Over bankiers en banksters

8

bankersWest versus Oost.  In onze contreien pamperen we de bankiers met miljarden gratis geld “om mee te spelen”, en hooguit een bestraffend vingertje, een minnelijke schikking of een geringe boete bij wangedrag.  In het Oosten daarentegen…hangen ze stoute bankiers gewoon op! Het Europees Parlement gaat ook nog een “bail-out fund” oprichten voor de banken van het continent.  ’t Zal 150 miljard euro kosten, aldus The Times.  “En terwijl de miljarden er bij de EU en de bankiers weer uitvliegen als warme broodjes… de burger maar bezuinigen omdat de staatsschuld ‘te hard oploopt’. En de burger maar lasten verzwaren, maar belasten, maar krom liggen, maar onder water staan, maar lastig vallen met ongein, maar nivelleren, en de burger maar blijven afknijpen en uitpersen”.

Straffen kan ook anders

In Vietnam werden twee bankiers ter dood veroordeeld, om de vastberadenheid van het land te benadrukken corruptie aan te pakken, naar aanleiding van publiek ongenoegen over dit nare fenomeen.

In Iran zijn 4 mensen tot ophanging veroordeeld die de grootste bankfraude ooit in dat land hadden gepleegd.  35 Anderen krijgen tussen 25 jaar en levenslang, met enkelen nog lijfstraffen en boetes.

In IJsland gingen nog in 2012 twee bankiers achter de tralies voor de ondergang van de Glitnir bank.

Zou het helpen denkt u, lezer, moesten we hier in Europa alvast veel strengere straffen zetten op roekeloos gedrag door bankiers?