Beurzen crashen wereldwijd, olieprijs onder $40,-

De aandelenbeurzen wereldwijd zijn op crashkoers. Japan -4,5%, Hongkong -4,7%, Shanghai -7,3% en India -4,0%. Ook deze maandag staan alle futures in Europa weer fors in het rood. Ongeveer -3%. De future van de AEX-index staat om 08.00 uur op 430 punten. De index is in augustus nu ruim 15% gedaald.

Olieprijs onder de $40,-

Ook de olieprijs blijft maar dalen, de koers van WTI Creude Oil is maandagochtend 24 augustus tot onder de $40 per vat (159 liter) gedaald. Er is angst in de markt. Paniek zoals u wilt. De volatiliteit gaat door het dak. De euro en goud dienen vooralsnog als  veilige havens in deze spannende tijden.

56 reacties

  1. Het lijkt er op dat de verschillende landen panische maatregelen nemen die alleen leiden tot een versterkend effect van de neergaande spiraal. Zo moeten ook Chinese pensioenfondsen plotsklaps aandelen opkopen en gaat het de kredietruimte van de banken vergroten. Dit zijn dus totaal andere, meer afgedwongen, maatregelen dan de gezamenlijk centrale banken ondernamen met hun geldverruimende maatregelen. Ook de valutaoorlog is een slecht signaal. Teveel maatregelen die nu juist de wereldhandel ontwrichten. Waar dit toe gaat leiden mag iemand mij uitleggen.

    1. China kan de trigger zijn tot sterk neergaande wereldwijde economische
     activiteiten. Door afname van de wereldhandel wat feitelijk al een poosje gaande was(Baltic Dry Index) wordt er wereldwijd minder verdiend. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen bij landen die hun export hebben weten te vergroten, bijv. NL en Dtsl. Maar juist de opkomende economieën(BRICS-landen) zijn behoorlijk ingestort. Vergeet niet dat vooral financiële markten aan het infuus lagen van centrale banken en overheden en dat er ongebreideld ruim is ingekocht door beleggers. Daardoor zijn de waardes enorm opgeblazen. Komt daarbij dat na de
     eerste kredietcrisis de centrale banken de rente naar beneden hebben gejaagd. Hierdoor bijna gratis geld. Dus i.p.v. aflossen ging men nog makkelijker lenen. Zowel overheden als bedrijven en particulieren. Kijk naar de NL-huizenmarkt op dit moment. Nu komt de clou. Er gaat wereldwijd minder verdiend worden wat zich vertaalt in lagere bedrijfswinsten. Lagere winsten, lagere beursnoteringen. Dus kostenbesparingen op personeel etc, etc, etc. Dan gebruik ik weer mijn term: “welvaart-gebouwd-op-schuld-maatschappij”. Alle schuldverplichtingen, rente en aflossing, moeten worden voldaan vanuit een krimpend BBP. Dus hogere schuld in vergelijking met 2008/9 en lagere inkomsten en lagere waardes, deflatie dus, waardoor geen geld overblijft voor investeringen. De stimulerende effecten van de centrale banken blijken nu dus volledig te zijn uitgewerkt. Er is enorm veel geld in de markten gepompt met de bedoeling de wereldeconomie aan te jagen. Echter wat zien we nu? Alle opgeblazen waardes in beurs
     genoteerde bedrijven verdampen met grote gevolgen voor banken, pensioenfondsen etc. Het tempo waarin deze bubbel leeg loopt gaan we nu meemaken. Hopelijk niet te snel want als het financiële systeem in paniek raakt dan zijn de gevolgen niet te overzien. Noem ik nog even fijntjes de derivatenhandel en roep ik maar “spannende tijden.”

     1. Goed stuk en goed beantwoord , maar volgens mij gaan wij een D66 tje doen en zijn de problemen opgelost zowel in huisvesting als asielzoeker ( geluk zoeker )en gedetineerde plus studenten met financiële problemen zie link beste Piet.
      Bij mannetje Pechtold zijn cluppie is de crash in zijn bolletje geslagen en mogen wij gaan dealen met zwakzinnige politici , en dat probleem heerst over de hele wereld .
      Eurofielen vernaggelen ons doodleuk en een EU laat zich in de val lokken door geld doktertje Draghi .
      Pensioenen zijn uitgesteld loon en laat dit nu de grote pot zijn voor een D66 en een VVD om het te laten verdampen net zoals zij ons spaargeld renteloos laten verdampen .
      De toekomst onze jeugd laten zij nu ook al creperen door hun studie te laten financieren tegen waanzinnige kosten .
      Gekke aan dit is dat men vrolijk stemt op dit zooitje ongeregeld .
      Leergeld is dan schijnbaar niet genoeg betaald .

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/24408642/___Student_moet_samenwonen_met_vluchteling___.html

     2. Ik denk dat de VVD en D66 het heel prachtig vinden dat de beurzen instorten en de economie krimpt, want dan ziet deze partijen hun kans schoon om de gehele verzorgingsstaat tot op de fundering toe af te breken!

     3. De restantjes dan wel, is nog verdomd weinig over van 10 jaar terug toen ik vertrok naar Polen.

     4. En waar gaat al dat geld naar toe nu beleggers hun aandelen in de verkoop doen? Gaat dat geld dat vanaf de aandelenbeurzen stroomt naar goud en naar grondstoffen voor voedsel?

    2. Het is simpel, VS/EU dachten eerst Rusland en nu China(BRICS) economisch kapot te maken.
     Helaas draaien heden de rollen zich om.
     China heeft 2200 biljard en Rusland 6 biljard aan staatspapier VS/dollar.
     Indien zij dat op de beurzen dumpen zijn wij er aan.

     1. Dat zijn de schrijvers en vertellers(video) die ons trachten duidelijk te maken.
      Dat het huidige beurs klimaat niets met de reële wereld economie te maken heeft.
      Er is geen enkel verband tussen waarde fonds en de prestaties in de economie.
      Dat het een uit de hand gelopen piramidespel is waar maar 1 uitkomst mogelijk is op termijn.
      Dat heden er geen Bal-out meer mogelijk is voor de banken.
      Dat de consument geen mogelijkheid meer heeft om de economie weer te laten functioneren omdat er geen vermogen meer is bij de consument.

     2. Veel lezen en veel via YouTube kanalen video bekijken.
      Ik bewaar deze links nooit maar zoek ze op.

   1. Het wordt nu toch wel flink afzien voor je Piet, met al die financiële problemen die mogelijk in aantocht zijn.
    Door de mentale chaos en angst, zal het nagejaagde bezit weer los gelaten gaan worden.

 1. Zondavond laat plaatste ik nog deze reactie onder mijn column “Spannende tïjden,”

  “Alvast een opwarmertje. Pas thuis gekomen van een lange dag Sail-Amsterdam even de nieuwsberichten bij langs. Lees dan op NU.nl, http://www.nu.nl/beurs/4111432
  , dat Arabische beurzen al flink onderuit gingen door hun oliezorgen.
  Kun je nu dus donder op zeggen dat de Aziatische beurzen, met China
  voorop, het stokje overnemen. Een estafette bergafwaarts.”

  Veel insiders op deze site zagen het al wel aankomen. Nu eens afwachten wat de MSM gaat doen. Natuurlijk groot nieuws vandaag indien blijkt dat mogelijk een “Black Monday” voorbij komt.
  Ik vrees dat het druk gaat worden op deze site.

 2. Zijn er hier in Europa an daarginds in de V.S. ook banken die veel in China uit hebben staan? Als dat het geval is, kunnen wij verwachten dat die banken in grote problemen zullen komen en krijgen wij een nog veel grotere kredietcrisis dan die van 2007-2008.

  1. Doordat de mondiale schuld na de eerste kredietcrisis juist veel meer is gestegen, i.p.v. af te lossen, zal uiteraard een volgende schuldencrisis veel harder aankomen. Boontje komt om z’n loontje. We gaan wel zien welke kant het uit gaat.

 3. Hah! Ik lees er anders niks van in de krant! 🙂 🙂 🙂

  Wel dat amaaliaaa naar school gaat voor het eerst. O ja, en het gesprek van de dag:

  De gewetenloze dief die het lichaam van de 25-jarige Julie Mott uit haar kist stal, had het bewust gemunt op het stoffelijk overschot van Julie. Slecht wifi voorkwam bloedbad Thalys en Amalia naar gymnasium. Hier lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

  Duuuuusssssss…..

  🙂 🙂 🙂

 4. vraag me al tijden af hoe lang banken en overheden de rente nog laag kunnen houden, heeft iemand hier een mening over?
  ik zou mijn geld onder mijn bed gooien, of alleen tegen een hoge rente uitlenen,dus begrijp ik t nog?

 5. Op http://www.z24.nl/beurs/beursberichten/china-angst-zo-ziet-klap-op-beurzen-eruit-aex-weer-3-procent-lager-583078 lees ik het volgende:

  Chinese economie weegt zwaarder op rest van de wereld:

  Op zich is het verband tussen de Chinese beurs en de bredere economie vrij gering, omdat het gros van de financiering van bedrijven niet via de beurs maar via banken plaatsvindt. De reden dat het knappen van de Chinese zeepbel op de beurs tot een bredere beurscorrectie heeft geleid, ligt vooral bij de zorgen over de Chinese groei.

  Diverse indicatoren wijzen erop dat de Chinese groei dit jaar vertraagt. Omdat energieslurper China een grote importeur is van grondstoffen en halffabrikaten, is de groeivertraging in eerste instantie vooral een punt van zorg voor leveranciers uit de grondstoffensector. Dat is bijvoorbeeld ook goed te zien in de daling van olieprijzen in de afgelopen weken.

  De beursreactie neemt wereldwijd zo langzamerhand heftige vormen aan en dat heeft mede te maken met een nieuwe ontwikkeling. China is niet meer alleen maar de ‘werkplaats van de wereld’. Het land is bezig met een omslag van groei gebaseerd op investeringen in infrastructuur en de export, naar groei die meer gebaseerd is op de binnenlandse consumptie.

  De groei van de Chinese middenklasse heeft tot gevolg dat China als afzetmarkt ook steeds belangrijker wordt voor westerse bedrijven die consumptieve goederen leveren, zoals auto’s en wijn. Een deel van de beleggers vreest nu dat afkoeling van China een bredere mondiale impact heeft. Al zijn er ook analisten die erop wijzen dat de Chinese dip tijdelijk is en dat bijvoorbeeld de lage olieprijzen vooral gunstig zijn voor consumenten in westerse landen.

  1. Denk ik ook DrM.
   China gaat worden wat de US decennia was, 2/3 van de Amerikaanse productie werd afgezet op de binnenlandse markt.
   Het signaleren van structurele export veranderingen/stagnatie in de Chinese geleide economie, kunnen en moeten door de Chinese overheid snel en doeltreffend worden bijgestuurd.
   Deze ontwikkelingen waren voor hen al geruime tijd zichtbaar.
   Alleen zo, zal China met een aantal anderen een wereldmacht kunnen worden.
   Wat ze tot nu toe hebben bereikt, met veel zweet,doden,uitbuiting,zware onderbetaalde arbeid,onderdanigheid aan degenen die dachten de macht te hebben/te houden, bewustzijn, een plek veroveren op het politieke/financiële terrein, zal China zijn intenties en denkbeelden verder evalueren.
   Uitspraak van Deng Xiaoping: het maakt niet uit of de kat wit of zwart is, als hij maar muizen vang.
   En of het een poes of een kater is, zal ook geen verschil maken.

  1. Op http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24408639/___Tempo_van_beurscorrectie_is_opvallend___.html lees ik dat de tempo van de beursdalingen erg opvallend is. Het begon allemaal op 11 augustus jl. en laat het getal 11 binnen de Illuminatie-wereld het Getal van de chaos zijn! Ik sluit niet uit dat alle aandelenbeurzen zullen instorten naar 0,00 punten en dan ook opgeheven zullen worden, waarna in Nieuw-Babylon (Wereldhandelscentrum van de Nieuwe Wereld Orde) één centrale effectenbeurs zal komen.

   1. Scherp gezien DrM! Voordat de NWO definitief wordt uitgeroepen en de antichrist (letterlijke betekenis: in plaats van Christus) als sterke leider naar voren komt, zal de wereldwijde beurs opzettelijk worden vernietigd en gaan de eerste 3,5 jaar Grote Verdrukking plaatsvinden, na die 3,5 jaar blijkt “het Beest” een wolf in schaapskleren te zijn en zal de 3,5 jaar (na die 3,5 jaar schijnvrede – in totaal duurt de Grote Verdrukking dus 7 (!) jaar) onbeschrijfelijk afschuwelijk en alle zonden die door de mens begaan zijn (en die zijn niet te tellen) zal over de aarde worden gestort, omdat de mens niks van God wil weten. Niet bang zijn, maar bekeren en God en Jezus erkennen is het motto! Oogkleppen af!

    1. Inderdaad, deze beursellende heeft allemaal te maken met de Shemitah (Begin van het nieuwe Joodse Jubeljaar in september) waar http://www.janvanbarneveld.nl, http://www.appie.abspoel.nl en http://www.raptureready.com over schrijven.

     Ik sluit niet uit dat de komende weken het financiële systeem instort, begin september er een grote oorlog uitbreekt en dat ergens eind september wanneer de Paus de VN gaat toespreken over de NWO-wereldregering en de Nieuwe Wereld Religie de antichrist aan de macht komt.

    2. Het merkteken van het beest zal worden ingevoerd nadat al in de eerste 3,5 jaar van de Grote Verdrukking voedsel zo duur is geworden dat al je maandinkomen daar aan opgaat. In Openbaringen 6:5-6 staat dat ook omschreven:

     “Toen het derde zegel werd verbroken, hoorde ik het derde wezen zeggen: ‘Kom!’ Ik zag dit: een zwart paard met een ruiter, die een weegschaal in zijn hand hield. 6 Te midden van de vier wezens hoorde ik iets als een stem zeggen: ‘Een dagloon voor een portie tarwe en hetzelfde bedrag voor drie porties gerst. Maar laat wijn en olijfolie ongemoeid.’”

    3. Alsjeblieft , bekeren ? alweer ? Ik denk dat je binnenkort vol ongeloof van je eigen geloof staat te kijken…
     Zo dacht God ook dat Adam en Eva perfect waren…naar zijn evenbeeld geschapen… goddelijk dus.. maar helaas een paar simpele woorden van een slang en eva is een beetje dom geworden… met alle gevolgen van dien.. ? Wie had het over oogkleppen ? Probeer ook andere opties open te houden voor dat je met je koffers klaar staat voor de opname en de bus rijd je zomaar voorbij..

     1. Dat je dat vraagt zegt al genoeg vind ik.. Hou het dan maar bij je ” enige ” waarheid en probeer zoveel mogelijk mensen te bekeren . Staat vast goed op je cv op judgement day…

     2. Alle andere opties heb ik al onderzocht. En nee, het gaat niet om de wat er op de cv komt maar om de genade en vergeving. Hopelijk kom jij daar ook achter voordat het te laat is. Ik zou zeggen; onderzoek eens wat de Bijbel allemaal zegt en in hoeverre dit overeenkomt met wat er werkelijk op de aarde gebeurd. Schrikbarend juist, dus nee er zijn geen andere opties meer, want die heb ik na lang nadenken en onderzoeken definitief uitgeschakeld.

   2. Ik geloof niet in complottheorieën en een NWO. Dat gaat mij te ver. Wat er nu speelt is een normale beweging in de op en neer gaande golfbewegingen van de economie. De lange groeicyclus is gewoon ten einde, de Kondratiefftheorie. Heb ik er vaker bij gehaald. De mensheid leert nooit van z’n eigen fouten. Ga de hele geschiedenis er maar op terug. Ook nu valt de mensheid terug in de foute veronderstelling dat in de huidige moderne wereld, waarin we tot veel in staat zijn door nieuwe technologieën, digitaal tijdperk etc, etc, alles onder controle is. Het foute fiat-geldsysteem zal wel vanzelf hersteld worden denkt men. Dat denk ik zelf ook namelijk, alleen niet door de mens zelf, maar doordat het systeem zichzelf reset. Daarin speelt de mens een belangrijke rol, maar niet een leidende rol. We maken gewoon deel uit van het systeem. De mensheid is altijd verdeeld geweest in denken, doen en handelen en van nature opgevoed om meer te krijgen dan wat je ooit had. De zogenaamde hebzucht. Een natuurlijk menselijk karaktertrekje. Hierdoor worden alle economische cyclussen uiteindelijk opgeblazen en kunnen we telkens weer van voren af aan beginnen. Een volkomen normaal verschijnsel. Gaat helaas altijd gepaard met de bekende onrust, zoals plunderingen, burger- en soms een wereldoorlog. Het zou goed zijn dat ieder mens dit beseft, dat zou een heleboel misverstand wegnemen.

    1. Overigens schrik ik me net het apelazerus. Kijkje op de beurs, AEX meer dan 7 procent in de min. Een echt bloedbad dus. Gaat wellicht nog versterkt worden als New York opent. Ben buiten aan het klussen maar loop telkens naar binnen om op m’n beeldscherm te kijken. Schiet niks op zo met schilderen. Verrekte rotbeurs.

    2. Ben het in hoofdlijnen met je eens Piet.
     Met die kanttekening,dat ongezonde financiële systemen ten gronde blijven gaan, maar dat technologische vooruitgang blijft voortbouwen op laatst gedane ontwikkelingen.
     Deze misverstanden ontstaan, doordat verschillende mensen verschillende kennis ( soms onvoldoende ) en vooroordelen hebben van zaken of gebeurtenissen.
     De technologische ontwikkelingen zullen op termijn de algemene mens volledig inhalen en voorbij stomen.
     Dat is ook nodig in een volledig gecontroleerde maatschappij en in het licht van de ontwikkeling in de tijd.
     Of je daar aan mee wilt doen,hangt van je eigen keuzes en intenties af.
     We zijn op koers naar een Cyber maatschappij.
     De ontwikkelingen zullen elkaar steeds sneller en sneller opvolgen, in lijn met de Maya cyclus.
     Zorg dat je op tijd op de goede trein stapt, hij wacht geen seconde op je.

 6. Op http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24409317/__3_vragen__Wat_is_er_aan_de_hand_op_de_beurzen___.html lees ik het volgende over hoe de MSM de boel aan het bagatelliseren is:

  Wat betekent dat voor de Europese economie?

  Dit alles hoeft nog niet meteen impact te hebben, want het is nog niet zeker hoe sterk de Chinese economie aan het vertragen is. Maar feit is dat China de op één na grootste economie ter wereld is en dus van gigantisch belang voor de wereldeconomie. Dat betekent dus ook dat als er vertraging optreedt in de Volksrepubliek, Europa daar zeker ook een tik van meekrijgt. Dat geldt ook voor de grote multinationals aan de Amsterdamse beurs, zoals Unilever, AkzoNobel en Heineken.

  1. “Dat betekent dus ook dat als er vertraging optreedt in de
   Volksrepubliek, Europa daar zeker ook een tik van meekrijgt. Dat geldt
   ook voor de grote multinationals aan de Amsterdamse beurs, zoals
   Unilever, AkzoNobel en Heineken”.

   Jazeker DrM, Rusland maakte vandaag bekend ook alle wasmiddelen uit westerse fabrieken te boycotten.
   Ook de Nederlandse bedrijven en economie gaan dit wezenlijk voelen.
   Het maakt allemaal deel uit van het proces waar we nu midden in zitten.
   Het middelbare school,werkvloer,buurt,landje pesten waar mensen zo goed in zijn.
   Soms kom je daar als eenling niet onderuit,om je eigen doelen te verwezenlijken en soevereiniteit en veiligheid te behouden.
   De Aardse soevereiniteit en zelfbeschikking zal voor mij oneindig belangrijker zijn op termijn.
   Dit zal de toekomst van de de mens bepalen,iets waar vele mensen totaal niet bij stil staan,omdat ze verward en beneveld worden door allerlei primitieve aardse zaken.

 7. Was buiten aan het klussen en zit nu met stomheid geslagen voor m’n beeldscherm de beurzen te volgen. Krijg nou wat. Had dit ergens wel zien aankomen maar het overvalt je toch wanneer je het ziet gebeuren. Nu benieuwd wat Wallstraat laat zien……….

  1. En de FED en de ECB laten het maar op zijn beloop gaan, normaal gesproken grijpen zij in wanneer de beurzen te hard dalen! Teken dat zij nu expres de boel in het honderd laten lopen om daarna de Nieuwe Wereld Orde in te voeren.

 8. Banken crisis VS 2007 en daaruit komende crisis EU.
  In deze tijd tot 2012 slingert de VS vele biljarden aan dollar de markt op.
  Helaas het moet wel gedekt worden door staats obligaties, het gevolg China 80% en Rusland 20% nemen de dekking over voor deze stortvloed aan dollars.
  Na enige jaren van stagnatie gaat het iets beter in de VS en later de EU.
  Dan dient zich een crisis aan rond Syrië die in feite door de VS verloren word en als reactie genereert de VS de Oekraïne crisis.
  Feitelijk wilt de VS de gehele wereld beheersen maar de inmiddels goed staande landen Rusland en China tolereren dit niet.
  Het gevolg laat zich raden, wat zich heden afspeelt is of VS is de absolute wereld heerser of VS gaat ten onder en sleurt de EU met zich mee.
  Uitkomst is ongewis.
  Olieprijs, waarom stortte de olieprijs in.
  2014 sluit China met Rusland een contract af voor levering giga hoeveelheden olie, MSM reageert dat deze pijpleiding systeem nog gebouwd moet worden, helaas dat is niet waar, er liggen nl al 2 systemen die nauwelijks gebruikt werden maar heden voor 100% in bedrijf zijn.
  Midden oosten en VS hebben het nakijken.
  Nog even dit, Rusland zijn kostprijs voor 1 barrel olie afgeleverd bij de klant is 1 dollar.
  EU is deze kostprijs 16 tot 18 dollar.
  VS voor schalie olie export 40 dollar.
  Midden oosten 12 dollar maar helaas is de olie kwaliteit rommel tov Rusland.
  Wie verdient er nu nog op olie export juist Rusland en niemand anders.
  Wat hede gaande is dat Rusland/China de westerse hegemonie aan het breken zijn.

  1. Hallo Bartje,

   Waar heb jij de betrouwbare info/wetenschap vandaan over “kostprijs voor 1 barrel olie” van verschillende producenten?

  1. De vorige crash had alleen maar een forse krimp van de economie met daarbij forse bezuinigingen op de zorg, uitkeringen, toeslagen en ambtenarensalarissen tot gevolg. De huidige crash zal veel ernstigere gevolgen hebben dan alleen maar bezuinigingen en economische krimp, namelijk schaarste aan van alles en nog wat, banken die omvallen en pinautomaten die uitvallen.

   1. al die bezuinigen / lastenverzwaringen hebben de koopkracht aangetast met als gevolg lagere consumptie, daardoor dalende prijzen voor goederen (deflatie), dalende productie, dalend grondstoffenverbruik, een neerwaartse spiraal, het was beter geweest om de banken en het grote geld te laten bloeden tijdens de eerste 2008 crisis, indien voor de ‘ijsland’ oplossing was gekozen dan was de wereldeconomie er nu veel beter aan toe, maar ja, de politiek wentelt de kosten af op het volk om hun vrindjes te sparen, met als gevolg dat alles en iedereen op de lange termijn op zijn gezicht gaat. ook hun vrindjes

 9. Beurzen,Economieën of Financiële systemen donderen meestal niet in 1 keer volledig in elkaar.
  1929 was een ander verhaal,omdat toen die hele derivatenhandel en QE nog niet bestond om de boel te stutten.
  Een serieuze aardbeving of vulkaan gaan meestal ook niet direct voluit,meestal eerst voor bevingen of gerommel,rookpluimen en aswolken.
  Dat wil zeker niet zeggen dat ze niet echt gevaarlijk gaan worden.
  Natuurlijk wel,het zijn levende elementen,net als beurzen die spanning tot grote hoogte opbouwen en uiteindelijk weer ontladen.
  Na 1987, duurde het ook nog 13 jaar voor de boel plofte in 2000.
  Voor mijn gevoel,zal de derde implosie eerst voor lange tijd een einde maken aan het zieke financiële avontuur van de geldmakers en oplichters.
  Als de implosie reeds een feit is geworden,dan zal het grootste deel van de bevolking berooid en gelaten achter blijven en valt daar niet veel meer te halen/stelen.
  Gezien de volgorde in de cyclus, is het naar mijn idee nog niet zover.
  De goochelaars en machthebbers zijn nog niet klaar met hun trukendoos.
  Eens zover,kan je beter een enkele reis naar Australië of Nieuw Zeeland nemen,als je denkt dat vluchten je redt.

  1. 1929 was zeer gepland door de grote banken , oa Morgan Stanley om alle kleine banken elders op het platteland de nek om te draaien en vervolgens met nog wat enkele grote jongens het monopoly te verkrijgen..
   Als het in 1 keer naar beneden moet , gaat het in 1 keer naar beneden.. Een “echte ” Crash en niet zo’n slap algoritme dipje waar short en met turbootje grof geld verdiend word..

   1. Het dagelijks uitstoppen van de shorts en longs moet kapitalen opbrengen, dat kan niet anders. En dan hoeft de beurs per saldo inderdaad niet veel te veranderen. Uiteindelijk stelt 10% daling met gelijk daarover heen een stijging van 8% niet zoveel voor. Maar dat heeft weinig met de reële economie te maken. En als je dat een dag of tien volhoudt gaat de beurs wel met 20% naar beneden en dan wil je niet weten wat al dat uitstoppen heeft opgebracht.
    Beter zou trouwens zijn niet in percentages te spreken maar die getallen te indexeren, zodat je een veel juister begrip van de dalingen en stijgingen krijgt. En als je dat bekijkt dan zie je dat het eindresultaat na 10 dagen 73,2 als indexcijfer oplevert, ofwel een achteruitgang van 26,8% t.o.v. dag 1.

   2. Die liquidaties van die tijd heb ik eerlijk gezegd geen kennis van ( tot op heden ).
    Lijkt me wel interessant om daar betrouwbare info over te lezen.
    In 2008 schijnt dit ook aan de orde geweest te zijn met Bearn nog wat en Lehman Brothers bank.
    De hyena’s moeten ook aan hun eigen hachje denken,dus zal het niet in 1 keer instorten.
    Het schijnt,dat J.P Morgan en Citibank sinds enige tijd grote partijen fysiek zilver opkopen ( bron: Beurs.com ).

 10. Olie per barrel noteert nu $45,50,met een benzineprijs van +/- €1,50.
  Toen een barrel olie in 2010 nog $150 noteerde,betaalde ik voor een liter benzine € 1,65.
  Het doet er helemaal niet meer toe wat de prijs van een vat olie is,maar in hoever regeringen hun burgers kunnen bestelen,middels accijnsverhogingen/lastenverzwaringen, om het huidige waanzinnige circus te laten ronddraaien en die kist zoveel en snel mogelijk te gaan vullen.
  En dit alles onder de Europese vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: