Biflatie Bulletin : Het Hindenburg Omen

10

Quote van de Dag : The difference between playing the stock market and the horses is that one of the horses must win”.  Joey Adams, comedian.  Gaan de beurzen crashen en misschien wel big time? Heel wat van dit soort doemdenken komt nooit uit maar…wat is een Hindenburg Omen? Er zijn 5 criteria die getoetst kunnen worden aan de Amerikaanse NYSE.  Het is nogal technisch maar de exacte info vindt u hier.  Hoe vaker zo’n H.O. zich voordoet des te zorgelijker.  Daarbij komt en dit is voor de kenners héél belangrijk : de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties (10 year US Treasuries) kruipt omhoog.  Indien dit zich doorzet zullen de Amerikaanse schulden on-be-taal-baar worden, en de rest van de (beurs)wereld met zich mee nemen – down, down, down dus…

supermanDe Supermensen

“Politici cumuleren 3,5 jobs” kopt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.  Nou is dat slechts een gemiddelde want heel wat politici zijn in staat – ’t zijn echt heel bijzondere mensen hoor – om tot àcht banen tegelijk uit te oefenen! Jawel! U en ik hebben al de handen vol met één…of twee uit noodzaak.  Nou, deze supermensen zijn echt tot veel meer in staat hoor, kijk maar eens hier en verwonder u (of niet).

Teloorgang van de journalistiek

Het aantal krantenbedrijven in Nederland zal de komende jaren fors krimpen, aldus de interim-topman van de Telegraaf Media Group.  Sterker nog : twéé blijven er uiteindelijk misschien nog maar over! ’t Is noodzakelijk omwille van de aanhoudende daling van advertentieinkomsten en lagere oplages, ok, en ’t zal wel aan het internet liggen waar je heel wat gratis info vindt maar…het is tegelijk de doodssteek voor de onafhankelijke journalistiek.  Belangengroepen, drukkingsgroepen, lobbyisten, nieuwe eigenaars – ze staan allemaal te trappelen op te beïnvloeden wat er precies wordt gepubliceerd. ’t Wordt éng, in beide betekenissen van het woord.

Woningverkopen omhoog…of toch niet?

Verschillende media nemen klakkeloos over : Dertig procent meer woningen verkocht! Hoera! Nou…dat hangt er vanaf, namelijk waarmee vergelijk je? Met juli 2012, de slechtste maand ooit qua woningverkopen? Met juli 2011? Want zie je het terecht een iétsje breder, dan kom je voor de eerste 7 maanden van dit jaar op 11.000 transacties minder vergeleken met diezelfde periode in 2012.  U mag kraaien…maar liever niet te vroeg.

Tycoon-visionair

De Zuid-Afrikaan Elon Musk, oprichter van de betaaldienst PayPal en van Tesla Motors, de elektrische wagens, presenteert de HYPERLOOP.  Het is nog maar een visie en een plan maar de man heeft zichzelf al meer dan bewezen.  Het betreft een vervoermiddel gemaakt uit aluminium en uitgerust met zonnepanelen, zwevend op luchtkussens en aangedreven door een elektromotor, dat zoals een hogesnelheidstrein zou vervoeren en laten reizen, maar dan wel sneller dan het geluid, aan 1280 kilometer per uur! De menselijke geest is grenzeloos…