Beursgekte GameStop, Dogecoin…volgt straks Ethereum?/´Hoeveel Ethereum heb ik nodig om crypto-miljonair te worden´

Reddit fans van Wallstrreetbets staken het vuur aan onder Gamestop. Dogecoin (DOGE) is de volgende raket die de lucht in wordt geschoten, de koers stijgt met 700 pocent op 24 uur tijd… Gaan deze miljoenen beleggers zich verder op crypto richten? Wie weet dan ook op ethereum (ETH)? We zien een digitale munt van 1300 dollar niet direct verveelvoudigen, maar in het prille 2021 lijkt alles wel mogelijk. De retail investor versus de big hedgefunds, machtige hefboomfondsen en shortsellers als beroepsmanipulators – wie is de sterkste? 

De macht van de massa

De macht van de massa kan nooit overschat worden. Zo beginnen revoluties ook. Wanneer honderdduizenden of zelfs miljoenen gewone burgers, mensen als u en ik, zich achter of voor iets zetten? Tegen iets verzetten ook. Stakingen kunnen een heel land plat leggen en eisen afdwingen van regeringen. Demonstraties, runs on the Capitol zoals in de VS kunnen heel de wereld verbazen. In de VS werd ei zo na een burgeroorlog vermeden. In Rusland kunnen protesten van nu nog tiendduizenden, uitgroeien tot tientallen miljoenen die zich achter oppositieleider Alexei Navalny scharen. Potentieel zelfs de immens machtige Poetin tot aftreden dwingen? Wie weet. Ook, als voorbeeld, wanneer burgers en masse hun geld afhalen bij de bank is heel de sector in een mum van tijd bankroet. Er is niets wat de massa kan tegenhouden, wanneer zij een gezamenlijk doel of unificerende leider voor zich zien. Ten goede, maar ook ten kwade. 

Poepje

De oorzaak is moeilijk te vatten, net als het prille begin. Maar de digitale wereld met een almaar groeiende macht van sociale media verenigt mensen, gebruikers blijkbaar in een oogwenk. Zo startte de Arabische Lente nog tien jaar geleden, al heeft die au fond bitter weinig goeds opgeleverd voor de gewone man en vrouw in de straat, achteraf beschouwd… Dezer dagen is het de sub-reddit, onderverdeling van het Amerikaanse Reddit, Wallstreetbets, die zich verenigt. Ze zijn met twee tot drie miljoén, naargelang de bron. Die machtige hefboomfondsen en rijke shortsellers – nooit verlegen voor enige marktmanipulatie – een poepje laat ruiken. En wie weet waar zij zich straks achter of voor zullen scharen?

Reddit plus Ethereum

Een weinig opgemerkt of gelezen feit, artikel, verscheen gisteren op Cryptopotatoe.com. Reddit gaat namelijk in ernst in zee met Ethereum. Dit is wat een verantwoordelijke van het sociale platform verklaart:“In this new stage of our partnership, immediate efforts will be focused on bringing Ethereum to Reddit-scale production. Our intention is to help accelerate the progress being made on scaling and develop the technology needed to launch large-scale applications like Community Points on Ethereum.” Reddit heeft Ethereum (ETH) uitgekozen om zich meer op de blockchain technologie toe te leggen. We denken nu heel ver vooruit en slaan de bal misschien mis, maar wie weet komt er nog wel eens een eigen Reddit-munt ooit? Want dat kan zonder veel moeite ook gebeuren op de Ethereum blockchain. Dogecoin is ook begonnen als een grap, maar wie de munt bezit mag zich vandaag in de handen wrijven!

Droom of werkelijkheid?

Vorig jaar testte het populaire platform nog zogenaamde ´Community Points´ uit. Waarbij alvast twee sub-reddit groepen ether als incentives ontvingen, te spenderen aan allerlei gerelateerde services. Gisteren, 29 januari 2021, werd de band met de Ethereum stichting nog nauwer aangehaald. Dus wie weet krijgt iemand, een initiator, een zogenaamde ´leider´ met volgers het in zijn of haar hoofd om alvast de munt, ETH, Ethereum te viseren? Ethereum to the moon, zoals het verschijnsel in de Cryptowereld benoemd wordt? Ik help het hopen, want ik heb onlangs nog meer ETH gekocht dan BTC, bitcoin. ´The giant social media platform Reddit has doubled-down on its blockchain and cryptocurrency involvement with a new partnership with the Ethereum Foundation. As a result, Reddit plans to utilize the Ethereum network to create larger-scale applications like the Community Points introduced last year.´ Hmm, ´s morgens wakker worden, je wallet checken (altijd eerste werk) en dan merken dat je 7 keer rijker geworden bent. Een droom? We shall see….

Crypto-miljonair worden?

Wie ook niet te onderschatten is met zijn meer dan 70.000 volgers, is BitBoy Crypto. Zelf bekijken we al langer zijn dagelijkse YouTube presentaties en we moeten toegeven: zijn voorspellingen zijn indrukwekkend. En worden vaak ook gerealiseerd. De kennis die BitBoy etaleert – je vraagt je af hoe hij aan zijn kennis, inzichten en vroege vondsten komt. Dit vergt meer dan een dagtaak, kunnen we ons voorstellen. Losjes, voor de vuist weg, casual is de Engelse term, strooit hij diepgaande kennis rond voor wie het maar wilt horen. Ludiek, grappig, de naam alleen al die deze Amerikaan gekozen om en plein public te verschijnen. Maar soms vraag je je wel af wat er gebeurt wanneer alvast 70.000 kijkers, volgers, zo´n aanbeveling opvolgen. Sterker nog: het gebeurt, hebben we meermaals zelf geconstateerd! Maar dit jaar gaat BitBoy Crypto ofwel door de mand vallen…of nog tien keer meer aanhangers, volgers bijkrijgen. Want hij windt er geen spreekwoordelijke doekjes rond: Ethereum gaat maal vijf, of zelfs maal 8 doen. Voor onderstaande niet gelaten hoor, maar we zullen het hoe-dan-ook redelijk snel kunnen controleren. Want het kan al zo vroeg als in maart 2021 gebeuren?! De titel van volgende presentatie is meer dan gedurfd, hier wordt een reputatie op het spel gezet: ´Hoeveel Ethereum heb ik nodig om crypto-miljonair te worden´

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

2 reacties

 1. Hoe krijg ik crypto coin zonder iemand rijk te maken met mijn zuur verdiende euro’s. Het lijkt wel een scam. Ik wil ook wel zo’n digitale drukpers. Moerscoin!
  Maar echt serieus, hoe krijg ik een crypto coin in handen? Genereren van bitcoin loont zich niet tenzij je een eigen energie bron hebt.

  1. Wat voor energiebron bedoel je? Batterijen?
   Energie kost altijd geld, dus ook een “eigen” energiebron.
   Ik vind dat hele cryptogedoe erg ingewikkeld, én ze kunnen makkelijk achterhalen dat je crypto hebt.
   Google gewoon “crypto kopen” of “bitcoin kopen”.
   Ze moeten direct allerlij gegevens van je hebben.
   Ik heb goud en zilver in mijn 1500 kilo zware kluis.
   Geen hond die ervan weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.