Biflatie Bulletin: Wisten jullie dat :

De grootste krant van China de Amerikanen op hun vingers heeft getikt?

Een land als Amerika, dat andere landen vertelt hoe het moet handelen, zit zelf nu in de problemen. Een zwakte voor de grote natie die het pretendeert te zijn. Dit probleem moet snel opgelost worden.” Ook al beseft men dat de kans klein is dat de ‘Fiscal Cliff’ maatregelen in gang zullen worden gezet, is de trage route naar de oplossing een gebrek aan daadkracht en een potentieel groot gevaar voor de Chinese economie. De Verenigde Staten is de grootste afnemer van China.

De Fiscal Cliff een pakket maatregelen is die op 31 december 2012 om middernacht in werking zal treden?

De destijds tijdelijk ingestelde belastingenverlagingen in de Verenigde Staten worden dan teruggedraaid evenals de uitgaven van de overheid. Gunstig voor de schatkist, maar de impact voor bedrijven zal groot zijn en het zal volgens verschillende ramingen een zeer negatief effect hebben op de Amerikaanse economie. Hieronder meer in het biflatie bulletin:

De maatregelen van de Fiscal Cliff voor 600 miljard dollar aan bezuinigingen zullen betekenen?

Bekijk ook de video van Peter Schiff.

John Boehner, de Republikeins voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, felle kritiek heeft geuit op Obama over de aanpak van de Fiscall Cliff?

Boehner gaf aan dat hij geen progressie zag in de aanpak van dit probleem en dat het tijd werd voor de Democraten om de realiteit serieus te gaan nemen. Obama op zijn beurt, hoopt voor de kerst een overeenkomst te bereiken om de Amerikaanse schuldenlast onder controle te krijgen.

De Europese Unie nieuwe regels heeft voorgesteld waaraan buitenlandse Rating Agencies zich voortaan moeten houden?

Het vooorstel van de EU komt na groeiende kritiek, omdat deze agencies de subprime hypotheken, wat het begin was van de kredietcrisis als ‘veilig’ bestempelden. Ook moeten we echter met het volgende rekening houden; sommige Europese landen staan er veel slechter voor dan men ons wil doen laten geloven. Wellicht is de roep voor het inperken van de kredietbeoordelaars een vorm van censuur, om de realiteit van de huidige staat van Europese landen te verbergen.

De schuldenperikelen in Europa als een enorme bedreiging worden gezien?

De angst voor een verkeerde afloop wordt steeds groter. Draghi liet afgelopen week op de Franse radio weten: “We moeten opschieten met de vorming van een bankenunie. Daarbij moeten landen bereid zijn bevoegdheden af te staan.” Oh? En aan wie dan? Wel, er wordt verwacht dat we de macht afstaan aan private banken, via de EU. Super Mario verwacht dat de Europese economie vanaf de tweede helft in 2013 zal gaan herstellen. De werkloosheid in Europa neemt nog steeds fors toe.

De beheerders van de goudkluizen in New York het nog druk gaan krijgen?

Na het veelbesproken repatriëren van goud (in Duitsland, Ecuador, Zwitserland), wordt er in Nederland nu ook openlijk gediscussieerd over ons goud. De SP en het CDA hebben vragen gesteld over waar de Nederlandse goudvoorraad ligt en hoeveel er precies aanwezig is.

Er in september 2011 ook al vragen aan minister de Jager zijn gesteld over het Nederlandse goud?

De vragen kwam van de heer Irrgang van de SP. De Jager liet de antwoorden destijds wel heel erg in een grijs gebied liggen. Minister de Jager noemt de functie van onze goudvoorraad overigens als de ultieme reserve van het land. Een vertrouwensanker in tijden van crisis. Wat zou dan de reden kunnen zijn dat zelfs Tweede Kamer leden geen idee hebben hoe het precies zit met de Nederlandse goudvoorraad?

Het nog wel eens een koude Arabische winter kan gaan worden? 

13 reacties

 1. @1
  Perfect systeem van die geitenhoeder: Je hoeft dan ook geen belasting meer te heffen, we drukken gewoon wat geld bij. Waarom zouden we eigenlijk nog werken? De regering kan ons allemaal gratis geld sturen!

 2. It’s all about the physical cliff. Bitchez! Heheh… Hele zwermen black swans die overvliegen, misschien al tijdens de kerstbrunch.

 3. @1 enige logische maatregel. Geld is niet schaars, niks is schaars. Waarom een schaars ruilmiddel in een wereld zonder schaarste?

  Nu Europa nog. Gaat trouwens ook gewoon gebeuren, en dan gaat de boel weer rijden. Alleen de kleingeestigen moeten nog om; degenen die op eoa wijze vasthouden aan de 19e eeuwe uitvinding’staat’, en de gekkies die zich gekkie hebben laten maken en goud hebben gekocht.

  Middelkoop en Bouman waren het er trouwens al over eens dat de crisis in Europa over het ergste heen is. We zouden zo terug uit het moeras zijn ware het niet dat de kleingeestige ‘landjes-denkers’ en goud-gekkies conservartieve hersencelletjes hebben. Maar goed, 90% is altijd tegen welke vooruitgang dan ook.

 4. Ach je moet tegenwoordig toch nog ergens ingeloven.
  Als je je vertrouwen hebt verloren in de mainstream-media
  Maar ook in het nos-journaal.
  Als je dan ook nog je vertrouwen verliest in politici, politieke partijen en semi-overheidsinstelllingen zoals het uwv, duo etc.
  En dan ook nog het vertrouwen kwijt bent in de politie (prestatieboetes) maar ook medici die met euro-tekens in hun ogen recepten uitschrijven van bepaalde farmaceutische bedrijven.
  Terwijl je al je geloof in god en de kerk en haar volgers kwijtraakte in je jeugd als je met een zere poeperd thuiskwam,

  Tja waar kun je dan tegenwoordig nog in geloven?
  De aex-index daar kun je sinds augustus 2000 niet meer in geloven.
  11 september vind je eigenlijks ook ongelovelijk.

  Tsja dan kom je vanzelf een keer bij zilver en goud en het prepper-bestaan uit.

 5. @8 KoningNout, en wat dacht je van de wetenschap??
  Klimaatrapport weet je nog?
  Of de vleeseters van Prof.Stapel enz enz.
  De vertrouwenscrisis breidt zich uit over alle sectoren van de maatschappij.
  Mijn gevoel zegt me dat het gedaan is met de beurzen.
  Speelt de EU en de euro ook een negatieve rol in. Het negatieve nieuws in een onuitputtelijke bron en zal elke kortstondige opleving de grond in slaan.
  Voeg daar aan toe een falend kleingeestig economisch krimpbeleid, dan kun je wel voorspellen hoe de toekomst eruit ziet.
  Pessimistisch is realistich.
  Het is niet anders.

 6. Links bovenin op de site http://www.iamthewitness.com is er een nieuw interview ( ‘2nd December’) van Daryl Smith met Muhammed Rafeeq, over onze (?) [i]economy which is in free fall [/i] … ik ben 3 minuten geleden beginnen te luisteren maar zet ‘m hier alvast maar ‘blind’ weg. Altijd ‘bingo’ wanneer die twee samen zijn.

  O ja, weest niet geschokt wanneer er vrijelijk over de [i]the Khazarian mafia [/i] wordt gesproken-gn-gnn …

  Vanaf 9:00 min gaat het over de komende Comex default, en de onvermijdelijke ‘physical cliff’ van edelmetalen eind januari (met dank aan houtskool voor deze nieuwe uitdrukking)

 7. @10, aha, eind januari een Comex default, dat geeft een bende…. Physical cliff heb ik overigens gejat van een reactie op ZH. Ene ‘zilverreiger’, een Hollander vermoed ik, grappig he?

  Fysieke tekorten in edelmetalen brengt een enorm wantrouwen mee in ander ‘papier’. Laat maar komen, hoog tijd!

 8. Wisten jullie dat het al in de jaren ’70 misging? En dat we nu geconfronteerd worden met de gevolgen van die blunder? (loskoppelen goudstandaard).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.