Biflatie Bulletin : Volksverlakkerij

De werkloosheid in de VS ligt met 7,4 procent op “het laagste peil sinds december 2008”, lees je in tal van Nederlandstalige media.  En dat wordt klakkeloos overgenomen van Amerikaanse bronnen, zonder daar dieper op in te gaan.  Investigative journalism? Nooit van gehoord mijnheer.  Het bekt ook goed, “laagste peil”, alsof ze er echt op vooruit gaan.  Niets is minder waar! Er wordt bij dat cijfer géén rekening gehouden met zij die het opgegeven hebben nog naar werk te zoeken.  Géén rekening ook met zij die deeltijds werken omdat ze geen voltijdse job kunnen vinden.  Oh ja, en als je al een paar weken niet naar werk zoekt wordt je eveneens geschrapt.  Zo kom je dan tot de grote leugen die de media verkoopt aan de goedgelovige burgers : slechts 7,4 procent werkloosheid.  Shadowstats geeft daarentegen de échte cijfers, de waarheid : 14 procent werkloosheid als je wel alle categorieën bij telt, en 23 procent als je de berekening dan ook nog eens doet zoals het hoort, zoals het jaren geleden gebeurde, voor de overheid met funny math begon.  Eén op vier werkloos of met te weinig werk, klinkt al heel wat minder fraai hé? Maar dàt kun je natuurlijk niet als “herstel” verkopen.

Weer 800.000 euro verspild

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht krijgen 800.000 euro van de overheid (die geen geld heeft) om “homosexualiteit onder allochtonen meer geaccepteerd te krijgen”.  Wij van B.B. hebben op onze beurt een hekel aan politici die liegen, bedrijfsleiders die hun macht misbruiken en journalisten die klakkeloos overnemen wat de overheid zegt.  Wij stellen ons aldus kandidaat om ook een mooie som te ontvangen om ons van die fobieën af te helpen.  Volgens minister Bussemaker keurt minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het homohuwelijk goed.  “Je kun de mentaliteit niet in een klap veranderen maar je kunt wel een steentje bijdragen om de discussie de goede kant op te helpen”.  Nederlanders : dit is wel een steentje van 800.000 euro hoor, uw geld trouwens! Wijlen Gerrit Komrij zou van zulk een verhaal smullen…

China als gezonde tegenhanger

China verzet zich tegen de strengere sancties van de VS die de olie-export van Iran moeten stoppen.  Amerika gedraagt zich nog steeds als de zelfbenoemde politieagent van de wereld; blut maar met een grote bek en gewapend tot de tanden.  Gelukkig is een nieuwe macht opgestaan om een gezond tegengewicht te bieden voor dit neo-imperialisme.  De zaak Iran is even fake als de zaak Irak : valse voorwendsels gebruiken om een machthebber af te zetten die Amerika niet meer gewillig is, zijn olie in euro’s verkocht (de grootste misdaad) en – kort gezegd – om ’s lands olie te stelen.

De spaarder verliest

De lage rente en de relatief hogere inflatie spelen de Duitse spaarders parten.  Hun spaargeld verlies dit jaar naar schatting 14 miljard aan koopkracht, ondanks de rente die wordt bijgeschreven.  Duitsland staat hier model voor alle westerse landen.  Oh en volgend jaar? Nog erger : 21 miljard verlies door hogere inflatie.  Gelukkig hebben we onze politici nog en geannexeerde economen met hun studies en statistieken die ons vertellen dat er nauwelijks inflatie heerst.

9 reacties

 1. De Veda’s leggen uit dat in zijn algemeenheid in de materiële wereld van duizend mensen er slechts één intellectueel is, tien mensen bestuurlijke voorkeur hebben, honderd mensen interesse hebben in handel en de rest, iets minder dan negenhonderd, een arbeidersmentaliteit hebben.
  In Kali-yuga, het huidige tijdperk, is er dan ook nog een natuurlijke voorliefde voor hypocrisie en onenigheid.
  Deze uitleg verklaart heel veel patronen binnen de huidige, tragi/komische samenleving. De samenleving waar iedereen volgens luizige politici en hedonisten “gelijk” zou zijn.

  1. Wat een onzin! Aarde aan Rob, geschriften die 3500 jaar geleden geschreven zijn kunnen onmogelijk de toekomst voorspellen. In De Bilt kunnen ze nauwelijks het weer voor 2 dagen voorspellen. Gimme-a-break!

   1. Feitelijk zijn de Veda’s vijfduizend jaar geleden opgetekend en ze beschrijven oa natuurwetten. Ik heb ze bestudeerd en weet er van. Jij mag het natuurlijk onzin en onmogelijk vinden. Volgens jou.
    Je “argumenten” zijn mi niet echt wetenschappelijk onderbouwd noch anderszins overtuigend. Wat schreeuwen als een kikker in ’n put kan iedereen, en past precies bij de overheersende mentaliteit in Kali-yuga.
    Grote wetenschappers zoals Niels Bohr en Erwin Schrodinger hadden veel belangstelling in de Vedische teksten. Maar ja, die waren natuurlijk ook gek …

 2. ik keek net weer een keertje op de website van de http://www.cbs.nl. de cijfers van mensen die niet werken zijn verontrustend, 8,5 % werkloosheid 678.000, maar deze cijfers zijn exclusief de arbeidsongeschikten en wajong uitkering in april dit jaar 818.000 arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en 230.400 wajong uitkeringen. dit kan niet gezond zijn voor een economie, hoe kan rutte nu zeggen dat hij hoog opgeleide mensen uit zuid europa hier naartoe wil halen, (de cijfers vermelden niets over zzp-ers zonder opdrachten)

  ander opvallend iets in de telegraaf over de gaypride en de boze russen, de reacties van de lezers waren over het algemeen: homo prima, maar moeten ze dan expliciet bloot over straat en wat heeft nederland met de politiek van rusland te maken, de reactie van de telegraaf op de niet gewenste reacties van het publiek was het verwijderen van alle reacties, het was waarschijnlijk de bedoeling van de telegraaf om een anti-rusland sentiment te creeren en pro-homo, het lezerspubliek is echter onwillig

  het enige wat de vs nog rest is alle olie in handen zien te krijgen om china afhankelijk te houden, als china volledige vrije toegang heeft van olie dan is het echt een wereldmacht, dus alle olieproducerende landen bezetten of saboteren tot chaos en anarchie

  tav inflatie, dit kan je bereken met de cbs website vanaf 1900, gek genoeg is volgens het cbs de inflatie redelijk laag, ook gek dat het boodschappenmandje electronica bevat terwijl dit geen essentiele levensbehoefte is, jammer dat ze geen alternatief boodschappenmandje hebben met enkel levensmiddelen zoals brood/zuivel/groente/fruit/degelijke kleding die lang meegaat e.d.(vergelijkbaar met de afgelopen honderd jaar) zodat je meer zicht hebt op de werkelijke inflatie vanaf het jaar 1900, ik zou de prijs van een liter romige melk + de ouderwetse slagroom erbovenop wel in willen zien over de afgelopen honderd jaar, zelfde voor een goed gebakken volkorenbrood, niet dat luchtige ding wat tegenwoordig in de supermarkt ligt met het stikkertje erop dat het brood zou zijn, maar echt brood zoals bij de biologische bakker

 3. En het niet toepassen van de correctie voor seizoensinvloeden beginnen ze ook al te gebruiken om het cijfer te flatteren.

 4. Regeer de wereld met list en bedrog. Dit is wat het volk wil…besodemietert worden. Het volk kiest zelf zijn clowns. (Dat noemt men Democratie)

  U wordt op Uw wenken bediend en vooral geen vragen stellen.

  Het welzijnsniveau (onze welvaart) loopt al sinds 1996 achteruit….we zitten nu al ruim 25% lager als toen….en we zakken met de dag verder het moeras in.
  Niemand die hier vragen over stelt…niemand!

  Gelukkig klaagt ook niemand, dus waarom zullen we moeilijke vragen stellen.

  Misschien zijn wij (Biflatie) wel zelf het probleem.

 5. U bent niet het probleem, maar de mensen zien het niet, of willen de enorme teruggang niet zien. Vanaf de invoering van de euro hebben de mensen met een modaal inkomen of minder gigantisch ingeleverd, en het proces versnelt zicht steeds meer. Momenteel zitten wij dan ook in een economische depressie, maar geen politicus of bankier, die dat woord in de mond neemt. Zelf denk ik dat het ergste nog moet komen. Het gaat nog beroerder worden dan in de jaren dertig. Rellen, revoluties liggen op de loer en onze naoorlogse welvaart zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.