Auto, eigen woning en stikstofbudget: de nieuwe melkkoeien

Nee, ik maak geen grapje. Als straks de koeien door de stikstofplannen van het Kabinet een zeldzame diersoort worden zijn huiseigenaren straks de nieuwe melkkoe. Autobezit was al lang een melkkoe door allerlei heffingen waarmee onze onmisbare voertuigen worden belast. Rekeningrijden is in voorbereiding. De eigen woning wordt de nieuwe melkkoe als onze volksvertegenwoordiging instemt met de voorgestelde plannen van AFM-voorzitter Laura van Geest.

Box 1 of 3

Het gaat hier om belastingheffing op bezit. Behalve inkomen(box 1) worden ook spaargelden, beleggingen en tweede woningen voor de inkomstenbelasting belast(box 3). Hierbij moeten we onderscheid maken tussen de eigen woning die dient tot hoofdverblijf en de woning die we als 2e, 3e, 4e woning in eigendom kunnen hebben. Een vakantieverblijf of een beleggingspand voor de verhuur. Zolang een woning niet dient tot hoofdverblijf wordt deze belast in box 3. De eigen woning waar we zelf in wonen wordt nu nog progressief belast in box 1. Daarvoor wordt een bedrag bij het inkomen opgeteld dat wordt afgeleid van de WOZ-waarde, het eigen-woning-forfait. Daar kan de betaalde hypotheekrente op worden afgetrokken.

Afschaffen hypotheekrenteaftrek

De laatste jaren hebben we door druk vanuit de EU al te maken met een stapsgewijze afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Nederland wijkt met deze fiscale aftrek af van andere EU-lidstaten en daarom laat onze regering eerst de hogere inkomens alvast wennen aan een lager belastingvoordeel. Daarvoor wordt het percentage van de hoogste tariefschijf in 5 opeenvolgde jaren vanaf 2019 in 5 stappen verlaagd van 49 naar 37,05 procent in 2023, gelijk aan het tarief dat geldt voor de lagere inkomens. In het nieuwe wetsvoorstel wordt het eigen-woning-forfait drastisch verhoogd van 0,45 naar 2,45 procent, in stapjes van 20 jaar. Stel je bezit een woning van 350.000 euro. Over 20 jaar is dan de bijtelling 2,45 %, dus € 8.575,00. De inkomstenbelasting volgens huidig tarief(2e schijf) wordt dan € 3.172,00 op jaarbasis. Welke middenmoter kan dan nog een eigen woning betalen als ook de hypotheekrente is afgeschaft? Binnen de Europese Commissie wordt al gesproken om uit solidariteit de hypotheekrente in Nederland geheel af te schaffen.

Fiscale bemoeizucht EU

Nederland loopt voorop als het gaat om de hoogte van private schulden. Nederlandse huishoudens hebben hogere schulden dan bijvoorbeeld de Italianen, waar de Staat de hoogste Staatsschuld heeft van de EU. De hypotheekrenteaftrek heeft Nederlandse huishoudens verleid om de koopsom voor honderd procent te financieren. Gezien de schuldendruk niet echt verstandig. Jarenlang zijn we door de Staat fiscaal gestimuleerd tot ongenoegen van de EU die zich bemoeit met onze binnenlandse belastingplicht. Hoezo? De EU is immers geen fiscale unie maar ooit als handelsunie vanuit de EEG ontstaan. Er is alleen een muntunie en een Bankenunie in oprichting die los staat van de ECB. De ECB maakt het beleid aangaande de muntunie en de euro. Zelfs van een politieke unie is (nog) geen sprake, hoewel het daar met Ursula van der Leyden als opperhoofd van de Europese Commissie en onze Timmerfrans als klimaatpaus wel op lijkt. De EU dicteert als een soort van federale unie, vergelijkbaar met de VS. De lidstaten hebben echter een eigen regering en parlement waar men nationale wetten maakt, dus ook de fiscale wetgeving.

Angstpropaganda

Het zal mij benieuwen of het voorstel van de AFM-voorzitter ongeschonden door ons parlement komt. Echter promoot onze eigen Minister van Financiën de EU-bemoeienis. Minister Kaag is een graag geziene gast op vergaderingen van gouvernementele clubjes waar ze naam heeft gemaakt als voormalig diplomaat van de VN. Ze wordt gewaardeerd als een minister die graag ons belastinggeld aanwendt voor buitenlandse doelen, ondanks de enorme begrotingstekorten van een ‘stikstoflandje.’ We zijn de gekke Henkie van de EU en volgen braaf de dictaten van de Europese Commissie. Ik denk aan die maffe uitspraak van de WEF-baas die riep dat burgers in 2030 niets meer zouden bezitten maar gelukkig zijn. Ik zie een WEF-complot dat steeds duidelijker wordt via de gepubliceerde WOB-documenten waaruit blijkt dat ministers en beleidsambtenaren worden bestookt met mailtjes van het WEF. Via sluwe indoctrinatie worden plannetjes beraamd om met bangmakerij, zoals klimaatopwarming, gevaarlijke virussen, stikstof, opstapelende crises, oorlogsdreiging, enzovoort, de belastingen te verhogen. Daarmee moet de wereld worden gered van de ondergang. De media, betaald door de overheid, hebben de angstpropaganda verspreid.

Overheid, banken, media, Big Tech, enzovoort

Globalistische plannen zoals het Klimaatakkoord, dat de 4e industriële revolutie en energietransitie op gang moet brengen, kosten bakken met geld. Dat moet ergens vandaan komen. Wij aardse vervuilers hebben de aardkloot uitgewoond dus moeten we boeten. Dat kan via belastingheffing en gedragsbeïnvloeding door bijvoorbeeld een sociaal credit systeem in te voeren zoals onlangs werd bepleit door een bankdirecteur. Via digitaal betalingsverkeer kunnen we dan ons CO2-budget verhandelen. Een sluw proefballonnetje van een WEF-member die de banken naar voren duwt als redders van de planeet. Banken, overheden, media en cs. moeten dan samenwerken. Belastingen en digitaal betalingsverkeer, een nieuw verbond tussen overheden en banken. Moet wel cashgeld worden afgeschaft. Ziet u wat ik zie?

GW

27 reacties

 1. Ik wil de titel van dit artikel uitbreiden met energie (gwl etc.) en algemene voedselketen.
  Wat mij opvalt is dat de overheid, die geld te kort heeft, met de auto, eigen woning, energie en met voedsel, het snelst overheidsgelden kan verwerven en incasseren, maar vergeten dat ze zo het volk financieel aan het uitknijpen zijn, dat de hele economie en dus maatschappij vastloopt. De overheid van laag tot hoog en banken denken zich te kunnen gedragen als ondernemers, terwijl zij het volk dienstbaar moeten zijn? Ze weten niet en vooral Kaag, dat echte productiviteit nog echt door normaal hard werkende mensen uitgevoerd moet worden en dat diplomatieke praatjes geen economisch financiële gaten vullen. Wij hebben met haar het “paard van Troje” binnengehaald, met alle gevolgen van dien!

 2. De reden dat ik herhaaldelijk verwijs naar het sociaal credit systeem lijkt niet ongegrond. Toevallig kwam vandaag dit interview online: https://www.youtube.com/watch?v=b7hclprHGpY

  Professor Paul de Hert is als jurist helemaal thuis in Europese wetgeving. De afgelopen coronajaren volgde hij de ontwikkelingen van regels en wetten die invloed hebben op privacy en dataprotectie van mensen. “Door een scala aan technologische ‘innovaties’ is het implementeren van een sociaal kredietsysteem in Europa niet langer denkbeeldig,” zegt hij.

  1. Sjongejonge, toemaar. Steeds meer occultisme, van Prof tot boulevard.

   Zijn er ook nog een paar realisten die precies de tegenovergestelde ontwikkelingen verwachten? Misschien niet zo spannend, maar zeker niet minder ingrijpend.

   De ‘welvaart’ voert oorlog. Tegen alles en iedereen. Tegen de grootste leveranciers van de belangrijkste grondstoffen en energiebronnen. Tegen de grootste en goedkoopste knowhow en ‘fabrieken’ van alle moderne, ‘onmisbare’ benodigdheden.

   Controle over de ingeperkte hoeveelheid geld en danig geslonken voorraden, betekent automatisch ook controle over de distributie, de inkomsten en bestedingen.

   Dat daarvoor helemaal geen ‘blockchain’ of ‘kunstmatige intelligentie’ nodig is bewijst de geschiedenis. Domme (en volgzame) menskracht is er meer dan genoeg, zeker in economisch en sociaal slechte tijden.

 3. Het enige “probleem” met Dhr Welbergen is dat hij “het Grotere Spel” gewoon te goed begint te doorzien. Waarvan OOK dit artikel weer getuigt. Klasse !

 4. En natuurlijk iedere week deze site even bekijken :

  http://www.thetruthseeker.co.uk/

  Al was ’t maar om uw S.N.O.-faktor (*) te compenseren hè ?

  Daar heb ik de eerste 35 jaar van m’n leven trouwens ook FLINK aan geleden-gn-gnnn…

  * = Standaard Nederlandsche Ongesgooldheid

 5. “Moderne” oorlogsvoering :

  https://www.frontnieuws.com/oekraine-vlag-emojis-verdwijnen-van-profielen-na-vernietigend-amnesty-rapport-dat-menselijke-schilden-aan-het-licht-brengt/

  Nog even dit :
  Tijdens WO-1 was er agv oorlogshandelingen 1 burgerdode op ieder 8 doden. De overige 7 waren militairen. (burgers dus 12,5%)
  Tijdens WO-2 lag de verhouding precies omgekeerd : 7 burgerdoden en 1 militair voor iedere 8 doden. (burgers dus 87,5%)

  Niet om zwartgallig te denken of zo, maar HOE denkt u dat die verhouding zal zijn bij een (eventuele !) Derde Wereldoorlog wanneer u de voorgaande 2 gegevens in een grafiekje doortrekt ?

  De meest voorzichtige schattingen liggen zo rond de 95%, zéker in dichtbevolkte gebieden, zoals … ahum …

 6. Ongewild doe ik mee aan angstpropaganda want ik lees ook de berichten op de massa media. Nieuwssite NU.nl zal velen doen bibberen: https://www.nu.nl/economie/6215635/nieuw-energiecontract-dik-4000-euro-duurder-dan-een-jaar-geleden.html

  Tsja, solidariteit met oorlogvoerende ‘vrienden’ daar moet je als burger begrip voor opbrengen. Of wordt begrip afgedwongen?

  Hoe lang blijven we solidair als “onze” EU-regenten de sancties tegen Rusland in stand houden. De Nord Stream 2 pijpleiding niet in gebruik nemen, onderhoud Russische gasturbines traineren, EU stopt met invoer steenkool uit Rusland, en al die andere sancties. En wat volgt?

  Natuurlijk weet ik dat Poetin ongevraagd een grens over ging, maar waarom stemden 61 % NL’ers tegen de Associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne? https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_referendum_over_de_Associatieovereenkomst_tussen_de_Europese_Unie_en_Oekra%C3%AFne

 7. Wacht maar tot we ook tegen China i.v.m. Taiwan strafmaatregelen ‘moeten’ gaan nemen. Zit er eigenlijk dik in, of niet? Taiwan is in die zin een kopie van Oekraïne, toch? Krijgen we tegelijk met de energiecrisis ook nog een digitale crisis, vanwege de ontbrekende chips, zonnepanelen, auto-onderdelen en een mondhygiënische crisis door een gebrek aan tandkronen en kunstgebitten. Om over de echte loempia’s nog maar te zwijgen!

 8. Mijn contract liep dit jaar af, had letterlijk geen dag later moeten overstappen naar een andere leverancier want toen was er een stop voor nieuwe klanten. Meteen vastgezet voor 5 jaar, 125 euro per maand. Door het oog van de naald…voor zo lang het duurt. Met 4000 euro per jaar stijging vraag je je af hoe lang energiemaatschappijen dat kunnen volhouden, contract of niet.

  Maar dit gaat zo’n ontwrichting veroorzaken dat dit leed collectief moet worden gedragen.
  Zag hier in de straat afgelopen winter al mensen met een dikke truien en muts in de huiskamer zitten.

  I.p.v. regeren is vooruitzien is ‘politiek maakt meer kapot dan je lief is’ beter van toepassing.

  1. De waanzin van de politieke idioten in Brussel en de lijers (bewust geen leiders) in de westerse regeringen kent geen grenzen. Zij voeren de opdracht van uncle Sam uit om Europa naar de donder te helpen. Zowel economisch, financieel ( de idiote QE,s en 0% rente politiek), als maatschappelijk en sociaal . Alles loopt volgens plan.
   Denk ook maar eens aan het Coudenhoven Kalergi plan!
   Als Europa, samen met Rusland, een sterk continent zou worden, dan is de usa de verliezer met haar smerige overheers politiek.

  2. @John Doe

   De pijn moet worden verdeeld, zeg je, maar jij regelt nog net op tijd een te laag maandbedrag. Top voor jou natuurlijk.

   Juist door deze marktvrije waanzin is het probleem ontstaan. Omdat contracten te goedkoop zijn, wordt er geen minimum voorraad aangehouden. De prijsvechters willen inkopen, als het goedkoop is en hadden er geen rekening mee gehouden dat het nu zo duur zou zijn.

   Als iedereen gewoon normale tarieven zou betalen, zoals vòòr de privatisering, hadden we nu een volle opslag gehad en de tijd om ons beter voor te bereiden.

   1. Ok, dat wist ik niet van die marktwerking. Dat is inderdaad niet zo slim.

    Wat ik bedoelde met pijn verdelen is dat er meer geld naar de minima moet vanuit de overheid zodat deze niet in de kou komen te zitten. In Bloemendaal zullen ze minder last hebben van 4000 euro stijging dan in een achterstandswijk in Tilburg.

    In eerste instantie dacht ik aan mezelf, vond het bijzonder dat ik net op tijd was en dat mijn contract ook afliep. Had ik niet hoeven zeggen.

 9. Oh vergeef me, mijn Ai-machtige wereldleider, want ik heb gezondigd.

  Behalve dat ik mijn CO2 budget heb overschreden omdat ik de warmtepomp zonder toestemming heb aangedaan,
  heb ik ook nog een gedachte gehad om op vakantie te gaan, en sorry, met het vliegtuig….

  ik weet het sorry… (5 minuten geween)

  Verder heb ik ook nog een illegale frikandel gegeten ipv die heerlijke pissebedburger waar wij zo weelderig mee begenadigd zijn via U!

  En ik schaam me om t te zeggen, ik ben hetero… maar ik doe mijn best om tot inkeer te komen…

  Verder wil ik U bedanken voor alle camera’s die mij in het oog houden, door U geplaatst, opdat ze me mij niet in verzoeking leiden.
  En ik beloof U dat ik zo snel mogelijk een elektrische auto ga kopen.
  Hopenlijk nog voor mijn volgende booster.

  Dank U wel dat U uw machtige wereldwijde netwerk even wat tijd zou willen gunnen.

  Nederige groet,

  wereldburger 499999999

 10. Da gef nie jonguh!

  As ge maar betaal dan meugde alles!
  (waarschijnlijk een lokale Ai)
  Het is gelijk vroeger in de kerk.
  Alle zondes doen een duit in t zakske.

  En echt erge zondes kunt u afkoopen, via een aflaatbrief.

  Kijk voor meer info op deugtmijngewetenwel.global

  Vriendelijke groeten…

  Het ministerie van Ai (Artificial info)

  -dit is een waarschuwing: aan deze boodschap kunnen geen rechten ontleend worden- al uw reacties kunnen gebruikt worden voor scholingsdoeleinden-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: