Het mag duidelijk zijn dat de bitcoin/crypto rally van 2020 niet dezelfde is als die van 2017. Ditmaal zijn het de Grote Jongens (en Meisjes) die de digitale kar voortduwen. Trekken zelfs. En als we JP Morgan Chase mogen geloven is die adoptie nog maar pas begonnen.  By the way: JP Morgan Chase is de grootste bank van de VS naar waarden onder beheer en staat op nummer vijf in de wereld. (De vier grootste ter wereld zijn Chinees, wat wel te denken kan geven…) We spreken dan over 3,1 biljoen dollar. Dit soort financiële reuzen weet in elke markt wel te verdienen. Dus wie zijn wij om aan haar oordeel te twijfelen. We schrijven 10 december 2020 terwijl nog een prominente bank, ditmaal in het Verenigd Koninkrijk, een soortgelijke boodschap de wereld instuurt. Standard Chartered Bank:

‘Absolutely Inevitable’: Standard Chartered Bank CEO Sees Widespread Cryptocurrency Adoption

´The adoption of bitcoin by institutional investors has only begun, while for gold its adoption by institutional investors is very advanced,´ schrijft de Amerikaanse bank. Meer nog: bitcoin zal een bedreiging voor de goudsector betekenen! Terwijl ondergetekende (en ik niet alleen) dacht dat beide markten – goud en crypto – het goed tot uitstekend zullen doen in 2021? Ziet JP Morgan bitcoin zelfs prevaleren. Haar strategen merken dit aan de in- en outflows. In de laatste twee maanden is er meer dan 7 miljard dollar uit de goudmarkt gestapt. Terwijl alleen al in Grayscale Bitcoin Trust er voor 2 miljard dollar aan BTC bijkwam. Square en PayPal zijn andere institutionelen, en alle drie tezamen kopen meer bitcoins op dan er gemijnd worden. Cryptobriefing stelt zelfs openlijk de vraag: komt er een tekort aan deze grootste en oudste digitale munt? De vraag die ondergetekende stelt dan: hoeveel bitcoin blijft er straks nog over voor u en mij…? 

Trends, projecten en mensen in crypto

Wie zijn de mensen achter tal van prominente crypto/blockchain projecten? Wat zijn de laatste trends in de digitale wereld? We vernemen het in volgende podcast met de CEO en stichter van Messari, leverancier van data, tools en research voor professionelen. Bitcoinmagazine.com heeft het dan over:

´The 21 Most Influential Bitcoin Projects And Companies Of 2020´

Daar zitten namen bij die u vast al ergens bent tegengekomen, van waarvan u gehoord heeft, op Biflatie bijvoorbeeld. Zoals Grayscale Investments, als ´s wereld grootste digitaal beleggingsfonds. MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf dat zich aan het omvormen lijkt naar een bitcoin-beleggingsfonds. En Square, de betaalapp van Twitter-eigenaar Jack Dorsey, die de winst fenomenaal zag toenemen sinds ook bitcoin werd geaccepteerd als betaalmiddel. 

Eén reactie

  1. We weten allemaal dat de waarde van de cryptomunten wordt bepaald door de grootte en interesse van gebruikersgroep. De OESO werkt nu al aan een plan om cryptomunten te onderwerpen aan de Common Reporting Standard. https://www.internationalinvestment.net/news/4024543/oecd-issue-international-crypto-tax-evasion-standards Mogelijk zullen deze maatregelen ook van invloed zijn op de traceerbaarheid waardoor het voor criminelen ook moeilijker wordt om ongestoord te handelen. In afwachting kunnen de cryptomunten misschien wel profiteren door interesse voor de ETF´s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: