Als de christendemocraten van België hun zin krijgen wordt 69 jaar de nieuwe pensioenleeftijd.  En dan zal de bevolking zoals gewoonlijk het hoofd neerbuigen en slaafs volgen.  Hé, dit zijn wel de door u gekozenen hoor!  Zelf zullen de Heren (’t zijn meestal Heren) Politici er weinig last van hebben; zij doen hun werk in alle luxe : wagen met chauffeur, kredietkaart van de partij, onkostenvergoedingen, alle dagen op restaurant, vergaderen in kastelen,…  Hm, zou zouden wij ook wel tot 69 jaar willen werken.  Iètsje anders ligt het misschien toch voor de dokwerker, de bouwvakker en de lopende band werker, de mensen die écht werk doen weet u wel?

Iedereen verdacht!

terroristIedereen een potentiële terrorist.  Het bespioneren wereldwijd van communicatie door het National Security Agency wordt niét gestopt.  En zeker niet omdat zo’n klokkenluidertje dit nu openbaar gemaakt heeft.  Wij trekken ons daar niets van aan.  De democratische fractie van het Amerikaans congres heeft aldus beslist en geeft ook een heel slimme want zelfbedachte reden ; All Americans “may be in communication with terrorists“.  Voila, dus iedereen verdacht! Schuldig tot je onschuld bewezen wordt, dat is het nieuwe credo…

Groetjes van de Welvaartstaat

De sociale uitgaven – werkloosheid, pensioenen, allerlei uitkeringen – rijzen de pan uit.  Die pan is dan ook behoorlijk heet geworden door de economische crisis die in 2008 startte.  Gemiddeld liggen ze in de OESO landen op 22 procent en er zijn uitschieters; Frankrijk staat daarbij aan kop met 33 procent.  Dat wil zeggen : een derde van al wat je binnenkrijgt gaat op aan sociale lasten.  Hoelang is dit nog houdbaar? En wie gaat uiteindelijk de dupe weer zijn…?

Positief nieuws

Groei Britse economie trekt aan.  In Spanje is de werkloosheid gedaald.  Het ondernemersvertrouwen in Duitsland neemt toe.  Italiaanse consumenten minder somber – een kleine greep uit de pers.  Is de crisis soms opgelost? Niemand die ons iets gezegd heeft.  We geloven er dan ook weinig van.  Het zijn bliepjes in een lange, neerwaarts gaande lijn.  Wie de berichten goed leest en de achtergronden kent, merkt dat het in het beste geval “iets minder slecht” gaat.  Maar dat dacht de ECB ook begin 2012 – waarna we opnieuw een heel eind weg zakten.

Daar is het IMF weer

Het Internationaal Monetair Fonds – niemand weet wat al die zwaar betaalden en hemelshoog zittenden er precies doen – heeft weer eens het licht gezien.  De eurozone moet de banken gezond maken en de werkgelegenheid aanjagen.  Ja dat weten wij, gewone burgers wel maar…weten onze leiders het ook? Want dergelijke “goede raad” wordt nu al jaren herhaald en ’t is alsof ze voor dovemansoren spreken.  Heeft niemand daar dan de telefoonnummers van de leiders van de diverse landen? Laat het hen weten, vooral doén! En zeg er vooral bij HOE precies je dat doet, met die banken en die werkgelegenheid, ok?

5 reacties

 1. In een dalende economie en recessie zullen vakantieuitgaven een zwaardere invloed hebben op de economie dan in een hoogconjunctuur. De tijdelijke vreugde zal fors gedempt worden als medio augustus/september er weer gespaard wrdt om de altijd te grote onverwachtse vakantieuitgaven te compenseren. Je mag een extra grote dip verwachten rond die tijd.

  1. De tarieven voor 2012 inkomstenbelasting in 2013 zijn als volgt (belastbaar inkomen per eenheid):

   0% tot € 5.963
   5,5% in 5963 tot EUR 11 896 EUR
   14% van € 11 897-26 € 420,
   30% van € 26 421-70 € 830,
   41% van € 70.831 tot € 149.999
   45% van € 150.000.

   frankrijk heeft aanzienlijk gunstigere tarieven dan de nederlandse burger mag ophoesten

 2. 17 september eerste prinsjesdag voor alexander en 22 september verkiezingen in duitsland, na deze heugelijke gebeurtenissen mag er weer ellende in de krant om verdergaande ellende maatregelen over het nederlandse en duitse volk te storten, we zitten in hetzelfde schuitje, de rampspoed komt dus vanaf begin oktober in het nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: