De banken zitten diep in de problemen

9

bankenLang leve die prachtige democratie van de Europese Unie! Zonder enig bericht, zonder enige voorlichting of uitleg hierover wordt de Europese burger een bankenunie door de strot geduwd. In achterkamertjes zonder journalisten is er een plan gemaakt om alle Europese banken onder het regime van de Mario Draghi te plaatsen. Alle financiële macht is dan in handen van de ECB, een ondemocratisch en privaat monsterbedrijf. Hoe gaat het eigenlijk met die Europese banken? Nu, het IMF verwacht dat alleen al Spaanse en Italiaanse banken een slordige 230 miljard euro aan verliezen moeten afschrijven de komende twee jaar. Ook in Nederland dreigt het goed mis te gaan, de vastgoedtak van de Rabobank (de FGH Bank), staat flink onder druk met een totaal van 26,3 miljard euro. Herinnert u zich SNS nog begin dit jaar? Daar ging het om 3,7 miljard schade op een totaal van 8 miljard euro.

Griekse werkloosheid blijft maar stijgen

Het totaal aantal werklozen in Griekenland is opgelopen tot 1,37 miljoen mensen. Dat betekent een werkloosheidspercentage van 27,6. Een jaar eerder lag dit precentage nog rond de 24%. Onder de jeugd is het helemaal bar en boos. De jeugdwerkloosheid is namelijk 55,1%. Meer dan de helft van de jongeren heeft dus nog altijd geen baan. En er moeten dit jaar nog 4.000 mensen in de publieke sector ontslagen worden, volgens de opgelegde regels van het IMF. Andere zorgwekkende werkloosheidspercentages in Europa zijn die van Spanje (26,3%) en Cyprus (17,3%). Het gemiddelde in Europa ligt nu op 12,1%. Althans, als we de cijfers van Eurostat mogen geloven.

JPMorgan, de meest schaamteloze bank in de wereld

Het is bijna lachwekkend om te moeten constateren dat deze bank zo maar even 13 miljard dollar aftikt als boete voor hun rol bij de “subprime” crisis. Deze bank staat binnen de Amerikaanse politiek al bekend als melkkoe, gezien het aantal en vooral de hoogtes van de boetes. Tel daarbovenop de boetes die de bank nog mag verwachten vanwege ‘The London Whale’, een schamele 920 miljoen boete. Maar uiteraard is het aantal personen dat aangeklaagd wordt nihil. Door de hoge boetes en juridische kosten draait deze bank overigens 320 miljoen dollar verlies.

De corruptie loopt de spuigaten uit

Openlijk in de media en toch gaat het toch niet zoals je zou verwachten. Een arrestatie of in ieder geval ter verantwoording worden geroepen is het minste wat zou moeten gebueren. Bert van der Roest steelt 40.000 euro van de daklozenkrant en komt er nog mee weg ook. De lijst van dit soort praktijken en andere corruptie binnen politieke partijen groeit met de dag en al dit soort praktijken worden onder de hoed en binnen de eigen kring gehouden.  Zelfs in de Achterhoek is de omvang van corruptie tussen het bedrijfsleven en de overheid niet zo groot geweest. Mensen ontslaan en via een omweg voor minder geld weer aannemen, hoe diep kan een democratie zinken…

Waar komt al het goud vandaan?

Onlangs werd er op Biflatie een interview geplaatst met Erik Sprott waarin hij het verschil tussen de vraag en het aanbod van goud probeert te verklaren. Hij legt uit dat het moeilijk te verklaren is dat de vraag naar goud en de hoge importcijfers van vooral China, niet anders kan dan dat dit goud uit de kluizen komt van banken en met name centrale banken. De vraag is zo veel hoger dan wat er geproduceerd wordt, dat de kluizen leeg zijn op een gegeven moment. Het gevolg is dan volgens hem dat de goudprijs flink zal gaan stijgen. Raar ook, dat `s werelds grootste en best beveiligde kluis ter wereld in eigendom is van JPMorgan. De kluis is gebouwd om de directe inslag van een nucleaire bom te doorstaan, maar het rare is dat dit vlak naast de kluis van de publieke New York Fed op dezelfde diepte is gedaan. Volgens Zerohedge bevindt zich er zelfs een geheime tunnel tussen. De zoveelste vreemde berichten die te maken hebben met de goudwereld…