gaat hij daarvoor betalen wanneer hij de economie stil heeft gelegd? Nog meer geprint geld (dus nog meer inflatie)?

   Samengevat denk ik dat Biden’s beleid zal leiden tot grote inflatie. Het probleem is dat inflatie de neiging heeft zichzelf te versterken. De enige manier om dit in te dammen is door geld uit het systeem te halen of door de omloopsnelheid ervan te verminderen d.m.v. hogere rente of hogere belastingen. Beide is in de huidige situatie door de enorme schuldenberg niet mogelijk zonder de economie volledig te verpletteren. Om deze inflatie niet te laten escaleren tot sociale onrust zal hij door moeten gaan met stimulussen totdat deze uitmonden op hyperinflatie, en daarmee de val van de dollar. Dit zal dan ook meteen tot de val van de VS leiden omdat de VS tegenwoordig niet meer zelf voorziend is. Ook is dankzij de polarisatie het enige wat de rode en blauwe staten bindt de gezamenlijke economie welke dan volledig verwoest zal zijn.

 3. Trump is een geboren ras opportunist, zo iemand gaat niet veranderen tot op zijn sterfbed.
  Tot dan, zal er nog veel aan ons voorbij gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: