We kregen de vraag binnen van een lezer die we W. zullen noemen. W. heeft net als wel alle cryptobeleggers ook weet van de talloze videoboodschappen die op YouTube gelanceerd worden. De meest onwaarschijnlijke beloften en voorspellingen worden er met verve gepresenteerd, over cryptocurrencies in het bijzonder. ´The only coin you need for 2021!´ ´5 Coins to become a crypto millionaire!´ U kent het genre misschien ook. Net hierover gaat de vraag die W. stelt: wat moet je hier nu mee? Is dit alles geloofwaardig of…? Maar we laten hem zelf aan het woord, en presenteren daaronder ons antwoord.

´Dag Joost,

dank voor je bemoedigende woorden. Ook al had ik wel een beetje het gevoel van: het gaat goed komen, toch ben ik erg blij met jouw bericht!

Ook heb ik een vraagje; ik kijk ook wel eens naar bep. sites op YouTube, zoals bijv. Bearable Bull, Blockchain Backer, Digital Perspectives en

Digital Asset Investor. Van één van de laatste twee kan ik me herinneren dat je er eens iets over schreef van: dat is een serieuze site om naar te kijken.

Mag ik je naar jouw mening vragen over die sites? Zoiets van: goed of slecht o.i.d. want ik neem aan dat je erg druk bent in deze hektische tijd.

Ben erg benieuwd naar jouw mening..!

Hartelijke groeten,

W.´

De heer W. stelt ons een interessante vraag, die we hier voor iedere cryptogeïnteresseerde en -belegger graag belichten.

Zijn vraag luidt en we parafraseren: welke zijn de interessantste YouTube kanalen om te volgen. Op YT kan iedereen zich gratis abonneren zoals u wel weet, al moet je er de reclame om de tien minuten dan wel bij nemen.  De vraag is zo interessant omdat er op deze en andere sociale media veel kaf tussen het koren zit. ´De enige munt die je in 2021 moet bezitten´. ´´Five coins that will make you a millionaire´. U kent ze misschien wel, de ene al opvallender, meer uitgesproken en schreeuwerig dan de andere. De ene ook minder betrouwbaarder dan de andere…
 
Ook en zeker hier, op YT, moet je heel voorzichtig zijn om je niet te laten meeslepen. Het is vaak toch zo verleidelijk?! Wie wil er nu géén
miljonair worden, door slechts 5 cryptomunten te kopen? Nou… Bedenk eerst even dit: 
 
Waarom zou iemand, waar ook ter wereld, u gratis miljonair willen maken? 
 
Dit spreekt voor zich, toch, denken we…? Goed, met veel kaf tussen het koren bedoelen we dat uitgerekend op sociale media allerlei lieden hun kanaal (met soms tienduizenden volgers, dus best invloedrijk!) gebruiken, misbruiken voor zogenaamde pump-and-dump toestanden. Daarbij wordt een bepaalde munt – veelal een minder bekende – zo enthousiast en verleidelijk aangeprezen, dat een aantal van die volgers ze gaan kopen. De aanprijzer zelf bezit de munt in kwestie dan al langer. Doordat zovelen hem of haar (meestal een ´hem´) dan echt volgen, navolgen (ze heten volgers voor iets, ja?) door de munt aan te schaffen, krijg je vanzelf een stijging. Die kan soms echt indrukwekkend zijn,
en het effect of gevolg is dat de ´slimme´ YouTuber er heel goed uitkomt. Hij is toch zo intelligent, nietwaar, want hij beveelt iets aan en warempel, de munt stijgt, en fors nog ook?! Kijk naar wat er met DOGE, Dogecoin is gebeurd en nog: maal veertig of zo dacht ik, op korte tijd?
 
Wanneer velen, héél velen tegelijk iets kopen (of verkopen!), tja, dan krijg je vanzelf een koersstijging. Wat pump-and-dump toestanden betreft, is het zo dat na de koersstijging, de oh zo slimme ´adviseur´ zijn coins stiekum verkoopt. Altijd prijs – voor hem dan toch. Ook worden heel wat YouTubers gewoon betaald om te doen wat ze doen, als influencers. Maar u wilt vast niet ´beïnvloed´ worden en gestuurd; u wilt informatie, kennis, wetenschap en interessante feiten, nietwaar?
 
Anderen zijn best wel heel goed bezig. Soms concentreren ze zich op één enkele munt of token, wat ze doen uit eigen interesse en hun volgers
inderdaad waardevolle informatie en inzichten bieden. U zult er van versteld staan waar ze e.e.a. vandaan halen; hoe ze aan bepaalde 
nieuwsberichten en info komen. Welke slimme gevolgtrekkingen ze soms maken…dit is het soort YouTubers dat je met een gerust hart kunt volgen. Dit is geen tijdverlies, integendeel, want dergelijke lieden (meestal Amerikanen en in het Engels gesteld dus) hebben blijkbaar tijd zat, of wijden er in ieder geval zeer veel tijd aan, aan zo´n munt of onderwerp. Tijd die u en wij meestal ontberen. Zij speuren naar het minste geringste dat op dit of dat kan wijzen…wij kunnen ze alleen maar feliciteren en ook anderen aanraden.
 
Voor hun moeite en soms indrukwekkende kennis – geef ze altijd een ´like´. Dan stijgt hun bekendheid en hun aanzien. Je merkt ook na een poosje dat het hun om de eer gaat, om als eerste dan met een bepaald nieuwtje te komen. Bezit u een besproken munt – en elk heeft wel zijn en haar specialiteit – dan wilt u ook wel weten wat en hoe; wel, volg hen gerust. Zij knappen heel wat werk voor u op. En laat ze onderaan hun videoboodschappen een paar links plaatsen. Links naar een beurs, een service, een dienst die met crypto te maken heeft. Het levert hen een paar dollars op voor hun vele moeite wanneer u daar op klikt, en er gebruik van wenst te maken. Het is dan nog te vertrouwen, en levert ook u vaak een besparing op. Het is hen grif gegund!
 
We delen ze op in categorieën naar besproken onderwerp, meestal een cryptomunt. Dit is een subjectieve keuze van YouTubers en hun kanalen, degene die wij zelf ook meestal dagelijks bekijken en beluisteren. Omdat zij het hebben over munten waarin wij van De Crypto Belegger met onze abonnees belegd zijn. Wij moéten eenvoudig alles weten en volgen van wat we bezitten en aanbevelen. Dit is dus geen bespreking en keuze van de YouTube-wereld in zijn geheel, u begrijpt. We volgen trouwens in totaal wel een veertigtal YouTubers, waarvan hieronder een proeve.
 
Voor wie op de hoogte wilt blijven over de Ripple munt, XRP: JamesRuleXRP. Kevin Cage. Digital Asset Investor. Digital Perspectives. King Solomon. The Bearable Bull. Crypto Eri (de enige dame in het gezelschap, zij bericht vanuit Japan op haar typische, rustige manier; het is altijd interessant en wetenswaard wat zij meldt en bespreekt, en Ripple, XRP is dan nog Big In Japan, dus…) Dan is er nog Darren Moore Jr, die het meestal wel over XRP heeft, maar dit onderwerp kadert in een breder geheel, met een heel eigen kijk; een aanrader al komt hij met zijn typische stem-uit-het-graf altijd wel wat sinister en dramatisch over.
 
Over bitcoin en met algemeen nieuws over de cryptowereld: The Bitcoin Family. Madelon Vos – Madelon Praat. En uiteraard, uiteráárd? PlanB op nummer één! Voor wie precies wilt weten in welke fase BTC op een gegeven tijdstip zit.
 
Over VeChain: Boxmining.
 
Tips, specifieke onderwerpen en algemene krijg je van Moocharoo en BitBoy Crypto. Vooral deze laatste is heel invloedrijk met zijn 300.000 volgers, jawel! Wanneer hij iets aanprijst stijgt het geheid, al moet je er wel heel snel bij zijn om dat effekt niet te missen. Zo´n coin krijgt daarna meestal een fikse knak, zakt dan in koers. We dénken dat BitBoy Crypto op het randje van het pump-and-dump wereldje zit, maar dat is onbewijsbaar. Wat we daarna wel vaak zien is dat zo´n munt toch haar weg omhoog hervat. Zo was hij enkele maanden geleden uiterst enthousiast om ETH, ethereum aan te prijzen. Achteraf blijkt dat hij er wel recht op zat, gezien de forse koersstijging voor ether. Een stijging zo duurzaam en breed dat ze zeker niet alleen plaatsvond door de aanprijzing van BitBoy Crypto. De Amerikaan brengt zijn boodschappen altijd heel ludiek, grappig, met ironie en enthousiasme – toch een dikke aanrader. Nog dit erbij te vermelden is dat BC af en toe ook meldt dát hij gevraagd is om een bepaalde munt te bespreken, en dat kan dan toch ook wijzen op zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid. De man weet ook trends en ontwikkelingen in een heel vroeg stadium te spotten, dus krijgt hij terecht een plaatsje in onze, deze, korte bespreking. Ter leering ende vermaeck!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: