Amerikaanse presidentsverkiezingen: Trump test positief op Corona

Het is via Twitter, Trumps favoriete communicatiemiddel, dat de wereld het verneemt op vrijdag 2 oktober 2020. Zowel de president als zijn echtgenote testen positief op het Coronavirus. Vermoedelijk is het zijn woordvoerder die de besmetting doorgaf.

 

Ook Melania Trump heeft een Twitter account en zo deelt zij het publiek mee:

Met het sociale medium ligt president Trump al sinds 2019 in conflict. (Donald ligt al vier jaar met alles en iedereen in conflict).´De voorbije weken liepen de gemoederen tussen Trump en Twitter hoog op, nadat Twitter een tweet van de president had voorzien van een factcheck en een andere tweet markeerde omdat die aanzette tot geweld. De president tekende vervolgens een decreet dat het makkelijker moet maken om sociale media aan te klagen.´ Omdat je als lezer, kijker en luisteraar niet meer weet wie er waarheid spreekt, wordt meer en meer gebruik gemaakt van factchecking. Het begrip ´fake news´ is, meen ik persoonlijk, een term door Donald Trumps team in het leven geroepen. Bewust mensen aan alles laten twijfelen, vervolgens zelf hard en indringend roepen, opdat men jou wel zou geloven. Een en ander keert zich dan toch tegen hem zelf, want ook aan Trumps uitingen wordt getwijfeld. In ieder geval maakt het burgers onzeker en dat was m.i. de bedoeling. 

Reacties

Die gaan van sympathiseren met, tot leedvermaak in de zin van ´eigen schuld dikke bult´. 

 

Tja, een mens gaat dan aan álles twijfelen, zie je? Je zou op de duur nog de weersvoorspelling in twijfel trekken. Wat opvallend is, is dat twee presidenten en een premier die de ernst van COVID-19 aanvankelijk in twijfel trokken, zelf besmet zijn geraakt. Boris Johnson, Jair Bolsonaro van Brazilië en nu Donald Trump. Komt Boontje om zijn loontje? 

Gevolgen

Omdat twee weken quarantaine verplicht zijn in de VS na besmetting met Corona, is het onduidelijk of het tweede debat met Joe Biden wel doorgang kan vinden. De commissie die dit soort debatten organiseert, wil de regels veranderen waaronder deze voortaan gevoerd kunnen worden. Elkaar voortdurend in de rede vallen maakt het voor de kijker immers allemaal bijzonder onduidelijk en onprettig. Donald Trump heeft al voor zijn gedwongen afzondering gemeld dat hij die nieuwe regels niet zal aanvaarden.

BBC.com: ´The tone and tactics of the first presidential debate were criticised across the US and around the world.

The fallout, however, has also been dominated by Mr Trump’s refusal in the debate to explicitly condemn a far-right group called the Proud Boys.´

Financieel

De Amerikaanse beurs daalde licht op het nieuws, en ook de Europese beurzen staan vanochtend lichtjes in het rood. De goudkoers ging meteen licht hoger, maar cryptomunten maken een serieuze correctie door. Het is bitcoin, BTC, dat de andere munten en tokens mee naar beneden trekt. Dat heeft niets te maken met de ziekte van president Trump. Maar de prominente beurs BitMEX wordt officieel beschuldigd van nalatigheid, niet meer gereguleerd zijn en onrechtstreeks betrokken te zijn bij witwaspraktijken. Uiteraard maakt dit de cryptowereld zenuwachtig, hoewel dit aan de waarde van elke individuele munt niets af doet. De sfeer is wel in mineur door deze aanklachten. Het is niet duidelijk in hoeverre de beschuldigingen gegrond zijn, want de eigenaars van BitMEX ontkennen ze. Het kan even goed zijn dat vanwege officiële zijde men een voorbeeld wil stellen door een of andere pietluttigheid op te blazen tot enorme proporties. De toekomst zal het zoals steeds uitwijzen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: