Biflatie Bulletin : Een basisinkomen voor iedereen

13

Elke inwoner van Cyprus zal vanaf juni 2014 een basisinkomen ontvangen, gebaseerd op de basisbehoefte van iedere burger en ieder huishouden.  Het zal ook de economisch zwakken recht geven op huisvesting, aldus president Anastasiades.  Veel gepensioneerden ook die nu niet of nauwelijks rondkomen zullen aldus meer krijgen.  Communisme revisited of een Lichtend Voorbeeld in zeer moeilijke tijden? De toekomst zal het uitwijzen.

De goede oude tijd

capitalismDe Verenigde Staten.  Tussen de Burgeroorlog en 1913 lag de grootste groeiperiode die het land ooit zou kennen.  De vrije markt kon zich helemaal uitleven en de rest van de wereld keek er met afgunst naar.  De federale overheid was heel klein, er was nagenoeg geen inkomstenbelasting en een centrale bank bestond niet.  Voor de meesten die dit vandaag vernemen zal het ondenkbaar zijn dat zo’n maatschappij kan bestaan, zelfs floreren.  Maar neem alleen al de vernieuwingen en uitvindingen die uit die tijd stammen, de wereld vandaag zou er heel anders uitzien.  “It is amazing what can happen when the government just gets out of the way“.  Het was de tijd van het Wilde Kapitalisme en daar zaten uiteraard ook veel negatieve kanten aan, denk maar aan de arbeidsomstandigheden.  Maar nu zijn we doorgeslagen naar de andere kant, naar een alles regulerende, alles bepalende, overmachtige overheid.  De Staat kruipt in uw bedrijf, uw arbeid, uw leven, uw hoofd; absolutely not good.

Na de Amerikanen nu ook de Duitsers

Een vervolg op het B.B. van 10 augustus jl. “Zij zeggen STOP!”.  Nadat de internetprovider Lavabit en emailbedrijf Silent Circle neen hebben gezegd tegen de NSA (en wij voorspelden dat dit een serieuze staart zou krijgen), roeren nu al de drie grootste providers van Duitsland zich.  Email Made In Germany heet het initiatief.  Ze gaan hun inhoud versleutelen die daardoor “voor buitenstaanders, zoals de mannen van Obama, onleesbaar wordt gemaakt“.

Smakelijk!

Insecten eten is goed voor u, zegt de Nederlandse startup DeliBugs.  Vanaf 2014 zullen de eerste krekels uit hun eitjes kruipen in de kwekerij Insect Europe BV, en verkocht worden in de webwinkel.  Gekeken wordt ook voor de cosmeticasector te kunnen werken en om dierenvoer te produceren.  In verschillende Aziatische landen eet men altijd al insecten; kijken of ook de Nederlanders hier zin in hebben.

Capitulatie van de Goldbugs

“Geachte heer Haagen, Het spijt mij U te moeten mededelen dat ik besloten heb het abonnement op Uw nieuwsbrief niet te verlengen. Het is zeer zeker niet dat ik niet tevreden zou zijn over de inhoud van Uw nieuwsbrief, integendeel, deze heb ik altijd met veel belangstelling gelezen. De eigenlijke redenen zijn dat ik geen extra geld meer heb om in de goudsector te beleggen, er ook niet zo meer in geloof. Teveel verloren en de stijgingen moeten (zeer) groot zijn om het verlies weer goed te maken. De sector gaat meer neerwaarts dan omhoog. In ieder geval laat ik het allemaal even betijen en zie later wel weer. Desalniettemin wens ik U veel succes met Uw nieuwsbrief in de toekomst. Met vriendelijke groeten, hoogachtend, H.B.”

Beste H., Hoewel ik uw beslissing betreur, begrijp ik ze toch wel.  Elke goldbug heeft veel verloren door de georchestreerde manipulaties van vooral de Amerikaanse centrale bank.  Ze willen precies dit : dat wij goud (en zilver) helemaal links laten liggen en alleen nog hun fiat munten als écht geld aanzien, wat het niet meer is natuurlijk.  Dus wat beter gedaan dan op papier via voornamelijk de COMEX enorme hoeveelheden goud verkopen om de goudprijs te drukken…en iedereen te doen verkopen.  Het opgeven, doen denken zoals u : het wordt nooit meer iets met goud.  U moet wel begrijpen dat de meerderheid, bijna iedereen nu denkt zoals u en wat betekent dat : dat alle verkopers uit de markt zijn ! Er blijven slechts nog potentiële kopers over, en die zùllen ook (terug) kopen zo gauw er ook maar iéts positiefs gebeurt rond goud (en zilver) en dit opnieuw fel begint te stijgen. Het is ook het teken dat de absolute bodem bereikt is.  Zéér gewiekste geïnteresseerden, echte professionals die tegendraads durven zijn, kopen precies NU…omdat iedereen al verkocht heeft. Het is helaas niet aan ieder gegeven en – ook helaas – u zult daar zeker geen deel meer van uitmaken.  Maar ik wed…dat uw interesse terugkomt ! Het zal dan zijn wanneer goud van nu 1300 dollar gaat naar 1500 en 1700 en nog veel hoger.  Ik wed dat u en al de andere goldbugs die tevoren verkochten, de moed opgegeven hebben, dàn zullen willen instappen…wanneer de goudtrein alweer lang onderweg is.  Hopelijk doet hij dan op de lange weg omhoog nog eens een station aan zodat u en de anderen alsnog kunnen instappen.  Ik wens ook u het allerbeste en vermoed dat we mekaar ergens in de toekomst nog wel eens spreken.  Marc Haagen, Haageninvest.com

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie