Quote van de Dag : The difference between playing the stock market and the horses is that one of the horses must win”.  Joey Adams, comedian.  Gaan de beurzen crashen en misschien wel big time? Heel wat van dit soort doemdenken komt nooit uit maar…wat is een Hindenburg Omen? Er zijn 5 criteria die getoetst kunnen worden aan de Amerikaanse NYSE.  Het is nogal technisch maar de exacte info vindt u hier.  Hoe vaker zo’n H.O. zich voordoet des te zorgelijker.  Daarbij komt en dit is voor de kenners héél belangrijk : de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties (10 year US Treasuries) kruipt omhoog.  Indien dit zich doorzet zullen de Amerikaanse schulden on-be-taal-baar worden, en de rest van de (beurs)wereld met zich mee nemen – down, down, down dus…

supermanDe Supermensen

“Politici cumuleren 3,5 jobs” kopt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.  Nou is dat slechts een gemiddelde want heel wat politici zijn in staat – ’t zijn echt heel bijzondere mensen hoor – om tot àcht banen tegelijk uit te oefenen! Jawel! U en ik hebben al de handen vol met één…of twee uit noodzaak.  Nou, deze supermensen zijn echt tot veel meer in staat hoor, kijk maar eens hier en verwonder u (of niet).

Teloorgang van de journalistiek

Het aantal krantenbedrijven in Nederland zal de komende jaren fors krimpen, aldus de interim-topman van de Telegraaf Media Group.  Sterker nog : twéé blijven er uiteindelijk misschien nog maar over! ’t Is noodzakelijk omwille van de aanhoudende daling van advertentieinkomsten en lagere oplages, ok, en ’t zal wel aan het internet liggen waar je heel wat gratis info vindt maar…het is tegelijk de doodssteek voor de onafhankelijke journalistiek.  Belangengroepen, drukkingsgroepen, lobbyisten, nieuwe eigenaars – ze staan allemaal te trappelen op te beïnvloeden wat er precies wordt gepubliceerd. ’t Wordt éng, in beide betekenissen van het woord.

Woningverkopen omhoog…of toch niet?

Verschillende media nemen klakkeloos over : Dertig procent meer woningen verkocht! Hoera! Nou…dat hangt er vanaf, namelijk waarmee vergelijk je? Met juli 2012, de slechtste maand ooit qua woningverkopen? Met juli 2011? Want zie je het terecht een iétsje breder, dan kom je voor de eerste 7 maanden van dit jaar op 11.000 transacties minder vergeleken met diezelfde periode in 2012.  U mag kraaien…maar liever niet te vroeg.

Tycoon-visionair

De Zuid-Afrikaan Elon Musk, oprichter van de betaaldienst PayPal en van Tesla Motors, de elektrische wagens, presenteert de HYPERLOOP.  Het is nog maar een visie en een plan maar de man heeft zichzelf al meer dan bewezen.  Het betreft een vervoermiddel gemaakt uit aluminium en uitgerust met zonnepanelen, zwevend op luchtkussens en aangedreven door een elektromotor, dat zoals een hogesnelheidstrein zou vervoeren en laten reizen, maar dan wel sneller dan het geluid, aan 1280 kilometer per uur! De menselijke geest is grenzeloos…

10 reacties

 1. “Teloorgang van de journalistiek

  Het aantal krantenbedrijven in Nederland zal de komende jaren fors krimpen, aldus de interim-topman van de Telegraaf Media Group. Sterker nog : twéé blijven er uiteindelijk misschien nog maar over! ‘t Is noodzakelijk omwille van de aanhoudende daling van advertentieinkomsten en lagere oplages, ok, en ‘t zal wel aan het internet liggen waar je heel wat gratis info vindt maar…het is tegelijk de doodssteek voor de onafhankelijke journalistiek. Belangengroepen, drukkingsgroepen, lobbyisten, nieuwe eigenaars – ze staan allemaal te trappelen op te beïnvloeden wat er precies wordt gepubliceerd. ‘t Wordt éng, in beide betekenissen van het woord.”

  Grote kans dat er op de FM en op de midden- en kortegolf piratenstations gaan uitzenden die het echte nieuwe uitzenden en dus niet door de elite gecontroleerd worden.

 2. Ik Word een beetje moe van het ophemelen van de zgn. visionairs.

  In 1992 waren studenten van mij al bezig mt het ontwerpen van een Facebook. Helaas duurde het toen 5 minuten voordat een foto opgeladen was.De techniek was er nog niet. Het project is in de koelkast gezet. En toen het technisch mogelijk was, konden er geen financierders gevonden worden in Nederland nog Duitsland.

  De hyperloop werd als futurisctisch gezien in 1994. Luchtkussenvervoer, watervervoer. kabelbaanvervoer. Probleem, vind mar eens financierders.

  Nu met zoveel geld beschikbaar, is het anders.

  Als de nederlandse overheid wat minder uitgegeven had aan sociale projecten en helaas te zeggen, het financieringsgat te dichten wat de markt laat liggen, dan waren er grote internationale bedrijven productief in Nederland gevestigd. Daarmee had de overheid eens echt een keer het bestaansrecht gehad om te ondernemen.

  1. En het kan zomaar gebeuren. Binnen 48 uur wereldwijd ruilhandel, ik vermoed echter dat overheden zich in het grootste geheim voorbereiden op de invoering van een nieuw monetair systeem. Alleen nog een vette MO oorlog om dit te rechtvaardigen en om de schuldvraag een andere richting te geven.

   1. Laat die wereldwijde ruilhandel maar binnen 48 uur plaatsvinden, ondertussen gaan alle banken dicht en wordt het nieuwe monetaire systeem ingevoerd. Een veel betere optie dan middels lapwerk (bezuinigingen, QE’s, e.d.) het huidige kapotte systeem aan de praat proberen te houden!

    1. Die gedachte heb ik ook vaak, DrM. Maar wees voorzichtig met wat je wenst… Als het zaakje ongecontroleerd onderuit gaat kost dat miljoenen levens in Europa, en daarbuiten.

     1. Waarom zal dat miljoenen levens kosten in Europa waanner het zaakje onderuit gaat? Gaan burgers dan elkaar onderling vermoorden voor een hapje eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: