Bitcoin (bij)kopen of toch liever Ethereum?

Terwijl bitcoin zich opnieuw een weg probeert te banen naar haar all time high, zet ethereum op maandag 25 januari 2021 reeds een nieuw record neer. 1475 Dollar tikt ETH aan, en op moment van schrijven (16:00) is dat nog 1400 dollar. Deze technisch analist had ´t juist voor wanneer hij de koers een enorm hoofd-en-schouders patroon zag vormen. Maar dit is niet de enige reden waarom ik een deel BTC heb ingeruild voor ETH. Doorslaggevend was het bericht dat er massa´s ethereum van de beurzen worden afgehaald. Terug naar persoonlijke wallets. En uiteraard omdat almaar meer van de tweede grootste digitale munt wordt vastgezet in DeFi projecten. Zelfs bij gelijkblijvende vraag zal een waarde meestal stijgen in koers wanneer de aanvoer stokt. 

Whales trekken zich terug

U.today: ´Whales Shift $110.5 Million in ETH as Ethereum Hits New All-Time High´. Opnieuw wordt voor 110 miljoen dollar ETH van de beurzen gehaald. Het is dan ook van 15 maanden geleden dat er nog zo weinig te koop was:

´As per data shared by Glassnode analytics team, ETH balances on crypto exchanges have dropped to a 15-month low of 15,500K ETH.´

ETHImage via Twitter

Op 22 januari jl. ging er al een belletje rinkelen, door wat hoogstwaarschijnlijk de grootste uittocht ooit van Etherum munten was. (Het is eigenlijk ether zoals de munt heet, maar iedereen zegt ethereum). Maar liefst 659.000 ETH verdween naar wallets, DeFi en Etherum staking (lees: steking), dat is vastzetten tegen rente. In één uur dan nog! 

Crypto pioniers

Over DeFi, gedecentraliseerde financiën zoals lenen maar ook sparen en verzekeren, laat Coinbase zich nog uit in een interessant artikel. De grootste cryptomakelaar van de States heeft 43 miljoen klanten en 90 miljard dollar binnengehaald tot op heden, en heeft dus verondersteld een goed zicht op de markt. We leren zo dat DeFi, net als de eerste top van bitcoin einde 2017, vooralsnog meest aantrekkingskracht kent vanwege de retail investor. De kleine belegger en trader. Maar dat toch een klein aantal venture capitalists (durfkapitalisten) en family offices (adviseurs van ultra-rijke beleggers) etherum al op een andere manier bekijkt. Dit kan een omen zijn (persoonlijke mening) dat ethereum wel eens de weg van bitcoin kan opgaan. In de zin van: BTC wordt te duur, laat ons eens naar die tweede grootste munt naar marktkapitalisatie kijken. Einde 2017 was de retail investor de pionier in bitcoin en in 2021 loopt die weer voorop in de DeFi space. Misschien wil de institutioneel dit keer niet nog eens achterblijven, en gaat hij zich focussen op ethereum als store of value, waardebehoud…

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.