Amerikaanse presidentsverkiezingen: ´The Presidential Reality Show´

Trendvoorspeller Gerald Celente zag het eigenlijk allemaal aankomen. In 2019 reeds waarschuwde hij voor nare financieel-economische en vooral sociaal-maatschappelijke toestanden. De burgeropstanden, de gezondheidscrisis die Corona/COVID-19 zou worden. De politici die naast de kwestie spreken en handelen, en meer met zichzelf bezig zijn dan met oplossingen voor de miserabele staat van de natonale economie. Ook dat de goudprijs nieuwe hoogtes zou bereiken, voorspelde Gerald. Op 21 oktober 2020 krijgt hij van ééń van de 125.000 trouwe kijkers van zijn YouTube kanaal wel een enorm compliment:
´I. M. – 7 uur geleden – I wish Gerald Celente was President.´ Wie meent dat ondergetekende hard is voor de nog zittende president Trump (niemand die harder dan hijzelf is hoor), heeft vast nog niet gezien en gehoord hoe deze succesvolle Amerikaanse trend forecaster over politici als hij spreekt: 

Tegengestelde belangen

Donald Trump mag dan Joe Biden verwijten niet ´hard´ genoeg te zijn voor China, uit zijn eigen recent opgedoken belastingaangiften blijkt wel een dubieuze relatie met dat land. Tijdens zijn vierjarige termijn als president van de VS nog maar eigenlijk reeds sinds 2013 probeerde hij talloze keren er zaken te doen. Chicagotribune.com: ´Trump’s own business history is filled with overseas financial deals, and some have involved the Chinese state. He spent a decade unsuccessfully pursuing projects in China, operating an office there during his first run for president and forging a partnership with a major government-controlled company.´ Bij welke Chinese bank Trump zelf of zijn bedrijven een rekening hebben, wil zijn advocaat niet vrijgeven. Tot in 2019 bestond nog een andere potentieel conflict of interest – tegengesteld belang, aldus de krant: ´Until last year, China’s biggest state-controlled bank rented three floors in Trump Tower, a lucrative lease that drew accusations of a conflict of interest for the president.´ 

Niet storen

Morgen, 22 oktober 2020 te Nashville, vindt dan het tweede en laatste debat tussen Donald Trump en Joe Biden plaats. Er komt als nieuwe regel dat de microfoon van de tegenstander uitgaat, wanneer de ene kandidaat spreekt en omgekeerd. Dit om elkaar onderbreken zoals tijdens het eerste debat te voorkomen. ´Het eerste debat op 29 september ontaardde in chaos, omdat vooral Trump zich niet aan de afgesproken debatregels hield. De kandidaten zouden om en om twee minuten spreektijd krijgen, waarna er ruimte zou zijn voor open debat. Trump interrumpeerde echter zowel Biden als de vragensteller voortdurend. Dat hoopt de Commissie voor presidentiële debatten, de organisator van het debat in Nashville, nu te voorkomen door tijdens de inleidende twee minuten de spreker alle ruimte te gunnen om ononderbroken zijn standpunt te kunnen maken, door de microfoon van de andere kandidaat tijdelijk even te dempen. Daarna volgen 15 minuten van open discussie.´ Aldus Het Parool.  U kunt het debat hier trouwens op Biflatie live volgen: 

Ouders gezocht

Joe Biden is naar verluid trouwens al twee dagen niet meer in het publiek verschenen, wat hoogst ongebruikelijk is in het heetst van deze verkiezingsstrijd. ´De tegenstrevers van de 77-jarige Democraat trekken zijn fysieke en geestesgesteldheid voortdurend in twijfel. De gewezen vicepresident van Barack Obama bracht zaterdag al thuis door, de dag na een meeting in de staat Michigan.´ Terwijl heel het land, politiek links en rechts zeker danig bezig is met modder naar elkaar en ieders presidentskandidaat te gooien, vergeten we niet dat het om Amerikanen gaat. Om burgers. En zelfs om kinderen. Van allerlei nationaliteiten. Die eigenlijk niets liever willen dan hun ouders terugzien, terugvinden! American Civil Liberties Union, een non-gouvermentele mensenrechtenorganisatie wijst ons er op: ´De ouders van 545 migrantenkinderen die van hun ouders gescheiden werden toen ze illegaal de Amerikaanse grens overstaken, zijn nog niet gevonden. Dat heeft een mensenrechtenorganisatie vandaag gemeld. Het scheiden van ouders en kinderen hoort binnen de “nultolerantie” van president Donald Trump in de strijd tegen illegale immigratie. “Via onze gerechtelijke procedure hebben we de rechter op de hoogte gebracht dat de ouders van 545 kinderen – die met geweld van elkaar gescheiden werden in het kader van het wrede beleid van de Trump-administratie – nog steeds niet terecht zijn“, aldus de ngo American Civil Liberties Union.´ Hoe wreed kan een mens zijn…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.