Biflatie: Deze mevrouw legt het u uit

4 reacties

 1. Toen ik jong was ( nu 50 ) zei mijn vader al, dat Amerika failliet is omdat ze ver boven hun stand leven. Nu dertig jaar laten lijkt er niets veranderd. Dezelfde argumenten zijn nog steeds ‘actueel’, ze zijn niet in de fiscale afgrond gestort, en het zou mij niet verbazen als deze discussie over tien nog steeds gevoerd wordt.
  Begrijp me goed, ik ben niet zo op de hoogte als Houtskool ( nog niet, want ik moet er wat meer aan trekken ), en ik neem zonder meer aan dat de situatie dertig jaar geleden niet vergelijkbaar is met nu. Maar ook toen leefde Amerika al op te grote voet, en het lijkt er op dat de hele wereld Amerika overeind houdt.
  Als dat waar is, hoe zit dat dan? Hoe houdt de rest van de wereld Amerika op de been?

  1. Ik weet lang niet alles vb, ben geen econoom, noch gestudeerd. Maar ik weet inmiddels waar de bel zit. Alle fiat systemen zijn geklapt, nu wordt met geldcreatie getracht het boeltje overeind te houden, zoals ook in het verleden. Japan koopt esm papier (waardeloze iou’s), de centrale bank van Israel koopt Facebook aandelen ivm het grote belang voor Amerikaanse pensionado’s, daarvoor krijgt Israel politieke steun, etc etc.

   Het is een wereldwijde ponzi ‘circle jerk’ die gaat vastlopen. Vrijwel iedereen uit het financiele circuit buiten de msm is het daarover eens.

   Hier gaat het om:

   “things will fall apart, first slowly, then suddenly”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: