Beurscrash? Nog niet, zegt Jim Rogers

Beurs- en beleggingsgoeroe Jim Rogers beaamt wat we gisteren op video toonden van Mark Moss. De Grote Beurscrash is uitgesteld. Rogers is dan nog van een heel ander kaliber – groter dan dit maken ze niet meer. Misschien moet je inderdaad van gezegende leeftijd zijn om de broodnodige ervaringen op te doen in (wereldwijd) beleggen, investeren. Zo zag Jim ruim op tijd de grondstoffenboom en de nieuwe/oude goldrush. Vandaag, 10 december 2020 geeft de 78-jarige beurslegende, Voorzitter van Rogers Holdings ons opnieuw raad. 

Persoonlijke opdracht en raad 

´James Beeland Rogers, Jr. is samen met George Soros oprichter van het Quantum Fund. Hij is een Amerikaans universitair docent, schrijver, wereldreiziger, economisch commentator en oprichter van de Rogers International Commodities Index. Hij werd geboren in Wetumpka en groeide op in Demopolis.´ Wikipedia.org. Jim maakt er nooit een geheim van wat hij zelf met zijn geld doet. Hij schrijft er dan wel een boek over (zoals Hot Commodities uit 2004, waarvan ondergetekende nog een gesigneerd exemplaar met opdracht mocht ontvangen: ´Get them while they´re hot´ raadde Jim me aan). Of hij doet er kond van in interviews. Nooit te beroerd of hoogmoedig om zijn levenslange wijsheden en inzichten te delen met iedereen die wilt luisteren.

Bepaalde aandelen gaan door het dak

´´Many stocks in the U.S. are down in 2020. There are a few stocks that are going through the roof every day. Some parts of the U.S. market are developing a beginning of a bubble, but many parts of the markets are not, that’s why I suspect [this rally] is going to go on for a while.´´

Eén reactie

  1. Het winnen van grondstoffen verloopt almaar efficiënter wat ervoor zorgt dat grondstoffen nu even duur zijn dan 30 jaar geleden. Ik baseer me op de GSCI https://tradingeconomics.com/commodity/gsci. Terwijl er in die dertig jaar wel degelijk inflatie was lijkt de GSCI wel stil te staan. De opkomst van China en schaarste heeft wel geleid tot een hoogtepunt in 2008. Na de kredietcrisis is men de overcapaciteit gaan afbouwen. De opkomende middenklasse, elektrificatie van auto´s, elektronica in het algemeen, gaan ervoor zorgen dat grondstoffen terug duurder kunnen worden. Mensen die in hyperinflatie geloven hoeven zich niet te beperken tot goud. Alle grondstoffen worden dan duurder. Komt er geen hyperinflatie dan gaan mijns inziens mijnbouwers profiteren. Ik hoorde ergens dat de behoefte aan elektriciteit gaat verdubbelen en om al die infrastructuur uit te bouwen heb je alweer grondstoffen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: