Inflatie, een woord dat de financiële wereld met regelmaat doet sidderen. Het is een fenomeen waarbij de algemene prijsniveaus van goederen en diensten stijgen, waardoor de koopkracht van valuta afneemt. In tijden van inflatie zoeken beleggers naar veilige havens om hun vermogen te beschermen en te laten groeien. Eén van deze opties is het beleggen in edelmetalen zoals goud, zilver en platina. Maar is dit werkelijk een slimme zet? Doijer & Kalff vertelt ons het volgende;

De rol van edelmetalen tijdens inflatie

Edelmetalen hebben door de geschiedenis heen dienstgedaan als een waardevaste activa. Tijdens periodes van inflatie bieden ze een zekere mate van bescherming tegen de waarde van valuta. Het is bekend dat goud en zilver vaak in waarde stijgen wanneer het vertrouwen in valuta afneemt. Dit komt doordat edelmetalen intrinsieke waarde hebben en niet zomaar kunnen worden bijgedrukt, in tegenstelling tot papiergeld.

Wanneer inflatie de kop opsteekt, kunnen beleggers hun koopkracht behouden door te investeren in edelmetalen. Deze metalen kunnen fungeren als een baken tegen prijsstijgingen, aangezien hun waarde over het algemeen stijgt wanneer andere activa zoals aandelen en obligaties onder druk komen te staan.

Voordelen van beleggen in edelmetalen tijdens inflatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beleggen in edelmetalen tijdens inflatie:

Overwegingen bij beleggen in edelmetalen

Hoewel beleggen in edelmetalen tijdens inflatie zeker voordelen heeft, zijn er ook enkele overwegingen die niet over het hoofd mogen worden gezien:

Conclusie: do or don’t?

Beleggen in edelmetalen tijdens inflatie kan zeker een slimme zet zijn, maar het is belangrijk om een gebalanceerde benadering te hanteren. Edelmetalen kunnen dienen als een waardevolle toevoeging aan uw beleggingsportefeuille om uw vermogen te beschermen tegen de impact van inflatie en economische onzekerheid. Ze kunnen helpen om uw risico te diversifiëren en uw koopkracht te behouden.

Echter, net als bij elke beleggingsbeslissing, is het belangrijk om uw eigen financiële doelen en risicotolerantie te overwegen. Beleggen in edelmetalen is geen garantie voor succes en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een edelmetaalspecialist en uw beleggingsstrategie zorgvuldig af te stemmen op uw individuele behoeften.


Kortom; beleggen in edelmetalen tijdens inflatie kan zeker een ‘do’ zijn, maar het vereist grondige overweging en planning om ervoor te zorgen dat het past binnen uw bredere financiële strategie.

Bron: https://www.doijerkalff.nl/

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: