(uit Cryptonieuwsbrief.nl) Terwijl u en ik de slaap-der-onschuldigen (toch?) genoten, afgelopen nacht van donderdag op vrijdag 15 oktober 2021? Deed bitcoin wat bitcoin doet hé? Weer een stap dichter zetten bij zijn all time high van april jl., en wel tot nét geen 60.000 dollar. 59.881 Dollar om precies te zijn. Alstublieft! Wij vragen, BTC draait, en wel helemaal richting… Tja, dat all time high was 64.376 dollar, en als we de voorspellingen van zij-die-het-kunnen-weten mogen geloven, zou dat wel ´ns 100.000 kunnen worden tegen het einde van dit jaar. Wie weet? Joost mag het weten…

Nog iemand die happy is zoals alleen the happy few kunnen zijn: PlanB, fier als de spreekwoordelijke gieter en terecht, tweet dit: 

´PlanB

@100trillionUSD

I like where this is going´

Twitter.com

Grensoverschrijdende bitcoin

We zouden een MeToo beweging voor willen oprichten, zoals in ´me too I like this´; maar die naam blijkt al vergeven, voor grensoverschrijdend, ongewenst seksueel gedrag. Zou er trouwens geen beweging bestaan of kunnen komen voor gewénst seksueel gedrag? Helemaal niet om iets af te doen aan de waarde en het nut van MeToo hoor. Maar tegenwoordig durf je geen meisje of vrouw zelfs maar aan te kijken of riskeert al enige ´grens´ te overschrijden? Dreigen we tussen mannen en vrouwen niet weer de pendel te ver in de andere richting te zwaaien? Ik gooi maar ff een balletje op hoor…misschien beter bij de les blijven en het hebben over de grensoverschrijdende bitcoin. Zodus:

Vogel

Vanwaar die snelle opgang van bitcoin, vooral, als grootste munt van alle cryptocurrencies? Ach, er is alle dagen wel positief nieuws over the digital movement te vinden, en af en toe ook negatieve of minder positieve berichtgeving. Het hangt er maar van af hoe de meerderheid-der-beleggers e.e.a. interpreteert. ´t Is op korte termijn altijd perceptie, los van het feit zelf. Sentiment. Is de meerderheid met het juiste/verkeerde been uit bed gestapt (wat dát precies wel is, Joost mag het weten….maar Joost wéét het niet?!) Of begint ze nors, slecht gehumeurd en in mineur de dag. Of werd ze zoals ondergetekende om 7:15 wreed gestoord in haar slaap wegens werken in de straat? Begint men toch uitgerekend in mijn stille straat, de Dapperstraat in het rustige dorpje Nergenshuizen te Nieverans te boúwen? Ik zocht meteen online op of dit wel wettelijk is, zo vroeg met drilboren in de grond de brave burgers doen daveren in hun bedstee. Jawel dus. Vanaf 7 uur zelfs! Pff…nou ja, dan maar vroeg aan uw Cryptonieuwsbfrief beginnen zeker? Ome Joost beloofde trouwens u die elke werkdag voor 12:00 te bezorgen, dus het is van moetens. The early bird catches the worm! En wat heeft deze rare vogel wel allemaal voor u (altijd voor ú) gevonden, uitgevogeld? Let maar ´s op!

Bitcoin tracker – volg de Gids

Het is een bericht van nieuwsprovider Bloomberg, die de klok heeft horen luiden in Washington, VS. Dat een bitcoin futures ETF wel eens zo vroeg als volgende week goedgekeurd kan worden. Heel de professionele cryptosector zit al jaren te wachten op zo´n exchange-traded fund. Dat is een tracker, instrument dat de koers van (in dit geval) bitcoin zou volgen, en als dé perfecte manier gezien wordt om de institutionele wereld in ernst aan boord te krijgen. Toe te laten in bitcoin te stappen zonder de markt te verstoren. Op een eenvoudige en veilige manier. We berichtten u al van de minstens 8 aanvragen van verschillende kanten om goedkeuring, van zo´n bitcoin ETF. Zoals reeds in Canada en Brazilië wettelijk goedgekeurd is ondertussen. Maar tot op heden gaf de SEC, Securities and Exchange Commission, zowat de Amerikaanse beurswaakhond, niet thuis. Niet thuis, of de voordeur bleek in ieder geval gesloten. Wat niet verhindert van in de achterkamer naarstig in de weer te zijn, dag en nacht waarschijnlijk, vast! Met uit te vogelen hoe ze een van de meest innovatieve en Amerikáánse (!) bedrijven-met-fintech, financiële technologie, nog verder kan treiteren. We bedoelen natuurlijk Ripple Labs, Inc.

Don Joost

Net dit laatste boekt trouwens weer een groot succes, doordat het deel is gaan uitmaken van de Digital Pound Foundation! Voorpaginanieuws, want een hele eer om uitgekozen te worden om mee te bedenken hoe de Britse CBDC, central bank digital currency, digitale pond of e-pond er uit moet zien. De DPF gaat de overheid adviseren in deze, en haar voorzitter zegt er het volgende over: “Technology is transforming human interaction and money must adapt to that. The world has become a global laboratory realising the benefits of a new form of money.  The social ramifications of this shift will affect everyone. The Digital Pound Foundation seeks to support  the UK in bringing that about for the benefit of all”. Ome Joost is een tegenstander van dergelijke digitale-centrale-bank-munt, omdat die ook tegen de bevolking gebruikt kan (zal?) worden. Maar beseft dat hij daarmee zoals zijn Spaanse tegenhanger Don Quichot een verloren strijd vecht. Het zij zo. Misschien zijn de bij voorbaat verloren strijden wel de beste, al was het maar omdat ze de aandacht van het grote publiek kunnen trekken. Al was het maar opdat zij hiermee gewaarschuwd kan worden. Want het is maar dat u het weet, lieve lezeres, beste lezer: de Overheid is niét onze vriend! Zeg dat Ome Joost ´t gezegd heeft!

Draai

Wie ook wat zegt is ene Vladimir Poetin, alleenheerser van wat eens de Unie der Socialistische Sovjet Republieken was. Verkiezingen zijn in het nieuwe Rusland slechts een formaliteit, voor de vorm, weet u. Nou ja, what else is new. Nieuw? Ja, toch, want Vlad spreekt zich geheel onverwacht positief uit over cryptocurrencies?! Voorheen vervloekte zijn centrale bank (´zijn´ mag u zo goed als letterlijk nemen hoor) digitale munten. Maar vandaag klinkt het in een draai van 180 graden heel anders: Crypto “has the right to exist and can be used as a means of payment.”  ´t Kan verkeren, zei ene Gerbrand Adriaenszoon Bredero al, en dit 400 jaar geleden. Om maar te zeggen: de wisselvalligheden zijn nog steeds het leven niet uit…

Bitcoin als basislaag

Na de ETF-verwachting van Bloomberg en de plots vrolijke gestemde Vlad, kan nog een derde reden het bitcoin-optimisme verklaren (wie zoekt die vindt…soms…) Het betreft nog een uitspraak van een prominent persoon, namelijk: ´Bitcoin is the best form of money and will be the base layer of the internet of value, said Mark Yusko, CEO of Morgan Creek Capital, in an interview with Cointelegraph. Yusko shared his thoughts on Bitcoin, gold, cryptocurrencies, and the barriers to worldwide adoption.´ Yusko debiteert ware woorden, zoals verder nog een intelligente beschouwing: 

´“Financial services is far bigger than information and media and commerce,” he said, referring to the massive market that Bitcoin could tap into as “the best form of money.” Yusko compared the “internet of value” to the internet, pointing out that it will be built in layers similar to its predecessor. “Bitcoin will be the base layer,” he said.´ Kijk lieve lezer, beste lezeres – dát is nu eens intelligente praat, zie. Ik wou dat IK zo slim, intelligent was als… Nou ja, ik presenteer het u toch maar in deze Cryptonieuwsbrief, nietwaar? 

IoV – wat mot je d´r mee?

Want heel veel in zelfs de gespecialiseerde crypto/blockchain pers is geruis, achtergrondlawaai, geroezemoes dat tot niets dient. Behalve dan om pagina´s te vullen of soms ook wel ´interessant te doen´, de aandacht op zichzelf trekkend. (Ook en vooral dit moet uw digitale dienaar doorwaden, wieden; elke dag weer, om het kaf van het koren te scheiden – een Gargantueske taak, ´t is maar dat u het beseft!) Maar uitspraken, observaties als de bovenstaande doen er toe. Dit is deel van The Big Picture, weet u wel? Bitcoin is de basislaag van het IoV, internet of value.

Wat daarmee precies bedoeld wordt? Het internet zoals de wereld kent sinds de jaren ´90 was bedoeld voor informatie door te geven. Email is wat tot de grote doorbraak leidde. Het internet-van-waarde bouwt daarop voort. Niet alleen informatie maar ook geld kan worden ´doorgegeven´, en nog veel meer. Daar komt de term ´tokenization´ dan bij kijken. Dat is: in een token (digitaal bewijs van recht of eigendom) vervatten. En zowat álles kan in een token gevat worden en net zo makkelijk verzonden, verstuurd worden als met informatie vandaag gebeurt. 

Gatehub legt het uit: ´The Internet of Value (IoV) is a concept proposed by Ripple which envisions an internet where value is transferred as easily, cheaply and reliably as data is transferred now. Blockchain technology supports this vision by facilitating access to value transfer infrastructure. Theoretically, anything of monetary or social value can be transferred between parties, including currency, assets, stocks, securities, intellectual property rights, scientific discoveries, and even a vote in an election.´ 

It´s the end of the world as we know it

IoV lijkt veel op IoT, dat is dan het Internet of Things. In het Internet-van-Dingen kan elk apparaat communiceren met elk ander apparaat. Geen science-fiction meer maar het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Toch: soon coming to a pace near you! Zei ik het al dat we de world as we know it binnen 5 tot 10 jaar niet meer zullen herkennen? Het valt nog te bekijken of e.e.a. de brede bevolkingsgroepen ten goede zal komen, of niet…

Een lezer van deze Cryptonieuwsbrief leest niet alleen…maar schrijft ons zelf ook. Namelijk met:

´Hallo Joost,

Allereerst de complimenten inzake jouw fantastische teksten en onderwerpen👍👍👍

Een duidelijke kijk op de wereld van nu en vooral voor morgen.

Zoals gezegd, pluk de dag ☘️ en hekel het oude systeem, dat aan het wankelen is!

Jij schreef vandaag over een aantal mogelijkheden van Blockchain.

Nu mijn vraag. Is het mogelijk voor al jouw trouwe lezers, eenmaal per week, ’n artikel te wijden aan wat de functies zijn van Crypto, vergelijkbaar met jouw blockchain uitleg.

Er zijn veel Altcoins die in het systeem een functie/doel hebben maar velen weten niet welke positie die  innemen en met welk doel!

Zie graag jouw reactie tegemoet en eindig met:

Blijf doorgaan, er is een grote schare die met veel plezier jouw artikelen leest.

Groet,

G.G.´

Ik bedankte de zo vriendelijke heer G. natuurlijk, en met graagte, voor zijn nuttige tip! Toch? Eénmaal per week of met een zekere regelmaat een bepaalde cryptomunt bespreken – niet alleen G. meent dat onze lezers dit zouden kunnen appreciëren. Ik ben van dezelfde opinie, dus dat is wat we inderdaad zullen doen. Geen ellenlange, moeilijke of te gedetailleerde uitleg; ik denk niet dat dit verwacht wordt. Maar misschien in enkele alinea´s ff omschrijven, samenvatten, duiden? Ik zie dit helemaal zitten. En waarom zouden we het ritje niet afgaan, te beginnen met…bitcoin?!

Het ´rijtje´ schrijf ik, maar bedenk toch nu: er bestaan op vrijdag 15 oktober 2021 maar liefst 12.765 munten en coins – and counting! Want er komen er elke dag soms wel 20 bij. Moet je je voorstellen? Hmm…zult u, beste lezer, beste lezeres er dan nog bij zijn, binnen 12.765 weken?! Aan een ritme van 1 per week… Terwijl we, zouden we met de Cryptonieuwsbrief nog 245 jaar (!) kunnen doorgaan, tegen dan misschien wel tegen een golf van 127.650 munten opzien?!

TOP!

Nou ja, alles begint met iets, met een start, met een begin, nietwaar? Dus zullen ze samen, u en ik, wel merken hoe ver we komen, right? De beste, brave heer G. bedoelt waarschijnlijk ook alleen de belangrijkste munten, en dat zijn er misschien 50. De TOP-50. Dát moet vast wel lukken, toch? En aan een hoger tempo dan 1 x per week zal dit ons vast geen jaar kosten. Dus: bedankt G.! Beloofd ook aan u beste lezer, lieve lezeres, zo trouw aan onze Cryptonieuwsbrief dat ik u allen wel zou willen omhelzen. Zo fijn, zo´n fijn publiek?! Naarmate de tijd dagelijks besteed aan deze Brief, zal er af en toe een cryptocurrency besproken worden. Keep you posted! Bear with us…!

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 12.765 munten en tokens (jawel!) tezamen, vergeleken met gisteren, 14 oktober 2021, bedraagt vandaag 2,463 trillion – biljoen (1000 miljard) – dollar (was 2,437 trillion.)  

BTC noteert aan 59.125 dollar (was 57.500 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 45,22 procent (was 44,38 procent). Vooral Bitcoin gaat er flink op vooruit.

It´s the end of the week as we now it! Vrijdag, bijna een vrije dag, vrije dágen – twee zelfs voor de meerderheid der westersche menschen. Nog ff doorbijten dus voor de werkende mensen onder ons. Maak er nog een leuke afsluiter van, deze vrijdag. Collega Harm van Wijk komt dan nog wel ff bij u, hoogstwaarschijnlijk, voor een weekend-overzicht. U en ik zien (nou ja,,,) elkaar dan weer terug aanstaande maandag? Tot dan! Vergeet niet te genieten en zie elkaar graag ja? 

Uw dienstige dienaar in crypto and things,

Joost X. Bitcoin, residerend (voorlopig nog want steeds rumoeriger wordende!) Dapperstraat, Nergenshuizen, Nieverans

[email protected]

21 reacties

 1. Beste meneer van Buuren,

  U komt zeer hooghartig en zelfingenomen naar buiten in uw ‘schrijfsels’.
  Komt dit wellicht voort uit een diepliggend minderwaardigheidscomplex, of is het een Jezuscomplex?

  Ik wacht graag uw reactie af.

 2. Oei, beste heer Feiter…is dat zo? Kom ik zo echt bij u over? Hooghartig…terwijl ik op een vlotte, speelse manier probeer mensen, geïnteresseerden in cryptomunten en blockchain technologie te informeren, bijna 5000 zijn het er nu al… Ik dacht jolig, vrolijk, enthousiast zeker over te komen?! Dat is toch wat ik distilleer uit de letterlijk honderden spontane (!) reacties van de lezers – zie bovenstaande mail…en nu schrijft u zoiets? Een minderwaardigheids/Jezuscomplex? Ik weet zelfs niet wat dit laatste betekent, maar positief klinkt het niet echt…. Misschien kunt u precies, preciezer aangeven wat van bovenstaande tekst u dit soort indrukken geeft? Heeft u misschien nog andere artikels van mij gelezen; al komt uw reactie toch specifiek hier te staan… Ik bedoel dit ernstig heer Feiter, want dat is echt mijn bedoeling niet. Je kunt niet voor iedereen goed doen, door iedereen geliked worden. Het zij zo. Ik ga er altijd van uit – en dit komt vanwege een Amerikaans hoogleraar, Wayne W. Dyer – dat de helft van de mensen van je houden, en de andere helft niet. Wat je ook doet, zegt of schrijft. Dus: zeg ik: je houdt van dit soort artikels, of niet. U houdt er niet van, duidelijk, is begrepen en ook oké gevonden. Maar ik had graag, als u de tijd er ff voor wilt nemen, geweten wát precies u tot uw conclusie, mening, indrukken leidt. Want wat u schrijft is best wel hard. Het is ook geen belediging, zoals ik ook wel eens naar me toe geslingerd krijg, en vaak zelfs, op dit forum. Van een éénling, vast beetje zielig, die bewonderenswaardig zijn of haar best doet, steeds anoniem (!) en steeds veranderend van mailadres (!) Het zij zo, die wissen we telkens ook asap. Vroeger lieten we altijd alle reacties staan, ook de keiharde, negatieve, absoluut. Maar persoonlijke beledigingen dulden we niet meer. Hier moet op de bal gespeeld worden en niet op de man of vrouw. Geen vullis dat deze mooie Biflatie site bevuilt. U beledigt me niet, heer Feiter, of toch niet echt meen ik. U geeft uw (harde) mening, uw goed recht, maar ik zou graag weten wat u tot die mening brengt. Waarom u schrijft wat u schrijft dus. Het kan immers opbouwende kritiek betreffen, en dan kan ik er misschien iets mee, weet u…?Veel dank alvast, vriendelijke groet, Joost X. Bitcoin

  1. Beste meneer van Buuren,

   Gezien de inhoud van uw reactie, ontbreekt het u dusdanig aan zelfreflectie, dat uw zeer regelmatige gekotetteer en gedweep met uw (literaire) kennis u zelf niet eens meer opvalt.

   Verder zal het overmatig aanhalen van lovende reacties over uw schrijfsels bij menigeen de wenkbrauwen doen fronsen.

   Natuurlijk is het uw goed recht om uw mentale onanie voort te zetten, dat is uw eigen keuze.

 3. Beste Mijnheer Feiter, ik heb me zo te zien in u vergist. Ik moet aan ´zelfreflexie´ doen zegt u, en dringend zo te horen. Ik koketteer en dweep met (literaire) kennis, hmm. Overmatig aanhalen van lovende reacties – er staat er één enkele, toepasselijke ook nog want met een waardevolle tip in (opbouwend!). In mijn reactie bovenaan spreek ik inderdaad over letterlijk honderden. Dit om even uw kritiek te counteren. Dan schrijft u over ´mentale onanie´ – wel dan stopt het voor mij. Vandaar het ´in u vergist´. Mijn keuze zegt u? Hmm…laat ons liever zeggen dat bijna 5000 abonnees verwachten dat ik de dagelijkse Cryptonieuwsbrief verder schrijf. En nog wel precies zo als alle vorige brieven, vanaf dag één, drie-vier altijd in dezelfde stijl die de mijne is en daarmee origineel, uniek. De helft van de mensen…nou ja, ik schreef het al. Misschien mocht ik van u betreffende hoogleraar ook niet aanhalen. We laten het best hierbij. Het is uw meug niet, het zij zo. Goedeavond nog, J.
  PS. Niet meer lezen hoor, nooit meer hé, beloofd?

  Vanochtend nog, 15 oktober: ´Hallo Joost,

  Dank je voor je nieuwsbrief. Het is iedere keer een lichtpuntje in mijn dag. (…)´

  En dat gaat zo maar door, elke dag wel. Ik zal toch wel iéts goed doen meen ik, hmm… Ik dénk dat ´k dat maar zal doen, jawel, gewoon verder doen en me niet aan uw kritiek storen. Vaarwel Mijneer Feiter!

  1. Un homme qui pourrait plaire à tout le monde, entend bien mal ses intérêts, lorsqu’il ne veut plaire uniquement qu’à ceux qui lui plaisent. (Stanislas Leszczynski)

 4. Revenons à nos moutons zou ik zeggen maar inmiddels is waarschijnlijk al langer bekend dat ik geen liefhebber ben van cryptomunten. Natuurlijk zie je het aantal miljonairs toenemen die wel de stap richting cryptomunten hebben gezet. Dus had ik ook maar beter moeten weten zeker? In elk geval gaat het om een steeds grotere markt die bij een eventuele implosie het hele financiële systeem kan ontwrichten https://www.theguardian.com/technology/2021/oct/13/bitcoin-could-trigger-financial-meltdown-warns-bank-of-england-deputy Maar dat mag vandaag de pret niet bederven. Een glaasje champagne is dus op zijn plaats.

 5. Wel Ivo, dank voor je bijdrage, had het artikel natuurlijk ook al gelezen (een 20tal per dag van de honderden die voorbij komen). Ik moet de auteur toch antwoorden: dat ´hele financiële systeem´ heeft zichzelf in zo´n enge (in de betekenis van ´griezelige´) situatie gemanoeuvreerd dat het helemaal uit zichzelf capabel is om te imploderen…. Jammer en helaas! Het heeft daarvoor de Cryptowereld ab-so-luut niet nodig! Maar ´t is goed dat je ´t aanhaalt, want misschien gaan nogal wat mensen echt geloven wat uitgerekend deze centrale bank (lid van de club) beweert…! Groetjes! Joost

 6. @T.J. Feiter heeft natuurlijk van A tot Z gelijk.
  De reactie van ons miskend literair wonderkind op elke kritiek: “Ik dénk dat ´k dat maar zal doen, jawel, gewoon verder doen en me niet aan uw kritiek storen.”

  Het eenzame genie heeft compleet schijt aan de lezers; hij denkt met dédain zichzelf en zijn coins te verkopen en een blog met enige (vroegere) reputatie in de lucht te houden, maar de uitwerking is averechts.

  Heer Van Buuren, laat je vooral niet storen en doe lekker wat je niet laten kunt met je hobby. Niemand neemt je nog serieus, zeker niet als je je positieve recensies zelf hebt moeten verzinnen.

 7. De gustibus et coloribus non est disputandum. Misschien wel de meeste columns op Biflatie zijn van de hand van Joost. Ieder heeft zowat zijn eigen schrijfstijl en het verraadt natuurlijk ook voor een deel wie je bent. Daardoor stel je je ook voor en stuk kwetsbaar op. Als je voortdurend aan zelfcensuur moet doen en steeds probeert om de lezers te behagen, dan kom je ongeloofwaardig over. Persoonlijk vind ik het leuk dat er diversiteit is op Biflatie, zowel in de columns als in de reacties. Moet het allemaal eenheidsworst zijn? Je kan toch moeilijk ontkennen dat Joost ons vaak interessante informatie aanreikt. Een columnist kan leven met kritiek. Het zou pas echt erg zijn als hij volkomen wordt genegeerd. Want voor wie ben je dan nog aan het schrijven? Ik acht mezelf niet in staat om meerdere columns per dag te schrijven, die dan nog worden gelezen ook. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Ik kijk graag uit naar wat onze columnisten nog allemaal zullen vertellen en als ik mij graag erger vind ik wel andere alternatieven.

  1. Er zijn ook bloggers, zoals Joost, die uitsluitend zichzelf willen behagen en dat is (na de eventuele ergernis over zijn minachting van het leesvolk) meer dan eens onbedoeld grappig. Ik kom dus af en toe terug hier vanwege de amusementswaarde. Mag dat?

  2. Dank u Ivo, zoals steeds heel afgewogen je mening gevend. Puik. Wat iedereen hier maar van jouw kaliber… Ik kan absoluut tegen kritiek, zelfs cru gesteld. Er moet wel op de bal en niet op de man gespeeld worden. Eerlijk, gezond voetbal onder volwassen mensen. Ik wens niet behoorlijk wat tijd en moeite te besteden om daarna persoonlijk beledigd te worden. En weet je Ivo, we zijn het allemaal een beetje beu aan het worden. FF een primeur hier als reactie op jouw afgewogen, eerlijke, gezonde reactie: ik vertrek. Nu zal her en der pas gejuich en hoorngeschal opklinken?! Ik hoop dat de partypoopers, nay sayers, de afbrekers-omwille-van-het-plezier-ván-afbreken (?!) dit heuglijke (?!) event/non-event gepast vieren. Ze zullen elders hun in slecht Nederlands gestelde vullis mogen dumpen, want Joost X. Bitcoin stopt met publiceren. Het is niet echt omwille van die stoorzenders hoor, maar het schrijven over crypto slorpt meer en meer tijd op. Ik heb maar twee handen en één toetsenbord. We gaan ons volop concentreren op http://www.cryptonieuwsbrief.nl en http://www.cryptonieuws.nl. Een afscheidsmail op de laatste dag van deze maand volgt nog (voor wie er niet genoeg van kan krijgen…) Ik dank jou, en Pieter, en alle andere intelligente, correcte maar ook gevoelige mensen voor jullie meestal interessante bijdragen, reacties, kritiek, tips zeker ook. Collega Gerrit, Biflatie.nl zelf, waar jullie als gewaardeerd publiek nog wel terecht kunnen – we brainstormen er nog over, maar er is vast ook positief, goed nieuws te melden. Will be back with more soon… Thanks iedereen!!

   1. Erg jammer Joost. Hoewel ik geen voorstander ben van moderatie mag wat mij betreft de onzin en het op de man spelen van sommige hier verwijderd worden. Het voegt niets toe, schrijf dan zelf iets malloten. Ik ben nog steeds niet overtuigd van crypto maar je hebt in ieder geval mijn interesse gewekt. Thanks!

 8. De arrogantie en zelfoverschatting van ‘Joost X Bitcoin’ is dusdanig groot dat hij elke kritiek naast zich neer legt, in de waan dat iedereen gek is, behalve hij.
  Pure minachting voor de reacties van de lezers : u mag dat vinden , dank u voor uw reaktie maar ik weet hoe t echt zit.
  Toch bedankt hoor!

  Een misselijkmakende smaak hangt in alle zogenaamd grappige woordspelingen en taalspinsels, waarbij elke keer de ‘kijk eens wat ik weet/kan’ boodschap doorschijnt.

  Maar dan, wat kan men verwachten van iemand die in de derde persoon met liefkoosnaampjes over zichzelf praat, he Ome Joost (met hoofdletters).

  Tijd voor een onderzoekje?

 9. Beste Joost ,

  Zoals iedereen weet is biflatie volledig gratis dus geen enkele lezer moet er voor betalen en lezen is volledig vrijwillig. Geen makkie zoveel stukjes te schrijven.

  Nu even over de bitcoin futures ETF. De praktijk wijst uit dat elke ETF kan zorgen voor geweldige stijgingen maar omgekeerd met korrekties gaat het ook veel sneller omlaag . Dus ik ga ervan uit dat heel wat spukulanten ijverig bezig zijn momenteel.

  Toch een van de oorzaken van oa stijging van Bitcoin, onroerend goed en bv energie is natuurlijk de acceleratie van de inflatie.

  Ik betwijfel of de euro nog erg lang kan bestaan het is echt een unie van de megaschulden. Als er een munt ten onder zal gaan dat is de euro kandidaat nummer 1 wat een wangedrocht hebben ze toch gecreerd.

  1. Dag Pieter, u bent zoals Ivo en anderen een zeer gewaardeerd lid van ons publiek, en ik dank jou daarvoor. Mag ik je verwijzen naar de reactie die ik net aan Ivo gaf? Wie Gerrits columns graag leest, en de drie-man-en-een-paardenkop die mijn stukken graag las (nu wordt in alle hoeken en gaten naarstig gezocht naar…) Jullie zullen wel een plaats of forum voorgesteld krijgen. Ik kan niet voor Gerrit spreken, hij is nog maar vandaag op de hoogte gebracht, maar ik zal blijven schrijven. Nog meer en vaker zelfs, maar dan vooral in de Cryptonieuwsbrief, en meest over crypto en blockchain. Al breng ik daarin veel meer dan gewoon het laatste nieuws. Probeer eea altijd te kaderen in the big picture, weet je wel. Een antwoord of reactie op wat je hier schrijft is zeker van toepassing, maar als je naar http://www.cryptonieuwsbrief.nl surft en je emailadres opgeeft (alles is gratis, zonder verplichtingen, nooit spam…) dan zul je daar mijn respons wel vinden. Ik schrijf de Brief elke werkdag tegen 12:00, we hebben bijna 5000 lezers, en de reacties die ik krijg zijn van het laaiend enthousiaste kaliber. Niks dan lof, dat heb ik nog nooit meegemaakt, en ik schrijf al meer dan 20 jaar. Niet gelogen, want ik probeer in mijn leven nooit te liegen, en nooit te overdrijven. Best moeilijk, maar moeilijk gaat ook hé? Hope to see, write your there! Thanks Ivo, hartelijke groet ook en nog een prettige avond, Joost

 10. “Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.” Uiteindelijk is Carthago verwoest tot groot jolijt van de criticasters. Waar moeten ze nu heen met al hun frustraties? Jammer voor Biflatie en natuurlijk ook jammer voor jou, Joost. “If knowledge can create problems, it is not through ignorance that we can solve them.” (Isaac Asimov). Bedankt Joost voor al jouw werk waarvan we kosteloos mochten genieten. Het ga je goed. “Talent is luck. The important thing in life is courage.” (Woody Allen)

  1. Dag @Ivo. Bedankt voor uw wetenschappelijke bijdrage(n). Maar maak het niet té dramatisch. De Oude Grieken of Romeinen, noch Shakespeare, hebben er het geringste mee te maken. Blogger Joost wordt niet verbannen naar Siberië, zelfs niet naar België. Hij vertrekt met zijn webshop naar een ander NL-adres. Vrijwillig en -naar eigen zeggen- “niet echt omwille van die stoorzenders” op het platform. Niemand belet u dus om uw vriend te blijven volgen.

   En Biflatie? De ‘alternatieve’ site lijdt al jaren aan bloedarmoede en vegeteert op een halfslachtig en zoutloos dieet en de hoop van enkele diehards op de terugkeer van oude tijden, waarin niet kool en geit moesten worden gespaard om toch nog zoveel mogelijk ‘clicks’ van bezoekers te verzanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: