De waarheid komt uit een kindermond maar deze jongen spreekt op een ongelofelijk heldere en intelligente manier over de Egyptische politiek en de toestand in zijn land, dat verscheurd is tussen revolutie en machtsgreep.  Waren alle politici maar zo slim en helder – te bekijken!

Slechte Chinese cijfers ook ons probleem

De Chinese export en import zijn gedaald en dit heeft implicaties tot in alle uithoeken van de economische wereld.  Journalist Jan Braaksma legt uit.  Het gaat in dit reusachtige en invloedrijke land zelfs om meer dan een groeivertraging maar om – en dit moet bekend voorkomen – vervalste cijfers, een kunstmatig opdrijven en verfraaien, en dit zou zo al jaren aan de gang zijn.  Nu wist elk weldenkend mens wel dat je zeker Chinese cijfers met een kilo zout moest nemen, maar ronduit fraude? Klik hier voor bericht direct uit China zelf.  Nieuws eigenlijk zoals een tijdbom maar…Fed voorzitter Bernanke heeft zopas (oh verrassing) verklaard QE toch nog maar niet af te bouwen, hm…dit ontmijnt natuurlijk alle negatieve nieuws en de beurzen kunnen weer lekker omhoog. Everybody happy!

Van klein naar groot naar klein naar…

Was het adagio eerst federalisme en confederalisme – de overheid dichter bij de burger brengen eigenlijk – dan kwam daar plots Europa naar voren met haar expansie : ineens zou alles toch centraal beslist en bedisseld worden (lees hier verder).  Maar nu wil de voorzitter van het Europees parlement weer dat de EU de macht teruggeeft aan de lidstaten! Kan iemand van àl die zwaarbetaalde beroepspolitici eindelijk eens duidelijk zeggen wat er moet gebeuren – en dan liefst weer niet van gedachte veranderen.

Wanneer begint de Europese Lente?

Na de Arabische Lente zou wel vlug een Europese volgen en jawel : ze is reeds begonnen en wel in Bulgarije, waar al een maand lang vele duizenden burgers op straat komen om – het begint eentonig te worden – het ontslag van de regering te eisen en een meer transparant en minder corrupt systeem.

Europa’s bankensysteem ernstig ziek

Het bankensysteem in Europa is ziek, heel ziek; de problemen zijn veel groter dan gezegd wordt.  Europa kan niet verder zo : het is een sine qua non dat dit probleem eerst opgelost wordt.  Woorden van de ex-topman van het IMF, DSK.  Hoe is het zo ver kunnen komen? Wel, de oorzaak ligt bij de Amerikaanse financiële instellingen die vanaf 2005 hypotheken uitdeelden als snoepjes, aan jan-en-alleman.  Er bestond zelfs een term voor, de NINJA loan : no income, no job and no assets.  Die hypotheken werden vervolgens verpakt en verkocht over heel de wereld.  Er kon flink aan verdiend worden dus de meeste banken in de industriële wereld kochten gretig in.  Toen de onderliggende hypotheken echter waardeloos werden omdat de ontleners niet meer afbetaalden…toen was de Kredietcrisis, de Huizencrisis een feit.  We dragen er allemaal nu nog de gevolgen van…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: