Quote van de dag : We don’t pay taxes.  Only the little people pay taxes”.  Leona Helmsley.  De pakkans is slecht 2 procent! We hebben het over de fiscale fraude die in Nederland geschat wordt tussen 4 en 23 miljard jaarlijks! Wie fraudeert : bepaalde vermogende burgers en bedrijven – omdat ze het kunnen.  Het inkomen van de gewone man en vrouw wordt onder een vergrootglas gelegd en tot in de puntjes gecontroleerd.  Het is makkelijker 1000 euro af te pakken van een miljoen mensen dan een miljoen euro van 1000 mensen.  Voor het jaar 2000 werkte de belastingdienst uitstekend maar daarna kwam er een reorganisatie, waardoor geen enkele ambtenaar nog verantwoordelijk is voor zijn eigen werkzaamheden.  Met alle uitwassen vandien.

Premier als taxichauffeur

taxitweeDe Noorse eerste minister Stoltenberg heeft een namiddag als taxichauffeur gewerkt.  “Het is belangrijk voor mij om te horen wat de mensen echt denken.  En als er één plaats is waar de mensen zeggen wat ze denken, dan is dat in een taxi”.  Wij juichen dit toe…maar volgende maand zijn er verkiezingen in Noorwegen dus maar hopen dat het geen stunt was.  Een schitterende tv reeks was Back To The Floor, in het Nederlands overgenomen als Terug Naar De Werkvloer.  Bedrijfsleiders en andere topmensen gingen 5 dagen het werk van de gewone man en vrouw doen en tjonge, ging er dan even een licht bij hen op! Zou eigenlijk verplicht moeten worden (hoewel wij tegen verplichtingen zijn) voor in het bijzonder (top)politici.  Voeling met de basis, weet u wel, want die zijn ze meest kwijt.

Aanmaning van 0 euro

Twaalfduizend Belgen kregen van de fiscus een aanmaning een achterstallige boete te betalen van, jawel, 0 euro! Binnen 8 dagen over te maken of salaris beslag dreigt! Het voorval heeft te maken met “de automatisering van het boetesysteem”, tja…

On sale

Het gaat erg slecht met de detailhandel; de omzetten dalen ondanks de hogere prijzen.  Het treft vooral de non-food fysieke winkels zoals kledingzaken, consumentenelektronica en meubels- en doe-het-zelfbedrijven.  Het aantal faillissementen van winkels was nog nooit zo hoog als in juli jl.  Eenvoudig door winkelstraten lopen geeft u eenzelfde beeld : veel is gesloten of staat over te nemen, goedkope zaakjes nemen de plaats in van de betere kwaliteitswinkels.  Postorderbedrijven en internetwinkels groeien dan wel weer.

Sneu voor het milieu

De kernramp bij Fukushima is vele malen groter dan voorgespiegeld.  Niet alleen is er de 400.000 liter besmet water per dag, maar de grond onder Reactor 4 is aan het wegzinken.  “Dit is een uiterst zorgwekkende situatie omdat er in Unit 4 meer dan 1500 gebruikte brandstofstaven liggen opgeslagen, die gezamenlijk een totaal van 37 miljoen curies aan radioactieve straling vertegenwoordigen.  Als deze zouden vrijkomen dan zou dat een groot gedeelte van de wereld onbewoonbaar maken“, aldus de secretaris van de vroegere Japanse premier.

Gemengd economisch beeld

De Franse economie is in het tweede kwartaal met 0,5% gegroeid tegenover het eerste kwartaal.  De Duitse economie groeide zelfs met 0,7 procent, meer dan verwacht.  Tot daar het goede nieuws.  Tekenen van een serieus economisch herstel? Misschien…maar dan is er ook nog dit : Griekenland verliest de status van “ontwikkeld land”.  De Italiaanse economie krimpt sterker dan gedacht en de Japanse economie vertraagt.  Een gemengd beeld dus, nog geen duidelijke uitkomst.

Eén reactie

  1. “Het voorval heeft te maken met “de automatisering van het boetesysteem”, tja…”

    En het volk, dat vroeger steigerde bij het toen bekende “een foutje van de computer” slikt ditzelfde foutje van de computer, als het woord ‘computer’ wordt vervangen door ‘systeem’. Het blijft nog altijd de fout van degenen, die er achter zitten. Als de melk aanbrandt, is dat ook niet een foutje van het fornuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: