microQuote van de Dag : The Prime Minister has an absolute genius for putting flamboyant labels on empty luggage”.  Aneurin Bevan, Welsh politician.  “Er zit bij de mensen nog genoeg vet op de botten, dus die broekriem kunnen we zonder problemen nog een paar gaatjes verder aantrekken”.  “Arme mensen in Nederland zijn toch nog heel rijk vergeleken met arme mensen in het buitenland, dus we moeten niet zeuren”.  “(…) armlastige mensen zijn er altijd geweest, dat is niets nieuws.  Meestal zijn dat ook geen hardwerkende Nederlanders.  Er valt zowel bij links, en wat minder bij rechts, nog genoeg te halen.  De staatskas moet wel op orde zijn”.  “(…) als elke huurder een eigen huis koop is de crisis op de woningmarkt zo opgelost en groeit de economie weer als kool”.  Leest u vooral het ganse interview hier en beantwoord dan de vraag : is dit echt of ludiek bedoeld? En ook : heeft dat nog wel belang?

Belgen zijn lamlendige, profiterende, leugenachtige luiaards

Topman werkgeversbond : Belgen liever ziek dan langer aan het werk.  Rugchirurg : Helft invaliden kan gewoon werken.  Topindustrieel : De helft van de Belgen wil liever niet werken.  Enkele ideeën dus om de Belgen opnieuw de hand aan de ploeg te doen slaan.  Leugendetectors inzetten voor schijn-zieken.  Gepensioneerden tussen 65 en 90 alsnog iets nuttigs laten doen.  Gedetineerden aan het werk zetten.  En er zijn nog heel wat categorieën die hun brood eigenlijk niet verdienen : de schoolgaande jeugd; langdurig zieken; zelfmoordenaars (zouden ook beter nuttig werk hebben verzet),…  Read all about it, een schitterend ironisch stuk.

Verzet of slavernij

Als het huidige beleid in Europa en de individuele landen wordt voortgezet, rest de burger nog slechts verzet of slavernij.  Griekenland wordt geplunderd en de zwaksten zijn de dupe.  Uw bankrekening wordt gedecimeerd (Cyprus).  Deutsche Bank die alleen al voor 55.000 miljard aan riskante derivaten op de balans heeft, een bedreiging voor het hele financiële stelsel.  Onbeperkt geld drukken toestaan waardoor de beurzen tot ongekende hoogte stijgen…slechts schijnwelvaart die gedoemd is in te storten.  Overheden die hun burgers bespioneren, enzovoort, enzovoort…  Hier is duidelijk een angry young man aan het woord; benieuwd of en in hoeverre u het met hem eens bent.

Beleggers zijn toch rijke mensen

De Belgische regering heeft voor de zoveelste keer de belastingen verhoogd voor beleggers.  Bij de verkoop van een Belgisch beleggingsfonds dat minstens 25 procent belegt in vastrentende effecten, betaal je 25 procent roerende voorheffing op de meerwaarde en de gekapitaliseerde intrest.  Maar daar houdt het niet mee op.  Voortaan betalen dergelijke fondsen 25 procent roerende voorheffing op de dividenden die ze ontvangen van Belgische ondernemingen.  Voor beleggers in distributiefondsen, die coupons uitkeren, betekent dit een dubbelbelasting : eerst betaalt het fonds 25 procent op het dividend, en dan betaalt de belegger nogmaals 25 procent op de uitkering.  Iedereen betaalt, iedereen gelijk voor de wet (al zijn sommigen wat gelijker dan anderen).

2 reacties

  1. Natuurlijk is dit interview fake, maar daarom niet minder interessant. Het is satire, een geschreven cartoon. Het leuke is dat het karakter van Rutte en zijn ideeën uitvergroot worden, zodat een karikatuur ontstaat die toch voor iedereen heel herkenbaar is. Ben alleen bang dat dit soort van ‘humor’ aan Nederlanders niet besteed is. In Frankrijk en Engeland zouden ze er van smullen. Voor mij mogen ze elke week een dergelijk interview maken.

  2. Ik vind Mark Rutte helemaal geen vader des vaderlands, zoals Ruud Lubbers dat wel was. Bij Rutte draait het enkel en alleen om de economie en niet over de sociale cohesie samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: