Een verzekering tegen irrationele manipulaties en nefaste acties vanwege banken en overheden. Dat is wat Travis Kling, Chief Investment Officer (CIO) van Ikigai Asset Management stelt. ‘Bitcoin is gaining ground as a kind of safe investment in the face of problems caused by bad government administrations.’ De wereld wordt wakker in het besef dat bitcoin een tegengewicht vormt en een veilige haven kan betekenen. En dit voor de grootste monetaire malversatie in de geschiedenis van de mensheid: quantitative easing (QE).

Spanningen en stress in de markt

QE is een elegante term voor het slechtste wat een centrale bank maar kan doen. Ongebreideld geld bijdrukken, creëren uit het niets. De CIO gaat verder met te wijzen op dat bitcoin niet alleen nuttiger en meer gebruikt en geaccepteerd wordt over zowat de hele wereld. Niet alleen in de beleggingswereld en als speculatie, maar ook op politiek niveau een rol begint te spelen. De geopolitieke en economische spanningen van vooral de eerste weken van mei 2019 kunnen inderdaad hebben bijgedragen tot de meer dan koersverdubbeling van BTC. Het ziet er ook niet naar uit dat die een twee drie gaan verdwijnen. Kling noemt het “the increase in stress from what’s going on with the trade war”.

De Koude Oorlog 2.0

Het lijkt inderdaad geen toeval dat naargelang die geopolitieke spanningen toenamen in april/mei 2019, de aandelenbeurzen flink daalden. Terwijl de cryptobeurzen net de andere kant op swingden. Daarmee krijgt e.e.a. een heel andere dimensie. Met zijn vergelijking met een verzekeringpolis, bedoelt de CIO dat digitale munten een manier bieden om je bezit veilig te stellen. Ze volgen niet alleen hun eigen weg, maar reageren ook nog eens contra de politieke, economische en monetaire chaos. Waaraan voor een ‘gewone’ belegger (aandelen, obligaties,…) nauwelijks te ontsnappen is.

Niet zoals in 2017

De cryptorally in de eerste maanden van 2019 is ook niet te vergelijken met die van 2017, stelt hij. Ook daarin moeten wij hem bijtreden. Dit keer zijn er institutionelen bij betrokken en hefboomfondsen, meer en meer. De markt is ook aanzienlijk meer matuur geworden ondertussen. Ons inziens kan er zelfs stilaan sprake zijn van een nieuwe dimensie, een nieuw universum misschien zelfs. De Digitale Dimensie, kunnen we die zo al beginnen noemen? Een waar, stilaan gigantisch wordend ecosysteem? Dat zich misschien eerst parrallel ontwikkelde, om anno 2019 meer en meer geïntegreerd te raken? Niks geen esoterie meer maar keihard realisme? We dagen u uit om drie miljardenbedrijven te zoeken die nog niet op een of andere manier geëngageerd zijn in crypto/blockchain. U zult het niet makkelijk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: