merkelDe partij van wat wel eens de machtigste vrouw van Europa wordt genoemd, Angela Merkel van de CDU/CSU, wint 41,5% van de stemmen in de Duitse parlementsverkiezingen. De liberale coalitiepartner FDP verliest bijzonder zwaar. De kans is groot dat Merkel net als in 2005-2009 gaat samenwerken met de sociaaldemocratische SPD. De Duitsers hebben met haar een duidelijke stem pro Europa gegeven maar dat is geen verrassing.

Geen Alternatief voor Duitsland?

Van de nieuwe partij Alternatief Voor Duitsland (AfD) die een “graduele ontbinding” van de eurozone nastreeft en bijvoorbeeld het aantal immigranten wil beperken, is nog niet duidelijk of zij de kiesdrempel van 5 procent haalt. Het lijkt erop alsof ze de kiesdrempel net niet gaan halen, net als de FDP. Angela Merkel (1954) is sinds 2005 de bondskanselier van Duitsland en daarmee de eerste vrouwelijke regeringsleider van dat land.  Haar achtergrond is die van een protestantse Oost-Duitse vrouw die behoort tot de rechtervleugel binnen haar partij.  Zij is uitgesproken pro-Europa en heeft als leider van de belangrijkste economie van Europa dan ook zeer veel macht.

Groot dankzij mini-jobs

Officieel doet Duitsland het economisch heel goed maar er is veel verborgen armoede.  Zo werken 7,5 miljoen mensen in zogenaamde mini-jobs (waarover Biflatie eerder al berichtte).  Je verdient te weinig om van te leven maar teveel om van honger om te komen.  Uitstekend voor de concurrentiepositie van de bedrijven maar slecht voor de portemonnee van de werknemers…

3 reacties

  1. Merkel is een West-Duitse dominees-dochter en haar vader kreeg een baan aangeboden in Oost-Duitsland waar zij verder is opgegroeid en ook af studeerde. Alleen zoiets is al bizar dat je als West-Duitser gaat werken in het toenmalige regiem van Oost-Duitsland. Dankzij indoctrinatie en manipulatie via de media en zelfs van supermarkten die Merkel propagandeerden is zij nu weer aan de macht gekomen met als belangrijkste argument dat het economisch beter gaat in Duitsland. De rekening hiervoor komt nog voor het Duitse volk die zich blind achter Merkel hebben geschaard en het wordt een gepeperde rekening, nog meer asielzoekers,nog meer gelukszoekers uit voormalig Oost-Europa en dus nog meer criminaliteit en mee-eten uit de Duitse staatsruif etc.etc.

  2. Oke, dus de Duitsers willen dus MEER geld naar (oa) Griekenland. Ze zijn wel sociaal. Kunnen we ze niet vragen wat geld aan ons te geven als ze toch bezig zijn.

  3. Nou prima. Vanuit de economie en de concurrentiepositie bekeken ‘winnen die mini-jobs straks aan populariteit’ wordt de groep klagende Duitsers groter en de roep om een minimumloon sterker. Dan kan ‘Frau Merkel’ straks inpakken.

    Hier gebeurt precies hetzelfde. Had je vroeger nog de trotse postbode die nog een beetje probeerde om op te letten wat ie deed (Uitsluitend DIT werk was immers zijn inkomen). Nu kan Jan en alleman voor 15 uur per week post rondbrengen waarvan sommigen zelfs eerst nog even stiekem de inhoud van de post bekijken. Wat tja ach, tis toch maar een Ollandse mini-job he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: