Nu het einde van het jaar weer in zicht is, nemen veel mensen hun verzekeringen onder de loep. Uit onderzoek van CBS blijkt dat slechts 1 op de 5 Nederlanders hierbij alleen beschikt over een basisverzekering. 

De overige mensen zijn allemaal aanvullend verzekerd, bijvoorbeeld met een begrafenisverzekering. Dat is een van de verzekeringen waar veel mensen toch nog over twijfelen, want is het nou echt nodig om een begrafenisverzekering af te nemen? We zochten het voor je uit.

Wat is een begrafenisverzekering precies?

Om te weten of een begrafenisverzekering iets voor je is, is het goed om te weten wat zo’n verzekering precies dekt. Een begrafenisverzekering, ook wel een uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering die de kosten van een uitvaart, begrafenis of crematie dekt van de persoon die verzekerd is. Het grote voordeel hiervan is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële kant van een uitvaart, omdat die kosten gedekt zijn. Daarmee zorg je voor minder stress bij jezelf, maar waarschijnlijk ook bij je nabestaanden.

Een begrafenis in Nederland kost namelijk aardig wat geld; er wordt gemiddeld € 7.000 tot € 10.000 betaald voor een begrafenis. Hoewel een crematie ietsje goedkoper is, betekent dat niet dat je dit geld zomaar hebt liggen op het moment dat je het nodig hebt. Veel overlijdens gebeuren namelijk plotseling. In dat geval komt een begrafenisverzekering goed van pas, ook al is zo’n verzekering niet verplicht. Beschik je over voldoende spaargeld om een uitvaart te betalen? Zelfs dan is zo’n verzekering aan te raden.

Voordelen van een begrafenisverzekering afnemen

Dat komt omdat er veel voordelen te vinden zijn aan een begrafenisverzekering. Zelfs met genoeg spaargeld is het een handige manier om alvast de wensen omtrent je uitvaart vast te leggen. Voordat je het weet ben je met pensioen en moet je je ook daar nog druk over maken. Andere voordelen zijn onder andere:

Kijk goed naar de verschillen in soorten uitvaartverzekering

Wanneer je een begrafenisverzekering af wil nemen, zie je al gauw dat er verschillende soorten dekkingen beschikbaar zijn. De drie die het meest voorkomen, zijn een natura begrafenisverzekering, een kapitaal begrafenisverzekering en een combinatie begrafenisverzekering. Bij een natura begrafenisverzekering ben je verzekerd voor een pakket aan diensten en producten. Hierbij worden bijvoorbeeld de kosten van de kist, de uitvaartdienst en de begraafplaats gedekt. Je nabestaanden hebben de keuze uit verschillende opties om de uitvaart vorm te geven.

Bij een kapitaal begrafenisverzekering ben je verzekerd voor een bepaald geldbedrag. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden op het moment van overlijden. Zij hebben zelf de vrijheid om daarmee te doen wat ze willen; ze bepalen dus zelf waar ze het geld voor de uitvaart aan uitgeven. Ga je liever voor een combinatie van beiden dan is een combinatie begrafenisverzekering aan te raden. Hierbij ben je gedekt voor een pakket en is er een geldbedrag verzekerd. Met zo’n combinatie begrafenisverzekering wordt de uitvaart altijd goed geregeld én behouden de nabestaanden de vrijheid voor eigen wensen.

Wel of geen begrafenisverzekering afnemen?

Nu is de vraag: neem je wel of geen begrafenisverzekering af? En ga je wel voor zo’n verzekering; welke dekking neem je dan? Omdat hierin niks verplicht is, moet je dit echt voor jezelf besluiten. In de praktijk blijkt dat een uitvaartverzekering in de meeste gevallen prettig is om te hebben. Je hoeft niet meer na te denken over de kosten van een begrafenis of crematie én je haalt die potentiële financiële zorgen bij je nabestaanden weg.

Wat wel goed is om te weten, is dat je met een begrafenisverzekering iedere maand een premie moet betalen om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van de dekking. Kinderen en mensen tot en met 18 jaar zijn meestal gratis meeverzekerd en bij de meeste verzekeraars kun je terecht totdat je 75 jaar bent. Mocht je voor zo’n verzekering willen gaan dan is het aan te raden om dit op jongere leeftijd te doen. Voor oudere mensen geldt namelijk meestal een hogere premie in het geval van een begrafenisverzekering.

25 reacties

 1. Tja, ook de vorige keer dat dit artikel werd geplaatst kwam er geen enkele reactie!

  Is dit kenmerkend voor het ten grave dragen van een site die niet past in de heden ten dagen geaccepteerde wijze van het ventileren van een mening die overheden en consorten niet uitkomt?

  Stop er dan maar direct mee en zet geen reeks van OUDE artikelen nog even in de “spotlites” om blijkbaar de kachel aan te houden!

 2. Het is niet anders Theo, aan alles komt en eind.

  Persoonlijk heb ik de afgelopen 10-12 jaar regelmatig zitten genieten !

  En heus niet alleen wanneer ik de dag nà mijn reakties te hebben geplaatst ze weer terug zag wa-haa-haaa !!!

 3. GELUKKIG voor ons (de niet-geesteszieken) dat de (zelfuitverkoren) geesteszieken het NIET kunnen nalaten om op te scheppen over hun geesteszieke strijd tegen de gezonden (=goyim) :

  Laten we even luisteren naar zo’n geesteszieke wiens bestaansreden het is de feiten om te draaien :

  Rabbi Baruch Efrati confirmed,
  “We will never forgive Europe’s Christians for slaughtering millions of our children, women and elderly… Not just in the recent Holocaust (** het rabbietje doelt hier natuurlijk NIET op de Koshere Moord op 60-80 miljoen Russische Christenen in het door hen veroverde Rusland vanaf 1917 **), but throughout the generations, in a consistent manner which characterizes all factions of hypocritical Christianity…And now, Europe is losing its identity in favor of another people and another religion, and there will be no remnants and survivors from the impurity of Christianity, which shed a lot of blood it won’t be able to atone for.”

  https://christiansfortruth.com/black-pastor-jesse-lee-peterson-triggers-dr-phil-if-you-lose-white-people-its-over-for-america/

  &

  https://christiansfortruth.com/jewish-nyt-writer-admits-jews-connection-to-refugee-flood-not-a-conspiracy-theory/

 4. O ja, even vergeten te zeggen :

  ” Sorry ! ”

  ( de gezonde personen moeten in dit tijdperk waarin de geesteszieken àlles voor het zeggen hebben zich voordurend excuseren hè ? )

 5. Ik lees onderstaand artikel zojuist pas, maar sta eerlijk gezegd niet van de inhoud te kijken.

  https://christiansfortruth.com/how-jewish-songwriter-irving-berlin-turned-christianity-into-shlock-through-beloved-christmas-songs/

  So “Merry X-mas” hè ?

  Dat past ook ZO veel beter bij de mensen die in de 20e eeuw is aangeleerd te geloven dat ze van een ‘aap’ afstammen, vindt u zelf ook niet ?

  U als ‘veredelde aap’ zijnde dan, hè ?

  Dabbedoelik !

 6. Trouwens, een muis is genetisch veel meer gelijkend op een mens (99%) dan een aap (98%).

  Maar dàt hebben ze u op sgool niet geleerd hè ?
  Néé, natuurlijk niet ; immers, hun fabeltje wordt veel concreter wanneer er een dier als ‘voorouder’ wordt voorgesteld dat (zoals chimpansee’s) bilologisch véél meer op de mens lijkt. En af en toe op twee benen loopt. Wàt wil je nog meer ?

  Niet om u te beledigen maar gewoon even om u tot bezinning te brengen : wanneer een (honden-)teef een nestje werpt en er een mannelijke puppie niet wordt verkocht en bij moederlief blijft, aarzelt de laatste niet om vanaf 1 jaar leeftijd z’n ‘sjaak’ in moederlief te proppen, toch ?
  Ziet u dat ooit (mensen-)zonen doen vanaf hun 15e jaar ?

  Een ander voorbeeld : zo’n 10 jaar geleden pakte een vriend van mij vroeg in de morgen z’n auto om naar z’n werk te gaan en reed een kitten hartstikke dood omdat die (blijkbaar) voor één van z’n wielen lag te slapen. Zelf had ie ’t niet eens door, maar z’n zus die een uur later naar sgool wilde gaan zag moederpoes bezig het lijkje van haar ‘kindje’ op te vreten.
  Heeft u ooit een vrouw dat zien doen nadat ze op het lijk van haar zojuist verongelukte kindje was gestuit ?

  Of heeft u ooit een muis of een aap een symfonie zien schrijven, laat staan uit voeren ?

  Of een kathedraal zien bouwen ?

  Afijn … het zijn maar ‘wat’ gedachten …

 7. “Hoe begraaf je een site?”
  Op de manier van ‘James’ dus. Zonder een ‘In Memoriam’ en zonder ‘Enfant Terrible’ Gerrit, die (met zijn coins) blijkbaar al de kuierlatten heeft genomen richting Cortina d’Ampezzo.

  Toch iets van een ‘naschrift’: thanks, Biflatie, we hebben allemaal geklikt en genoten, maar je bespaart ons de pijn van een blijvende herinnering.

  1. Tja, ik vind het in dit geval dat het eruit gaat zien naar een treurig einde!

   Maar gelukkig heeft men gezien de kennis van begrafenisverzekeringen en zo mogen de lezers dus verwachten, wel een uitstekende dekking voor het einde afgesloten.

   Zo’n afscheid gaat tegenwoordig gepaard met een hapje en een drankje, dus waar kunnen we ons melden om gezamenlijk een troost uit te brengen op het vergane en de toekomst!

  1. Tenzij u een woke neger bent natuurlijk, want dan hebben ze u nog even nodig voor de ‘mix’ en wordt u geholpen zolang ze u nodig hebben.

   https://www.frontnieuws.com/het-coudenhove-kalergi-plan-de-volkerenmoord-op-de-volkeren-van-europa/

   Het is jammer dat ook biflatie er aan gaat.
   Maar er zijn altijd omweggetjes…
   We are anonymous, we do not forgive, we do not forget… expect us.

   https://youtu.be/z1ikQQk8cJQ

   Hou jullie goed he!

   1. Deze column: https://gerritwelbergen.wordpress.com/2022/12/17/2023-hoe-verder-na-een-jaar-met-onopgeloste-crises/
    heb ik op 16 december ingezonden. Er waren op die dag wat technische problemen, storing of weet ik veel wat, waardoor mogelijk de publicatie vertraagd is of door de redactie niet opgemerkt. Misschien na het weekend.

    Mogelijk post ik nog een enkele column voor 1 januari. Zal geen vrolijke kerstboodschap zijn.

    Vanaf 1 januari probeer ik af en toe wat te posten op gerritwelbergen.wordpress.com.

    Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren. Mijn blog kent geen winstoogmerk. Ik schrijf voor de lol, de wereld om mij heen is één grote komedie.

    Ik draag geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van geplaatste reacties, deze zijn voor eigen rekening. Het platform “wordpress.com” leest niet mee zodat van buitenaf niet wordt gecensureerd.

    Wanneer men elkaar in de haren vliegt of anderszins onwelgevallige reacties plaatst verwijder ik deze reacties.

    Groet van Gerrit

 8. O ja, Madman, mochten we elkaar niet meer spreken :
  ik zal je missen zoals een mens een geslachtsziekte mist WA-HAA-HAAAA !!!

  Geflipte Zeeuw dagge d’r bent !

 9. WK 2022

  Iemand moet het krijgen. En het was de arme Lionel Messi.

  Hij heeft beet. En de Emir van Qatar droeg ook een Bischt. Dit is een interessant en belangrijk kledingstuk in de Arabische wereld, zoals ik opmaak uit de Wikipedia-vermelding. Toch is de arme Messi van zijn waardigheid ontdaan. Voor sommigen een eer, voor anderen een degradatie. Mogelijk een vernedering of anders een teken van de macht die dat oplevert. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer de Beieren zijn lederhosen hadden aangetrokken. De Bischt is het land Argentinië onwaardig. Het hoort niet bij het land en de cultuur. Dat is de uitdrukking van dit “gebaar”.

  Ik denk dat het een interessante achtergrond heeft: dit was het meest occulte WK aller tijden. Het kon niet over het hoofd gezien worden.

  Hier zijn een paar foto’s van het LUsail.stadion (van bovenaf)
  https://www.tagesschau.de/ausland/fifa-wm-katar-menschenrechtsverstoesse-101.html
  https://www.spiegel.de/sport/fussball/wm-2022-katar-fifa-korrigiert-nach-widerspruechlichen-zahlen-stadionkapazitaeten-nach-oben-a-979383b8-1836-428f-ba7a-d688bb859b2b

  Ah, ja. Het oog van de slang. Zoals in het Vaticaan in de audiëntiezaal.

  https://www.gutefrage.net/frage/warum-hat-der-vatikan-die-audienzhalle-wie-eine-schlange-designt

  Nu nog een verklaring voor de Messi ram of Messi steenbok. De hoorns zijn tenminste zeer symbolisch. En ik wil het niet eens hebben over de “Beker van de Lichtbrenger”.

  Valt het niemand op dat er een occulte macht opduikt bij elk van deze grote sportevenementen?

  In onze westerse, liberaal-democratische wereld en basisorde zijn we zo onwetend geworden dat we worden uitgelachen en als buitengewoon dom worden beschouwd voor het openlijk tonen van symbolen. Onze gehersenspoelde tolerantie tegenover alles en iedereen, ons gebrek aan kennis over het verborgene en het occulte werd hier openlijk getoond. Zie je, er is een andere manier, de goede en onwetende mensen in de wereld worden op een dwaalspoor gebracht. Misleid. Zonder one-love-ties (die verboden zijn om de aandacht erop te vestigen), zonder diversiteit, zonder de mond te houden. Maar met een zwarte cape. Helaas kan ik de kleur zwart niet plaatsen in deze context. Maar roze zou ook chique zijn? Of rood? Maar dat is niet mogelijk. Is het een kwestie van onderwerping, of een dwang om te volgen? Wij tolerante westerlingen weten het niet. Maar wacht, veel westerse politici zetten graag een rond hoofddeksel op bij speciale ceremonies met geselecteerde mensen, hoewel ze helemaal niet tot de culturele kring behoren. Om aan te geven dat men zich onderwerpt aan de stam en zal volgen.

  Denk aan de video’s van hoe de westerse wereld werd gemanipuleerd, uitgelachen, door de occultisten over de zeer normale inheemse sportverslaggeving. Niemand heeft het gemerkt. En de occulte energie trekt op vele manieren energie aan. Dat is het grote probleem.

  En het zijn ook niet de Qataris zelf. Het zijn bijvoorbeeld ook de Duitsers zelf die voorbarig moeten worden bevooroordeeld. Helemaal niet. De respectieve cultuur moet behouden blijven. Dit gaat over de occulte macht, over de “kwade geest” die zich in alle culturen en alle landen van de wereld laat zien. In de respectievelijke gedaante, natuurlijk. LBGQ, bijvoorbeeld, is een uitdrukking van deze wereldwijd actieve kwade geest. Het ziet er anders uit in andere culturen. Maar het is altijd dezelfde kracht.

  Dit alles is vrij eenvoudig te begrijpen. Maar de kennis hiervan is het grote geheim dat noodzakelijkerwijs verborgen moet blijven. Als alles in het licht was, zelfs de waarheid, zou de boze geest geen macht hebben.

  Hier is nog een snake-eye foto van boven. Dit is een uitdrukking van deze macht, deze “boze geest”.

  1. Er waren al vele Messi’s die ‘Verlosser’ werden genoemd, maar er is maar één Messias, de verwachte Verlosser in onze Christelijke basiscultuur.
   Die eenvoudige waarheid als hoop en meerpaal losgelaten heeft de huidige chaotische zwalkpartij tot gevolg, waarin valselijk zelfs de occulte, buitenaardse reptielenleer van meneer Icke als ‘alternatief’ wordt geprezen.
   “Het licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis heeft het niet begrepen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: