(uit Cryptonieuwsbrief.nl) De bitcoin koers zat de afgelopen 24 uur nog steeds in de consolidatie fase, waardoor zij meandert tussen afgerond $58.300 en $61.000. Op moment van schrijven, donderdagochtend 28 oktober 2021, staat BTC aan precies $59.000. Het is vandaag exact een week geleden dat het nieuwe all time high werd aangetikt van $66.889. Het was blijkbaar ff schrikken, vanwege de opnieuw zo snelle opgang – in nauwelijks 30 dagen tijd plus 50 procent. 

All in all mogen alle bitcoin bezitters ter wereld, en het zijn er véél, blij en goedgemutst zijn, toch? Of…hadden zij (wij) toch liever zoiets als…hoe heet ´t nu weer…eeuh…SHIB gekocht, Shiba Inu? Want die munt doet over zo´n ´povere´ plus 50 procent nauwelijks 24 uur, toch? Vandaar mijn grapje in de titel: betalen we straks misschien allemaal met SHIB? De hele wereld is al zowat knettergek aan ´t worden; lees er de kranten, kijk er de media maar op na. Dan kan een uit de hand gelopen grap er nog wel bij zeker…(?!)

People have the power

Pas op: laat ons de macht-van-de-massa niet onderschatten. Voorbeeldje: wanneer alle burgers straks bij de opening van de bank, alle banken van het land, hun saldi opvragen…allemaal tegelijk? Dan stort het (inter)nationale bankwezen in elkaar. Net omdat de traditionele bankwereld voor elke uitgeleende 10 euro er slechts 1 aanhoudt. En dan nog. Wanneer ik onlangs een bedrag van 6.000 euro contant opvroeg, trachtte mijn bankier me  1. dit af te raden (gevaar voor verlies of diefstal!) 2. te wijzen op het verbod om boven een bepaald bedrag cash te betalen (´t is illegaal!) 3. te ontmoedigen met de waarschuwing dat het wel drie dagen zou duren vooraleer… (´´want wij hebben zoveel niet in kas mijnheer´´). Géén sinecure hoor, de dag van vandaag nog beetje contant te verzamelen. Handje contantje? Vergeet ´t! Ook al betreft het je eigen geld. Want dat wordt bewaakt zoals een moederkloek haar baby´s beschermt. Zo streng bewaakt dat je d´r zelf haast niet meer aan kunt…

De revolutie die niet was

Maar we hadden het over de macht die een massa mensen tezamen heeft, wanneer ze zich gezamenlijk voor iets inzetten. Revoluties komen zo tot stand! Al verpieterde de Arabische Lente van 2011 na nauwelijks twee jaar. Tot een Arabische Winter in de meeste betreffende landen, van Syrië tot Irak en van Libië tot Jemen  Dit maar om te zeggen dat de kracht er dan wel is, de gedrevenheid en de goede bedoelingen…en masse en massaal…maar dat dit geenszins garant staat voor blijvende, duurzame resultaten. Dus: waar wil deze digitale massa heen met het muntje SHIB, Shiba Inu? Want, nogmaals, indien straks deze vlaag van massahysterie doorheen de bitcoin gemeenschap zou trekken…? Je weet altijd waar je begint maar zelden waar je eindigt, toch?

Het rare is dat de onvoorstelbare stijging in koers van SHIB (bijna 1000 procent alleen al in de afgelopen 30 dagen?!) niet eens een soort van piramidespel betreft. Zelfs geen pump-and-dump. Dus, waar komt dit fenomenale fenomeen vandaan? Watskeburt? 

Stranger things have happened

Vroeg in 2021 ving deze digitale waanzin aan met Elon Musk die een zeker DOGE, Dogecoin omhoog twitterde. Elon is geniaal maar ook gek op aandacht. Dus kietelt hij af en toe en her en der wat, bij een zeker deel van de cryptogemeenschap. De fans en meme-liefhebbers deden de rest. ((< Eng. uitspraak: miem) (internet) grap die slechts een select groepje surfers begrijpt; een idee dat zichzelf verspreidt en mensen zonder nadenken overnemen. Memes verspreiden zich in de vorm van video’s, foto’s of tekstjes die razendsnel gedeeld worden via sociaalnetwerksites.) Maar dergelijke massa´s moeten regelmatig gevoed worden; met nieuwigheden, de nieuwste nieuwigheden. U heeft toch ook gehoord van Baby Doge Coin; YooShi; CumRocket of CorgiCoin. Nee? Neem hier dan maar ´s een kijkje – u zult versteld staan wat massahysterie zoals teweeg kan brengen. 

eNaira NO

Oeps, de CBDC van de centrale bank van Nigeria, de app met de bijhorende eNaira, kende een niet zo vlotte start…want moest reeds 24 uur na lancering uit de digitale ether gehaald worden. Hackers hadden ook maar twee dagen nodig om valselijk argeloze Nigerianen te lokken op Twitter. Hier is een zekere gemeenschap niet écht opgezet met een overheids-digitale munt; zo´n ´offer you cannot refuse´ als wij allemaal als burgers door de strot geduwd zullen krijgen. Let maar ´s op! 

It ain´t over till the fat lady sings!

El Salvador weet hoe het moet, hoe het ook kan: de meest waardevolle, oudste en grootste digitale munt ter wereld kopen-en-bijkopen op dips. Wie of wat gaat ´t het verst brengen denkt u, binnen pakweg een jaar of vijf jaar. De hondenliefhebbers of de Salvadoranen? Just watch.

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van meer dan 13.000 munten en tokens (yes!) tezamen, vergeleken met gisteren, bedraagt vandaag 2,547 trillion – biljoen (1000 miljard) – dollar (was 2,532 trillion.)  

BTC noteert aan 59.000 dollar (was 59.015 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 43,64 procent (was 43,94 procent).  

Hier vindt u nog de grootste winnaars en verliezers in cryptoland.

Vakantie: it´s a wrap

Beste lezer, lieve lezeres, hier in het Tiny House te Friesland is het nu snel-snel inpakken en wegwezen. Terug naar home sweet home; m´n eigen hood, my crib, weet u wel? Sorry voor de summiere Cryptonieuwsbrief vandaag! Nog een fijne dag gewenst en heel graag tot morgen.  

Uw vandaag redelijk gehaaste dienaar in crypto en dinges,

Joost X. Bitcoin 

[email protected].

Eén reactie

  1. (er mag al eens gelachen worden)

    ik lach pas als jij hier opgetoeterd bent, dan kan biflatie er weer bovenop komen van wat jij hier kapot hebt gedaan.

    troll maar lekker verder op je cryptokleutersite met je 5 bezoekers, en de groeten aan ursula.

    tot nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: