bankersWest versus Oost.  In onze contreien pamperen we de bankiers met miljarden gratis geld “om mee te spelen”, en hooguit een bestraffend vingertje, een minnelijke schikking of een geringe boete bij wangedrag.  In het Oosten daarentegen…hangen ze stoute bankiers gewoon op! Het Europees Parlement gaat ook nog een “bail-out fund” oprichten voor de banken van het continent.  ’t Zal 150 miljard euro kosten, aldus The Times.  “En terwijl de miljarden er bij de EU en de bankiers weer uitvliegen als warme broodjes… de burger maar bezuinigen omdat de staatsschuld ‘te hard oploopt’. En de burger maar lasten verzwaren, maar belasten, maar krom liggen, maar onder water staan, maar lastig vallen met ongein, maar nivelleren, en de burger maar blijven afknijpen en uitpersen”.

Straffen kan ook anders

In Vietnam werden twee bankiers ter dood veroordeeld, om de vastberadenheid van het land te benadrukken corruptie aan te pakken, naar aanleiding van publiek ongenoegen over dit nare fenomeen.

In Iran zijn 4 mensen tot ophanging veroordeeld die de grootste bankfraude ooit in dat land hadden gepleegd.  35 Anderen krijgen tussen 25 jaar en levenslang, met enkelen nog lijfstraffen en boetes.

In IJsland gingen nog in 2012 twee bankiers achter de tralies voor de ondergang van de Glitnir bank.

Zou het helpen denkt u, lezer, moesten we hier in Europa alvast veel strengere straffen zetten op roekeloos gedrag door bankiers?

8 reacties

 1. Ja, aangezien het psycho- en sociopaten zijn, die onvoorstelbaar leed, verlies en schade aan economie en burgers hebben aangericht! Een wereldwijde “cleansing” zou geen slecht idee zijn! Zet de galg maar klaar voor Rijnman-Groenink, Zalm, “mister Goldman Sachs” Blankfein, de top van J.P. Morgan, de top van Deutsche Bank, dat fossiel van een Greenspan, zijn opvolger Bernanke, Draghi, enz.
  Pas als PRIVATE banken de macht uit handen wordt getrokken, om geld uit het niets te creeeren, het verdrag van Lissabon 2007 ongedaan wordt gemaakt, ieder land weer ZELF zijn geldstroom kan regelen, heeft de wereld weer een toekomst!

 2. Hierop aansluitend en dichter bij huis.
  Hoe en hoeveel betaalt een nederlander aan eu brussel…?

  Bekend is dat de bijdrage nederland aan Eu-Brussel minimaal 10 miljard per jaar is. Dat is op meerdere manieren terug te berekenen.

  Doch in de overzichten van het ministerie v fin. is een ‘slechts’ 6 miljard terug te vinden.
  De overig 4 of 6 of …8 of …. miljard gaat o.a. via de douane-inkomsten..een administratie welke dubbel gevoerd wordt .

  De belastingen op veel goederen – welke jij of een bedrijf bestelt in china of de usa e.a. waarover heel veel belasting..meestal tot een 33-40 % betaalt moet worden- nemen de zwarte eu-brussel route.

  Dit lijkt een kopie van de belastinggeld welke de amerikaan betaalt.
  60% ervan gaat naar het vaticaan en maar 40% stroomt terug naar de VS voor een amerikaan, amerikaanse wegen, gezondheidszorg, infrastructuur. e.a.
  Onbegrijpelijk dat de dollar nog steeds de wereldmunt is doch ook hoe en tot welke hoogte Zij media manipulatie perfectioneren.

  Er zijn vermoedens -bewust zo gesteld- dat er een soort gelijke route is van ons belastinggeld. Nederland verarmt zo in een tempo
  en kwantiteit als nooit tevoren.

  Die Eu is ‘mede’ opgezet om gelijkende enof soortgelijkende Vaticaan 60% en Engeland 40% routes mogelijk te maken.
  Als het voor de VS werkt werkt t zeker ook in een rommeltjes eu-ropa.

  Ze profiteren op meerdere manieren van een crisis als je kan vermoeden …’ never let a good crisis go to waste’:G.Sachs..

  Engeland zal de eu dus nooit verlaten.. het enige wat ons onderscheid is bewustmaken en worden van.
  Als die ashkenazi- Uberentity aan het daglicht wordt blootgesteld en wordt geflitst staan ze in hun hemd. (..Weliswaar van goud doch een hemd…)

  Daarmee helpt je niet alleen jezelf en fam. en vrienden doch iedereen op aarde.. except de 1% en haar politici en jezuieten d.w.z de christelijke schijnheiligen.

 3. Fraude is diefstal en dient als zodanig bestraft te worden, daarbij in acht genomen de mate waarin anderen gedupeerd zijn.
  Hetzelfde mag wat mij betreft gelden voor verwijtbaar wanbeleid (meest sprekende voorbeeld: Gerrit Zalm).

 4. JaJa Biflatie,best wel een emotioneel gericht stukje.
  Maar knopen de touwtjes trekkers in dergelijke landen elkaar ook op aan de oude boom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: