Benzine fors duurder door default Griekenland?

10

Het faillissement van Griekenland kan op vakantie zorgen voor een plotselinge stijging van de benzine en andere brandstofprijzen. Er ontstaat steeds meer onrust rondom Griekenland, de bankrun is in volle gang. Als Griekenland failliet verklaard wordt, zullen de Grieken flink gaan hamsteren.

Eerste levensbehoeftes

Er zal ingeslagen worden op basis van levensbehoeften zoals eten en drinken, maar ook brandstof. De koers van de euro ten opzichte van de dollar zal waarschijnlijk verder verzwakken. De aardolie die verhandeld wordt in dollars zal voor de eurozone duurder worden. Op deze manier wordt ook tanken duurder, terwijl de redelijke stabiele olieprijs van de afgelopen tijd geen reden geeft voor een prijsstijging van brandstof.

Autovakantie Europa

De prijsstijgingen zullen ook effect hebben op andere landen in Europa. Ook landen waar de brandstofprijs extreem laag is, zoals Luxemburg, Oostenrijk en Hongarije zullen hier door getroffen worden. UnitedConsumers heeft daarover een actueel overzicht van brandstofprijzen in Europa gepubliceerd.. De prijzen in dit overzicht worden automatisch geüpdatet. Gaan de biflaten nog op vakantie?

benzine europa