bankenLang leve die prachtige democratie van de Europese Unie! Zonder enig bericht, zonder enige voorlichting of uitleg hierover wordt de Europese burger een bankenunie door de strot geduwd. In achterkamertjes zonder journalisten is er een plan gemaakt om alle Europese banken onder het regime van de Mario Draghi te plaatsen. Alle financiële macht is dan in handen van de ECB, een ondemocratisch en privaat monsterbedrijf. Hoe gaat het eigenlijk met die Europese banken? Nu, het IMF verwacht dat alleen al Spaanse en Italiaanse banken een slordige 230 miljard euro aan verliezen moeten afschrijven de komende twee jaar. Ook in Nederland dreigt het goed mis te gaan, de vastgoedtak van de Rabobank (de FGH Bank), staat flink onder druk met een totaal van 26,3 miljard euro. Herinnert u zich SNS nog begin dit jaar? Daar ging het om 3,7 miljard schade op een totaal van 8 miljard euro.

Griekse werkloosheid blijft maar stijgen

Het totaal aantal werklozen in Griekenland is opgelopen tot 1,37 miljoen mensen. Dat betekent een werkloosheidspercentage van 27,6. Een jaar eerder lag dit precentage nog rond de 24%. Onder de jeugd is het helemaal bar en boos. De jeugdwerkloosheid is namelijk 55,1%. Meer dan de helft van de jongeren heeft dus nog altijd geen baan. En er moeten dit jaar nog 4.000 mensen in de publieke sector ontslagen worden, volgens de opgelegde regels van het IMF. Andere zorgwekkende werkloosheidspercentages in Europa zijn die van Spanje (26,3%) en Cyprus (17,3%). Het gemiddelde in Europa ligt nu op 12,1%. Althans, als we de cijfers van Eurostat mogen geloven.

JPMorgan, de meest schaamteloze bank in de wereld

Het is bijna lachwekkend om te moeten constateren dat deze bank zo maar even 13 miljard dollar aftikt als boete voor hun rol bij de “subprime” crisis. Deze bank staat binnen de Amerikaanse politiek al bekend als melkkoe, gezien het aantal en vooral de hoogtes van de boetes. Tel daarbovenop de boetes die de bank nog mag verwachten vanwege ‘The London Whale’, een schamele 920 miljoen boete. Maar uiteraard is het aantal personen dat aangeklaagd wordt nihil. Door de hoge boetes en juridische kosten draait deze bank overigens 320 miljoen dollar verlies.

De corruptie loopt de spuigaten uit

Openlijk in de media en toch gaat het toch niet zoals je zou verwachten. Een arrestatie of in ieder geval ter verantwoording worden geroepen is het minste wat zou moeten gebueren. Bert van der Roest steelt 40.000 euro van de daklozenkrant en komt er nog mee weg ook. De lijst van dit soort praktijken en andere corruptie binnen politieke partijen groeit met de dag en al dit soort praktijken worden onder de hoed en binnen de eigen kring gehouden.  Zelfs in de Achterhoek is de omvang van corruptie tussen het bedrijfsleven en de overheid niet zo groot geweest. Mensen ontslaan en via een omweg voor minder geld weer aannemen, hoe diep kan een democratie zinken…

Waar komt al het goud vandaan?

Onlangs werd er op Biflatie een interview geplaatst met Erik Sprott waarin hij het verschil tussen de vraag en het aanbod van goud probeert te verklaren. Hij legt uit dat het moeilijk te verklaren is dat de vraag naar goud en de hoge importcijfers van vooral China, niet anders kan dan dat dit goud uit de kluizen komt van banken en met name centrale banken. De vraag is zo veel hoger dan wat er geproduceerd wordt, dat de kluizen leeg zijn op een gegeven moment. Het gevolg is dan volgens hem dat de goudprijs flink zal gaan stijgen. Raar ook, dat `s werelds grootste en best beveiligde kluis ter wereld in eigendom is van JPMorgan. De kluis is gebouwd om de directe inslag van een nucleaire bom te doorstaan, maar het rare is dat dit vlak naast de kluis van de publieke New York Fed op dezelfde diepte is gedaan. Volgens Zerohedge bevindt zich er zelfs een geheime tunnel tussen. De zoveelste vreemde berichten die te maken hebben met de goudwereld…

9 reacties

 1. Die bankenunie komt er m.i. voorlopig niet. De politieke belangen liggen te ver uit elkaar. Europa is failliet. Het westen is failliet. Althans, zolang schuld gecreeerd uit lucht serieus wordt genomen.

  Enneh, biflaten, als het goud inderdaad van west naar oost gaat, verhuizen de belangen van de “people in the know” natuurlijk mee. En blijven ze de wereld bestieren vanuit een ander deel van de wereld.

  De westerling met edelmetaal
  Verdrinkt niet in’t gemaal
  Hen wacht een beloning
  In het land der blinden
  Is eenoog koning

  1. Waarbij we natuurlijk goed moeten beseffen dat de “flow” van interventie door centrale banken een enigszins bepalende rol speelt. Een allesbepalende.

   Maar dat leg ik nog wel een keer uit biflaten. Als we rond het kampvuur zitten, gezellig filosoferend over de basiseconomi, al likkend aan de gapende wonden van valse beloften.

 2. Volgens een schatting van insiders bevatten alleen al de officiële balansen van Europese banken een veelvoud aan ‘achterstallig onderhoud’ vergeleken met de staatsschulden.
  Buitenbeurse activiteiten, de risico’s van schaduwbankieren, deviratentransacties, wil zelfs de ECB niet weten.

  De ECB als controleur. Kan het ironischer? De centrale bank zit zélf opgescheept met de grootste opgeblazen toxic papers balans van het continent.

  Tot slot: @Biflatie, kunnen we bij deze afspreken dat het woord ‘democratie’ nu eindelijk uit ons woordenboek wordt geschrapt?

 3. Het meedoen aan karaktermoord is zelfs bij Biflatie niet vreemd meer, naast GeenStijl. Als in het artikel staat “het vermoeden” hoef je eigenlijk niet verder te lezen. Zolang de man niet veroordeeld is (innocent until proven guilty) is het onderuithalen van éen persoon een oefening in futiliteit.
  De affaire van Sensire is natuurlijk het directe gevolg van de alom geprezen neo-liberalisatie van ons sociale vangnet. Het is slechts de top van de ijsberg. Hoe de politiek in Den Haag voor dit karretje gespannen is, verdient een veel beter onderzoek. Maar ja, dat was al in de jaren 90 van de vorige eeuw, soooooo nineties, boooooring!
  Ik had gehoopt dat onder het kopje “De corruptie loopt de spuigaten uit” er veel schrijnender gevallen uit de bus zouden komen.

  En opnieuw: De cijfers van de jeugdwerkeloosheid in o.m. Griekenland zijn sterk overdreven, aangezien studenten voor het gemak ook even mee worden gerekend. Hierover had ik eerder een link geplaatst. Zonder resultaat dus…

  Biflatie.nl lijkt ook achter de waan van de dag aan te huppelen, zonder een beetje fact checking te doen. Zolang je maar wat plaatst he?
  Biflatie.nl een gate keeper? Begint er op te lijken….

  1. Hallo Looxcie, bedankt voor je kritiek! Vanuit jouw standpunt heb je een goed punt en ik wil daar toch even op reageren. Het klopt dat je zegt dat het wat populistisch klinkt dit artikel, maar mijn bedoeling hiermee is in een kort artikel de waan de dag beschrijven. Met kort wat verontrustende berichten cq ontwikkelingen welke nauwelijks in de msm verschijnen. Zodat mensen weer op de hoogte zijn. Bij het schrijven van zoiets gebruik in mijn ogen betrouwbare bronnen en omdat ik een drukke baan en sociaal leven heb, vind ik niet altijd de tijd om diepgravend onderzoek te doen. Stuur jij eens iets op naar Koen, wat je interessant vindt. Je bent vrij om dat te doen. Tevens vind ik biflatie juist een fantastische site met veel artikelen over interessante onderwerpen met vaak een juiste invalshoek en kijk op zaken! Zeker als je bedenkt dat dit door iedereen vrijwillig gedaan wordt. In hun vrije tijd. Maar los daarvan, wel bedankt voor je bericht. Het is absoluut belangrijk dat we scherp blijven met ons te brengen nieuws.

 4. Ach welnee joh, 2013 is het jaar van de lichtpuntjes!
  De recessie is alweer zo goed als voorbij, het herstel in Griekenland en de rest van Zuid Europa gaat boven verwachting en de bankbalansen en pensioenfondsen klimmen weer naar hun oude dekkingsniveaus.
  En de huizenmarkt natuurlijk, die is al zo goed als aan het “uitbodemen”.

  Ik verzin het niet zelf hoor, het is allemaal op te pikken in de MSM. En daarin geef ik ze wel gelijk: hoe meer stumpers erin geloven hoe beter het is voor iedereen (behalve voor de stumpers zelf wellicht).

  Dus: niets aan de hand mensen, gewoon doorgaan en volgende keer gewoon weer op een conservatieve partij stemmen (en veel plezier met TVOH vanavond).

  1. Klopt de huizenmarkt gaat weer stijgen,in engeland 10% in een jaar tijd!!
   die inhaalslag kan hier in nederland ook plaatsvinden,al is het alleen maar om kapitaal in te stoppen als waardeopslag,maar het is niet de bodem die ligt i.m.o. veel verder in de tijd.

 5. Wie zal als eerste het financiële systeem laten crashen? De V.S. met het verhoogde schuldenplafond dat begin volgend jaar alweer overschreden zal worden en de Dollar die zal vallen, of de Eurozone met al de probleembanken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: