Biflatie Bulletin: Waar is het Nederlandse goud?

Quote van de Dag : Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passion, they cannot alter the state of facts and evidence“.  John Adams, US politician 1735-1826.

Waar is het Nederlandse goud?

goudstavenSP en CDA vragen zich in de Tweede Kamer af of de Nederlandse goudstaven nog wel liggen op de plek waar ze horen te zijn. Van de 612 ton bevindt zich slechts een tiende bij De Nederlandsche Bank; de rest zou (hopelijk) nog altijd in de VS, Groot-Brittannië en Canada zijn. We moeten dit gaan controleren, kijken of het of het allemaal klopt en of het wel om puur goud gaat en beter nog: Nederland zou alles moeten terughalen.  Want inderdaad, Duitsland dat slechts een kleine hoeveelheid goud (300 ton) wil repatriëren, kreeg eerder dit jaar te horen dat het 7 jaar (!) zal duren.  Maar of het goud is er nog, en dan kan dit in enkele weken gebeuren; of het goud is er niet meer en dan moeten de VS het zelf op de markt gaan kopen, en wel over vele jaren om de prijs niet op te drijven.

Wist u dit al?

Crisis? Ja, maar niet voor iedereen.

 • De bedrijfswinsten in de VS en Europa zijn op het hoogste peil sinds WOII.
 • Die winsten worden niet of nauwelijks terug geïnvesteerd om de economisch motor terug op gang te krijgen.
 • Ook zeer hoge winsten voor de huurlingenbedrijven; in Afghanistan en Irak zijn er meer dan 20.000 huurlingen ingezet, een handel van 100 miljard dollar.
 • Uruguay is het eerste land ter wereld dat marihuana volledig legaliseert, om de winsten van de drugbaronnen droog te leggen en hopelijk gebruikers weg te houden van harddrugs.
 • De VS zijn de tweede grootste olieproducent ter wereld geworden en dat terwijl de huidige productie nog wel eens zou kunnen verdubbelen binnen tien jaar.
 • Juist voor de zogenaamde vredesgesprekken tussen Palestijnen en Israëli’s beslist Tel Aviv om nog eens 1200 woningen voor Joodse kolonisten te bouwen op Palestijnse grond; van provocatie gesproken.
 • Manifestanten van de Turkse Lente worden bedreigd met levenslange gevangenisstraf.  Al 49 journalisten zitten vast, 22 werden ontslagen en nog eens 37 gedwongen zelf ontslag te nemen.  Hier hoor je het Westen nooit over.
 • In Syrië vechten aan de kant van de rebellen 7000 strijders met zeer nauwe banden met Al-Qaida.  De rebellen worden gesteund met wapens en geld door…uitgerekend de Verenigde Staten.

Nemen de automaten het over?

automatThe Body Cover Group uit Waalwijk is failliet, de grootste producent van ondermode in Nederland.  Zopas ging ook het Belgische Marlies Dekkers bankroet, maker van exclusieve bh’s.  Tegelijkertijd werd in Japan de BH-automaat geïnstalleerd, waar vrouwen hun benodigdheden uit kunnen halen zoals een blikje cola of een zakje chips.  Is er een verband? Is dit de toekomst? Eveneens in België werd de eerste automaat voor frieten geplaatst.  Niet meer in de rij staan en op anderhalve minuut krijg je je frieten met saus.  Wordt het ook de doodsteek voor de oeroude en typisch Belgische frituur? Hoe onpersoonlijk allemaal hé, ’t zal wel de zogenaamde vooruitgang zijn zeker?

Economie eurozone gaat béétje vooruit

De economische bedrijvigheid in de eurozone is gemiddeld gestegen naar het hoogste niveau in 26 maanden.  Een niveau boven de 50 van de samengestelde-inkoopmanagersindex duidt op groei en staat nu op 51,7.  De graadmeter van de dienstensector klom ook naar 51, het hoogst in 24 maanden.  Het grootste deel van die (minieme) groei is dan nog voor rekening van Duitsland.  In Frankrijk bijvoorbeeld zakten alle meters verder.  In Nederland gaat het ook nog altijd slecht.

Duitse student werkt zich letterlijk dood

Een 21-jarige Duitse student liep 7 weken stage bij de bank Merrill Lynch.  Hij werkte 3 etmalen achtereen zonder te slapen en werd dood aangetroffen onder de douche.  Banken staan erom bekend studenten veel uren te doen maken.  Zo sprak eerder een studente van werkweken tot 100 uur per week.

9 reacties

 1. Kortom, het Westers mechanistisch/hedonistisch geloof leidt in zijn algemeenheid tot grote sociale, psychische en economische ellende. Net zoals andere geloven allerlei ellende veroorzaken.

 2. SP en CDA vroegen zich dit eind 2012 af…inmiddels zijn deze piefjes afgedropen zonder een nuttig antwoord op deze vraag te hebben gehad.

 3. Raar, want volgens mij heeft de politiek en de burger geen enkel belang bij dat goud.

  Omsmelten en verkopen…….
  O, en Euro’s kun je gewoon printen, dat veel beter, daar heb je iets aan. Kom je te kort, dan gewoon weer even wat bij printen.

  Goud is rotzooi (kan niet geprint worden). Moet je kilometers graven om een paar gram te vinden (bah, werken!), wat heb je daar nu aan.

  Iedereen is het toch met elkaar eens….werken is niet leuk.

  Geef mij maar de geldpers.

 4. Het Nederlandse goud? Da’s lastig… Op papier is het er iig nog. De rukwind van falend fiat zal de mist van de status quo wegblazen. Is de keizer naakt?

  Afijn, we hebben een bank gekocht voor 30 miljard, die gaan we verkopen voor 20 miljard, maar die 10 miljard komt gewoon bij de staatsschuld, dus we hoeven niet verder te bezuinigen. Hoera! ‘De Bank’ matsen voor 10 miljard en het kost ons niets! Da zak ‘es ff op Farcebook plempen. Bij die lamestream Knevel en vd Brink zit zo’n zakkenvuller te lullen dat ‘we’ het Woutertje niet kwalijk kunnen nemen. Ondertussen heeft de belastingbetaler de rotte appels op de abn amro balans gekocht. Dat is, naast de hulp aan Griekse banken, voorbeeld nummer zoveel van het fascisme dat zich democratie noemt.

  Dat goud… tering. Dat is er wel, enige ruchtbaarheid door officiele instanties echter over het belang van goud ondermijnt het toch al fragiele vertrouwen in fiat nog verder.

 5. Beste Biflatie,

  al geruime tijd lees ik de artikel die op deze site geplaatst worden met veel plezier, maar ik vraag me 1 ding af,

  Een artikel als dit bevat eigenlijk 3 losse onderwerpen, waarom worden deze dan niet als losse items gepost? Als ik nu het wist je datje over uruguay terug wil vinden moet ik weten dat dit in het goudartikel stond en vervolgens doorklikken om het te vinden. Ik denk dat de informatie beter terug te vinden is als ieder onderwerp zijn eigen titel op de “voorpagina” zou krijgen.

  Verder ben ik enorm blij dat ik al jaren gratis mag delen in de kennis en wil ik iedereen uitnodigen voor een feestje, zie:

  revolutie-2013.blogspot.nl

 6. Ok, de Nederlanders zijn sinds de 20/21 e eeuw niet meer zo sluw als voorheen.
  Ze zijn ingehaald door anderen.
  Als Nederland nu zijn goud opvraagt, zullen ze het “Misschien” , over 15 jaar een keer terug zien.
  Maar mijn gevoel zegt, dat ze al 20 jaar te laat zijn.
  Iedereen een gelukkige toekomst verder.

 7. Volgens mij zijn wij altijd een beetje een onbelangrijke uithoek geweest en hebben we uitzonderlijk twee goede eeuwen meegemaakt doordat veel rijke Zuid-Europeanen, op de vlucht voor de Spanjaarden en de Katholieke kerk, zijn neergestreken in Nederland en geld en kennis meebrachten.
  Deze rijke lui inclusief andere rijke stinkerds zijn gewoon naar London en Amerika verkast en hebben hun kapitaal uit de Nederlandse economie getrokken, omdat ze in London en Amerika veel betere rendementen konden behalen en niet het risico liepen zoals in Amsterdam dat zo af en toe de Fransen binnen vielen.
  Als geschiedenisboeken het over deze periode heeft dan gaat het altijd over de top 1% en niet over de gemiddelde Nederlander, waar we vandaag de dag zo aan gewend zijn. Die sluwe Nederlander is al lang weg, of zou de huidige maatschappij dommer zijn dan die van toen? Iemand de film Idiocracy toevallig gezien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: