Afgelopen week kreeg ik een e-mail uit Australië. Een gold digger die me in 2010 nog heeft geleerd hoe je goud moet zoeken (of beter gezegd; hoe je goud moet vinden) stuurde me een mailtje met het bericht dat de Australische overheid bezig is om de regels voor de gold diggers (goudzoekers) aan te scherpen en gebieden waar nu nog naar goud wordt gezocht, dicht te gooien voor ‘gold detecting’.

Is Australië zich alvast aan het voorbereiden op een eventuele herinvoering van een goudstandaard? Daar durfde de gold digger geen antwoord op te geven, maar feit is wel dat een eeuwenoude wet wordt gewijzigd. Hierdoor wordt het allemaal een stuk lastiger om als hobbyist op zoek te gaan naar goud in de Australische bush. Lees verder op Goud-Portal.nl

7 reacties

  1. Ik denk dat een Greenbackers standaard sowieso beter is in dit tijdsgewricht, gezien er een boel investeringen nodig zijn in zowel de samenleving als in duurzaamheid. Ik raad mensen echt aan om eens naar The Money Masters II, The wonderful Wizard of Oz te kijken. http://www.youtube.com/watch?v=3VNcnxj2Dr8

    Goud lijkt een goede investering en houdt zijn waarde beter dan dit fiat geld, waar een reële kans is op Weimar-geld. Maar ook hier mag een kanttekening bij dat nu met de hoge goudprijzen een enorme grote goud winningsjacht is, waardoor er meer goud op de markt komt. Dus als de goudhype (deze crisis) voorbij is blijkt dat de goudprijs verder terug daalt dan de lage basis prijs van rond 2000. Goud kan weliswaar niet geprint worden, waardoor je geen goud-hyperinflatie kan krijgen, maar wel gevonden en gedolven.

    Heel deze goudprijzen is gebaseerd op een kans op Weimar en/of een speculatie op een goud-gebaseerd geld.

    In een hyperinflatie situatie kunnen edelmetalen je een betere positie geven. Uiteindelijk zou in een meer regionale omgeving als overheid zelf geld (greenbacken dus) maken of barter (LETS – community money) eigenlijk een betere job doen. Hiermee pak je de economie in de regio direct aan.

    De beste bezittingen in een echte crisis zijn landbouwgrond en kennis en een gemeenschap. En daar kan geen goud tegen aan.

  2. @s7p: Je kan goud dan niet eten, maar je kan er veel de nodige middelen voor ruilen, als het geld niets meer waard is. Zilver is dan eigenlijk nog beter, want goud is dan inmiddels zo duur, dat er met microgrammen moet worden gewerkt om het ook nog functioneel te laten zijn. Een moestuintje voor eigen gebruik is natuurlijk ook een goed idee.

    Maar denk je echt dat de gemeenschap een groot goed is? Ik heb meer het gevoel dat als het echt fout gaat het eerder ieder voor zich is, een paar kleine dorpen daargelaten.

  3. @3 Edelmetalen zijn idd een goede ruilmiddel als er geen andere structuren meer zijn. Dat is zeker waar, maar waar sprake is van gemeenschappen en autonome regio’s zijn er ook andere oplossingen, die wellicht beter functioneren.

    Juist in moeilijke tijden is het belangrijk dat je steun aan elkaar hebt ipv dat je alleen zit te ploeteren. Het is wel erg prettig als je mensen om je heen hebt, die op grove lijnen op dezelfde manier denken en leven zoals je dat doet. Als je met mensen zit dit jouw denken wereldvreemd vindt en kortzichtigheid troef isdan kan je idd ieder voor zich doen, maar daar wordt het zeker niet gemakkelijker door. Een goede woonomgeving is essentieel om goed te kunnen functioneren en dat is tegenwoordig echt een uiterst schaarse resource.

    Onthou altijd. De Titanic zinkt. Als je vriendelijk aan iemand vraagt of deze je wilt helpen met de reddingsboten heb je de meeste kans om geholpen te worden. Kwaad op het dek rondlopen en blijven luisteren naar het orkerst zijn beide zeer improductief.

    Je kunt je prep-strategie ook aanpassen op een weg ga scenario. Bijv. omdat je in een drukke stad woont of je totaal geen binding hebt met je omgeving.

    Alle modellen die een perspectief geven na de post economische groeiperiode zijn gebaseerd op gemeenschappen. Als je naar The power of Community – How Cuba survived the peakoil of transition towns kijkt. Daarom is thuisvoelen zo belangrijk.

  4. [i]Onthou altijd. De Titanic zinkt. Als je vriendelijk aan iemand vraagt of deze je wilt helpen met de reddingsboten heb je de meeste kans om geholpen te worden[/i].
    Volgens mij is de praktijk dat je dan te laat bent. Als het er om spant wordt je op deze wijze gewoon onder de voet gelopen.
    Zorgen dat je zo goed geïnformeerd bent en dan vooraan staan ipv achteraan helpt beter

  5. @Knowtoomuch : Sterker, zilver én goud.
    Werd door bank afgeraden, maar toch met oog op de langere termijn bescheiden fysiek ingekocht (niet uit laten leveren).
    De keuze sta ik echt achter, maar vind het nog steeds erg moeilijk te beoordelen:
    – wel/niet meer dan zeg 10% van vrije bezit nu aan te houden
    Dit omdat je na alle bakken met ellende over Griekenland, de euro, schuld VS en de omvangrijkere berichtgeving hierover hiervan relatief weinig terugziet in adviezen t.a.v. bijv. goud. (Buiten deze site en de andere reeds jaar en dag hiervoor adviserende notoire edelmetaal beleggers (Middelkoop bijv) en sites)
    Ondanks alle doemscenario’s zou het ECB/ Goldman Sachs spel natuurlijk heel lang door kunnen gaan. Stel dat ze met gecreëerd geld uiteindelijk grote hoeveelheden vergaren en vervolgens op een goed moment verzilveren op hoge koers en spel van voren af weer herhalen.
    Nu edelmetaal kopen en verwachten dat ze op enig moment de boel moeten laten klappen zullen ook zij toch zien aankomen en hiertegen trucen verzinnen.
    (Maar goed dat staat verder los van dit artikel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: