Onzichtbare inflatie: De klant wordt bedot

toilet paper’t Is een trend die al even bezig is, maar nu blijken haast alle producenten van voedingswaren hetzelfde te doen: de inhoud van de verpakking verkleinen. De prijs blijft gelijk, maar omdat we minder waar voor ons geld krijgen, wordt het product dus eigenlijk toch duurder. Onzichtbare inflatie. Boerenbedrog! Alleen valt het de klant meestal niet op. Nu echter breidt dit kwalijke fenomeen ook uit tot niet-voedingswaren zoals: bijvoorbeeld minder toiletpapier en zakdoekjes in een verpakking van producent Kimberly-Clark.  Maar er is nog een andere reden waarom we zoveel meer betalen dan vroeger in de supermarkt; waar voorheen producenten schrik hadden van de concurrentie om prijsstijgingen door te voeren, tellen ze sinds 2007 wel reeds de gestegen grondstoffenprijzen bij.  Beide fenomenen verklaren waarom we steeds dieper in de beurs moeten tasten, waarom we veel duurder af zijn bij het boodschappen doen dan vroeger.

Het hele Westen is als Detroit

Wat ooit dé industriestad van de VS was is nu als een spookstad, failliet, met 28 procent werkloosheid en zelfs geen geld meer voor de basisvoorzieningen voor de weinige inwoners die nog zijn gebleven.  Het grootste probleem van Detroit – en wat voor het ganse Westen geldt – zijn de pensioenen.  Te weinig gespaard en teveel beloofd in goede tijden – en nu is het de Day of Reckoning. De gepensioneerden en zeker de Babyboomgeneratie zal de dupe zijn. Heel hun leven gewerkt, afgedragen, gespaard en vertrouwd op beloften van overheid en werkgevers om straks…wat nog te krijgen? Alleen al in de States komen er elke dag meer dan 10.000 zo’n 65-jarigen bij! Economic Collapse berekende dat de VS met 222 duizend miljard aan dergelijke “beloften uit het verleden” zitten.  En de rest van het Westen? De financiële situatie, de beloften, de vergrijzing – het is al niet beter.  Detroit is een voorbode van wat ook ons te wachten staat…

Voor ambtenaren is er altijd geld

De Franse socialistische regering gaat 2,4 miljoen ambtenaren een loonopslag ven 200 à 300 euro per maand geven.  Dit geldt voor 47% van alle ambtenaren van Frankrijk. Ontvetten van de Staat? Eerder het tegendeel dus. “Een Frankrijk bijna uitsluitend bevolkt door ambtenaren die 1500 tot 2500 euro verdienen. Het is geen karikatuur, het is het project van deze regering”.  Een ambtenaar voor elke burger; om hem te begraven onder de paperassen, hem het leven zuur te maken met duizend regels, voorschriften, verplichtingen en verboden.  Vooral verboden waarschijnlijk…  Tja, ’t is onder een bewind van socialisten die graag een Grote Staat zien die ieder aspect van het burgerleven beheerst, die ook nog naïef genoeg denken dat die Staat de werkloosheid kan oplossen.

Huizenprijzen dalen nog eens met 5,5%

Ratingbureau S&P voorziet dat Nederlandse woningen dit jaar weer met 5,5% dalen. De huidige prijsdaling op jaarbasis is bijna 10%. Na Spanje zal Nederland dan de scherpste prijsdaling kennen van de Europese woningmarkten.  Oorzaken zijn: de fiscale regelgeving, economische krimp, hogere werkloosheid en dalende koopkracht.  Zolang de huizenprijzen in dalende lijn gaan, kan er geen sprake zijn van een duurzaam economisch herstel.  Dat komt omdat het eigen huis het grootste bezit is, en soms zelfs het allerlaatste bezit…

15 reacties

 1. Gelukkig is de materiële wereld slechts een droom. Die droom heeft voortdurende geboorte en dood als essentieel kenmerk. Het doorbreken van die droom is mogelijk.
  Je zou denken dat steeds meer mensen dat graag willen gegeven het gesodemieter dat er steeds meer is en lijkt te komen. Maar … ieder zijn eigen keuze natuurlijk, da’s wel weer mooi. Vrijheid, blijheid. 🙂

  1. Een beetje spiritueel doen geeft je een excuus dat je niet hoeft te vechten tegen het afbraakbeleid.
   Een ‘prachtig’ spiritueel streven dat de rekening neerlegt bij anderen, met name de komende generaties.
   Die zullen er bekaaid vanaf komen omdat de huidige bevolking te laf is om op te komen voor hun eigen samenleving, hun eigen land, en hun eigen geld.
   Verhul het maar in spiritualiteit, dan heb je weer een excuus om je achter te verschuilen. Ik walg daarvan.

   Vrijheid, blijheid? Cognitieve dissonantie met een goedkeuring voor fascistisch bewind noem ik dat.
   En tevens dwing je daarmee je eigen kinderen om straks hetzelfde te doen, alleen maar omdat jij dat vindt. Hoe egocentrisch.

   1. Haha, je hebt kennelijk niet de gaten dat spiritueel leven oa inhoudt dat je op materieel niveau zorgvuldig je plichten doet.
    Door dat te doen doorbreek je de droom van materieel bestaan omdat je geen nieuwe karma’s meer krijgt.

    1. Heeft geen ene moer met spiritualiteit en ander zweverig gedoe te maken. Het gaat om je instelling. Maar ja, daar snap jij helemaal niets van. Te vast in je eigen denkbeeldige wereld.

     1. Een nogal weinig inhoudelijke reactie, om het maar vriendelijk uit te drukken.
      Overigens, beste NV, spiritueel leven is zeer praktisch, concreet. De ghurka’s bv komen van de ksatriyas, de oorspronkelijke vedische strijdende klasse. Wel eens van gehoord NV, “ghurka’s”? Het enige dat zweeft zijn hun messen.
      Aan je reactie te lezen zweeft jouw geest nogal makkelijk naar allerlei fantasievolle werelden. Maar dat weet je zelf natuurlijk het allerbeste, dat is natuurlijk zo.

 2. Niettzo belangrijk dit je kunt zelf kiezen. Het gegraai, geplunder en het afpersen door de staat stel dat maar eens aan de orde.

 3. Nog een reden waarom de inflatiecijfers helemaal niet een realistisch beeld schetsen van de werkelijkheid. In neem niet aan dat er hiermee rekening mee wordt gehouden?? De prijs blijft hetzelfde dus het wordt niet als prijsstijging gezien, terwijl dat het natuurlijk wel gewoon is!

 4. Hoe nader de crash, hoe groter de misleiding

  Het zal waarschijnlijk alleen de wakkere burgers opvallen dat wij eerzame burgers in toenemende mate bedonderd worden. Het is alsof alle elementen samenspannen om ons burgers een rad voor ogen te draaien. Daarbij wordt bewust of onbewust gebruik gemaakt van het fenomeen “geef het volk brood en spelen.” De geschiedenis herhaalt zich, maar dan wel geplaatst in ons huidige moderne tijdperk. Historisch gezien heeft de mensheid altijd bloeiende periodes gekend met daarop volgend een periode van laagconjuctuur. Of dat nu was in het stenen tijdperk, de gouden eeuw, de technologische revolutie of de 21e fiatgeldeeuw, het maakt niet uit. Het is de mensheid zelf die na een langdurige groeiperiode weer niet weet hoe met zijn “rijkdom” om te moeten gaan. We worden lui en gaan achterover hangen voor shownieuws en andere pulp waarmee de westerse economieën overspoeld worden door ontelbare TV-stations. We hebben Youtube en diverse sociale media om lekker mee te fantaseren en heerlijk af te dwalen van de werkelijkheid. Genoeg mogelijkheden om af te wenden van de alsmaar toenemende wereldwijde ellende. De ver-van-ons-bed-show. Het is een natuurlijke eigenschap van de mens om weg te kijken van allerlei kommernis en zich bezig te houden met de comfortabele dingen des levens. En deze zijn juist volop aanwezig aan het einde van een bloeitijdperk, want dat hebben we met z’n allen opgebouwd om ons vooral zelf te kunnen vermaken. Uiteindelijk een doel en een groot streven vanuit verkregen economische groei. En uiteraard volkomen begrijpelijk. Een mens streeft nu eenmaal naar vervolmaking van z’n eigen leefomgeving. Op een bepaald moment is dat af en gaan we genieten. Op deze wijze werkt nu eenmaal elke lange cyclus van economische groei. Volgens de geschiedwetenschap is dat altijd zo geweest en zolang de mensheid op deze aardkloot begeert zal de geschiedenis zich blijven herhalen, al zal de manier waarop geheel afhangen van het geologisch tijdperk. Het is nooit voorspelbaar op welke manier wij ons gaan begeven in een depressie. De chaos bepaalt de wending.

 5. Inflatie, verplichte pensioenpremie, verplichte zorgpremie, verplichte autoverzekering, en ga zo maar door…allemaal zogenaamd ten gunste van ons allemaal….de gepamperde massa…

  Of allemaal verkapte belasting….

  U mag het zeggen….

  1. Weet je… luister dit lied eens…

   http://www.youtube.com/watch?v=DED812HKWyM

   Wat ik wil zeggen, vergeet de illusie dat je kunt vertrouwen op de zogenaamd democratisch gekozen machthebbers.
   De enige zekerheid die ze je kunnen geven is dat jou arbeid hen rijker zal maken.

   Denk eens goed na. De enige zekerheid is dat je geboren bent en dat je ooit zal sterven. De rest moet je zelf doen.

   Ik zal over oneindig bewustzijn maar niet beginnen..

   En als je een kracht kunt vertrouwen die er altijd is, dan is dat de kracht van de natuur. Die voorziet voor ons allemaal. Tenminste aan de nietverslaafden van de luxegadgets.

   Vandaar dat machtsgeile organisaties daar nu aan beginnen te sleutelen…zoals monsanto… hoe ziek dat ook is. Nadat roundup de bijen vermoord, willen ze nu de bijenlarven genetisch manipuleren op ze bestendig te maken tegen roundup..how low can you go?

   http://www.nujij.nl/algemeen/monsanto-werkt-aan-de-gen-honingbij.24240101.lynkx

   Zieker kun je het voor god willen spelen niet bedenken.

 6. Beste Redactie,
  Wilt u de titel van uw artikel veranderen met uw zinssnede

  ” Heel hun leven gewerkt, afgedragen, gespaard en vertrouwd op beloften van overheid en werkgevers om straks…wat nog te krijgen? ”

  en te verliezen ?

  Dit is de nagel op de kop !!! en hopelijk het eerste dat google vindt bij de zoekterm “gewerkt”. Maar ik betwijfel dan nog of velen die het artikel lezen, verontwaardigd zullen zijn over de corporatie. Ons economisch model is een roofmodel (op grote schaal) van onze eigen arbeid en die beloften zijn loze beloften voor loze burgers. Weet ook dat beloften aan het volk verkocht worden op papier, dat noem je dan rechten. Als u mij toelaat om ook eens te zweven in het complotdenken dan zou ik misschien eens willen aansturen op een boodschap aan onze elitaire en maçonieke steenkappers en vrijmetselaars, om onze rechten voortaan in steen te willen vereeuwigen. Leve het stenen tijdperk 😆

  1. Ja, maar het ‘stenen tijdperk’ is niet ten onder gegaan door een gebrek aan stenen. Uitspraak van sheik Yamani, de voormalige Opec gespreksvoerder.

 7. In 1992 is er een andere manier van berekenen van de inflatie gekomen. Sindsdien hebben we plotseling minder inflatie.

 8. De Producenten schijnen een verbond te hebben gesloten, om hun winsten veilig te stellen.
  Gezonde concurrentie valt hiermee volledig weg.
  Gewoon weer het oude liedje, samenwerken, prijs afspraken en de bevolking collectief plunderen.
  De politiek, komt er “zo gezegd pas na 10 jaar achter”en gaat eventueel een commissie instellen, die er na 5 jaar achter komt, dat er misschien onrechtmatigheden hebben plaats gevonden.
  Daar gaan wij toch niet op wachten!!!!!!!!!!!!!!
  Houdt goed in de gaten waar de goedkoopste aanbiedingen zijn en eventueel over de grens.
  Echte koopjes, extra inslaan.
  Verder weet u wel wat u doen moet.
  Als u het nog niet weet, kunt u nog eens enkele maanden terug lezen op Biflatie, of andere links.
  Veel succes, beste lees vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: