2000 Dollar per maand lijkt nog een redelijk bedrag maar je moet er wel een gezin van onderhouden en dan nog in de States.  Hamburgerkoning McDonald’s probeerde zijn werknemers te helpen door een voorbeeld budget uit te rekenen en zo hun verdiensten beter te doen managen.  Op dit soort jobs wordt aldaar danig neergekeken vanwege de lage verdiensten – de term McJobs komt er vandaan.  Het voorbeeld van McDonald’s is lachwekkend onrealistisch maar het is ook uitgesproken tragisch : van dit bedrag – samengesprokkeld uit twee jobs – moeten tientallen miljoenen Amerikanen elke maand zien rond te komen.  Twéé jobs dus, waarmee McDo erkent niet genoeg te betalen om van te leven.  Het betekent ook een werkweek van 70 tot 80 uur.  Ja…dat model-budget…  Er werd op 0 dollar gerekend voor eten, dus wie niet eet zit alvast op rozen.  0 Dollar ook voor benzine dus je zult te voet of met de fiets moeten komen werken.  0 Dollar voor kleding dus op de duur ga je daar wel naakt staan.  ’t Zullen kleine vergissinkjes zijn zeker maar soit.  Waaraan wordt er dan wel geld uitgegeven? 20 Dollar per maand voor een ziekteverzekering – onbestaand in de VS.  50 Dollar voor verwarming, hm, misschien voor zij die in Florida wonen ja.  Niet alleen komt de bijbehorende website van McDo neerbuigend over, dom, naïef – de homepage slaat alles : “You can have almost everything you want as long as you plan ahead and save for it“.  Eat this!

mcdo budget

Vluchten kan niet meer

Vanaf 2014 zullen 119 landen waaronder die van de EU belastinggegevens van bedrijven en personen uitwisselen.  Het gaat dan bijvoorbeeld over ontvangen rente, het saldo op de rekening of de inkomsten uit beleggingen.  Koppel dit aan de eerdere druk op belastingparadijzen, zelfs Zwitserland dat meedoet, de VS die Amerikanen overal ter wereld achter de (financiële) kladden zit en overal ter wereld de communicatie controleert – en Big Brother is realiteit geworden.  Vroeger was het GOD ZIET U maar dat is nu geworden DE OVERHEID ZIET U.  Maar eveneens uw medeburger ziet u en zal u desgevallend ook verklikken bij de fiscus : in de eerste helft van dit jaar verklikten bijvoorbeeld al 1127 Belgen hun buren, familie en ex-werkgever.  Meestal zijn het mensen die vragen hebben (of zeg ronduit : jaloers zijn) over de dure auto die plots op de oprit staat, het zwembad in de tuin of de zwartwerker die mogelijk bij familie of vrienden iets bijverdient.  De moraal…is er aan…

Te weinig reserves

Uit een onderzoek blijkt dat steeds minder mensen voldoende spaargeld achter de hand hebben om tegenvallers op te vangen.  Slechts 45 procent van de huishoudens bezit 3500 euro, nog geen rijkdom natuurlijk.  Een kwart had zelfs nul, noppes.  Oh oh, als dat maar goed afloopt…

Ten oorlog?

Een topmilitair vertelde de Amerikaanse Senaat dat Obama overweegt gewelddadig tussen te komen (weer eens) in Syrië ditmaal.  De burgeroorlog aldaar kostte al bijna 93.000 mensenlevens.  Ten oorlog trekken om vrede te stichten, waar hebben we dat nog gehoord…  Zoals in Afghanistan en Irak en Libië zeker waar aan het geweld nooit een einde gekomen is.  Natuurlijk zou de president dit niet eigenhandig doen, daar heeft hij de grootste militaire macht ter wereld voor.  Geen cent te makken maar wapens? Plenty.

26 reacties

 1. Veel mensen zijn atheïstisch of pseudo-religieus. En maar arrogant zijn en tegelijkertijd klagen en zeuren dat er zoveel problemen zijn. Ze minachten religieuze principes en denken dat ze dit zonder enige reactie kunnen doen.
  Zelfs het eenvoudige gegeven dat goud en zilver God’s originele geld zijn lijken ze niet te kunnen begrijpen. Hoe achterlijk kun je zijn?

  1. Er zijn ook zeer religieuze vissers, die Estlanders >60 uur per week op hun schip laten werken voor E500,-/maand. Dus men zou ook kunnen redeneren: hoe religieuzer, hoe erger.

   1. Je zult eerst helder dienen te hebben wat het verschil is tussen religieus en pseudo-religieus. En die analyse is voor een atheïst ver voorbij zijn mogelijkheden.

    1. Wat een arrogantie. Door religieus te zijn meteen te denken om alle kennis in pacht te hebben te hebben.
     Het lijkt wel alsof je een Salafist uit Syrie hoort spreken. Of zijn deze pseudo-relgieus omdat ze hun kennis uit een ander boekje presenteren?

     1. Is het arrogant om feitelijke kennis te hebben? Dat is een nogal kleinburgerlijke stelling. Maar ja, atheïsten hé, wat weten ze nou van de realiteit? idd, Niets.

     2. Rob, je reactie geeft aan dat je niet veel afwijkt van waar je op afgeeft.

     3. Ik geef nergens op af. Ik constateer gewoon, da’s alles. Ik heb geen afgunst op de activiteit van anderen noch op die van mezelf. Daarom kan ik zonder problemen melden hetgeen ik meld.
      Visnu, God, is de natuurlijk de beoordelaar van iedereen’s activiteiten in termen van karmische reactie.

     4. Wat nu wel duidelijk is geworden, Rob, is dat jij tot de groep slechte relieuzen behoort. Een goede accepteert namelijk ook dat er mensen zijn die een andere kijk hebben op de dingen en dat hijzelf wel eens ongelijk zou kunnen hebben. Maar ja Rob, ik zeg maar zo: I don’t argue with fools, they will beat you with experience.

     5. Ik heb geen enkel probleem met mensen die een andere kijk op de wereld hebben. Hoe kom je daar bij? Ik daag atheïsten simpelweg graag uit in termen van kennis, dat wel. Dat is belangrijk want atheïsten in bv het onderwijs misleiden jongeren gigantisch in dit landje.

     6. Atheïsten zitten ook horken tussen die geen vragen meer stellen en de deur dicht hebben gesmeten. Ik zie mijzelf meer als agnost. Ik denk dat er wel meer is maar heb veel vragen en zal wel altijd blijven zoeken en dat is prima.

     7. Het is arrogant te menen dat je meer kennis hebt dan een ander, Rob. Daar loopt je betoog al spaak.

     8. “Religies toveren een ideaalbeeld van de mens voor, waarnaar de mensen zich te richten hebben.
      Doordat dat ideaalbeeld tegengesteld aan en volkomen strijdig met de menselijke natuur en er dus niet aan te voldoen valt,
      zijn religieuze uitingen en leerstellingen hypocriet en hebben gelovigen altijd van alles te verbergen.
      Ook zullen ze nooit aan het ideaalbeeld kunnen voldoen, dus tel je frustraties maar uit.
      Die frustraties worden dan meestal geprojecteerd op anderen (ongelovigen), waardoor gelovigen nog bijzonder nare mensen in de omgang zijn ook.
      Niet allemaal natuurlijk, maar wel de fanatieke.”

     9. “Religie” betekent de relatie met God herstellen. Het is een vrijwillige en individuele actie.

    2. Dat kun je ook omdraaien. Je kunt beter accepteren dat er zowel goede religieuzen zijn al goede niet-religieuzen. Net zo goed kun je stellen dat er bij beide slechten zijn. Wat mij zeer arrogant overkomt is dat veel religieuzen menen de waarheid in pacht te hebben. Dit zal een eindeloze discusssie blijven.

     1. Het gaat inderdaad om de relativering en niet om religieus of niet.

     2. Een ieder is vrij in zijn zoektocht. Leef en laat leven. Vragen moet vrij staan. Aankomen zullen wij nooit.
      Nu komt die gelovige dit het helemaal heeft gevonden en dat de ander op gaat dringen, geen vragen meer heeft en niet open staat voor andere inzichten.

     3. Ik weet niet over wie je het hebt maar ik dring iig niemand iets op.

     4. Moerstaal, dat zijn een aantal uitspraken die je daar doet, waar ik me zeker in kan vinden. Dat is wat ik maar even kort de ‘vrijheid van het individu’ noem. En zelf hecht ik daar erg aan.

 2. Als het er in België al 1200 zijn dan zijn het er in Nederland zeker 20.000. Rechtstreeks uit het Anne Frank huis naar de kliklijn. Nederlanders zijn gewoon onnozel vol getatoeëerd randvolk. Gelukkig krijgen ze wat ze verdienen.

  1. De wet, die de anonieme kliklijn zal toelaten in het najaar 2013 is er van overheidswege zo stilletjes tussendoor gewerkt. In Vlaanderen sneuvelen kleine bedrijfjes, BVBA’s en eenmanszaken bij bosjes door te hoge lasten en taxen. Het aantal controle-ambtenaren van de fiscus is omgekeerd evenredig toegenomen. Straffer, zonder bevel tot huiszoeking afgeleverd door een onderzoeksrechter, kunnen zij zich toegang verschaffen tot de woning enkel en alleen al op vertoon van hun badge. Zelfs gemeentepersoneel wordt opgewaardeerd om “politionele taken” over te nemen ivm GAS-boetes.(verplichting om melding te doen als beeedigt ambtenaar) De cohesie tussen de modale mensen hier, is drastisch vertroebeld doordat iedere klacht om sociale fraude nu ook dient onderzocht te worden. Ook hier geen tegengeluid of straatprotest. Mogen wij, Vlamingen onze titel “onnozel” aub terugkrijgen. 😉

   1. Toch raar, ik tap mijn elektra af, haal water uit een waterval, loos mijn riool op een hoofdriool. Als ik de OZB niet betaal dan gebeurd er niks, hooguit kan ik mijn huis dan niet verkopen. Nou is dit een beetje andere uiterste maar ik geef maar aan. Jullie in een gevangenis en ik in de jungle… In het ene geval wordt voor je gezorgd en in mijn geval zorg je voor jezelf…

  1. Wat volgt komt uit een artikel van http://www.tijd.be dus niet uit mijn duim gezogen; maar onder sociale fraude wordt verstaan bv te grote wagen voor de deur of een zwembad in de tuin… mag zich een bezoek van de “inspecteur” verwachten na zo’n anonieme telefonische klacht, hoogwaarschijnlijk van uw jaloerse buurman of persoonlijke vijand die u nog niet kende. U moet ook nog eens zelf de bewijslast leveren. Kan je dat niet of onvoldoende dan is blijkbaar al bewezen dat je hebt gefraudeerd. Nu wil ik daar zelf nog een verlengstuk aan zetten, los van het aangegeven artikel. Het laatste bastion privacy – in de wet ( en bij uitzondering van de gemachtigde ) over inbreuk op de huisvrede of onrechtmatig toegang verschaffen tot de privé-woning – is bij deze opgeheven en geen echt burgerrecht meer waarop je je kan beroepen, dit alles onder het mom van sociale fraude of spreekwoordelijk, een stok tussen de deur. Zie je het al voor je dat een prof op uw journaal komt uitleggen dat 60% van de bevolking pro is, 30% geen mening heeft en slechts 10 % tegen. Inderdaad zo worden wij gebrainwasht ! Nog één bemerking, deze geladen materie wordt nu toevallig gelanceerd door allemaal vrouwelijke ministers, waarbij ik mij afvraag of zij hun dossier zelf opstellen of kant en klaar dossiers kopen van lobbyisten die daar alle belang bij hebben. Vrouwen in machtsposities via de quota’s zullen waarschijnlijk nooit toegeven dat ze gemakkelijker te manipuleren zijn… terwijl zij wel uw vrijheid, zonder slag of stoot verkoopt aan de hoogst biedende. Ik verwachtte al niets van de hedendaagse generatie mannelijke politiekers, laat staan dat die politica’s het vrije wereldbeeld gaan verdedigen. Welke krachtdadige politieker ( M / V ) durft op tafel te slaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: