Bitcoin Golden Cross voorbode van hogere koersen?

0

De bitcoinkoers heeft op 9 december 2019 een Golden Cross vertoont. Het 50daags voortschrijdend gemiddelde heeft het 100daags naar boven doorbroken. In de technische analyse is dit een van de sterkste signalen voor (veel) hogere koersen. ‘Bitcoin’s weekly chart is reporting a bullish golden cross of the 50- and 100-period moving averages. The widely followed, but lagging, indicator may fail to attract buyers as broader market conditions are currently bearish.’ Want inderdaad, het sentiment rond cryptomunten is en blijft negatief. Wat van een contrarian standpunt eigenlijk net toegejuicht moet worden?

De feiten en niks dan de feiten

Dit gezegd zijnde, komt het eigenlijk neer op één vaststelling. Iets wat iedereen voor zichzelf moet uitmaken natuurlijk. Maar waarom het moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Namelijk in dit geval, het gevecht tussen fiatmunten en cryptomunten: waar wilt u uw zuurverdiende geld aan toevertrouwen? Onderstaande Twitteraar zegt het als volgt wanneer het gaat om kansen:

Got it?

Inderdaad. 100 jaar dollar historie toont aan dat van een biljet van 100 dollar in 1913, anno 2019 nog slechts 3,87 dollar aan koopkracht overblijft. Dollars aanhouden, maar hetzelfde geldt voor àlle fiatmunten, in meer of mindere mate, betekent gegarandeerd geld verliezen. Véél geld en koopkracht verliezen dus. Dat is een zekerheid. De kans dat BTC daarentegen naar nul gaat is…kleiner dan nul procent (!) Héél onwaarschijnlijk dus. Gezien de volkomen tegengestelde historie: een vermenigvuldiging met enkele miljoénen procenten appreciatie. Dat is de, zij het veel kortere, 10 jaar geschiedenis van BTC. What would you do? Waar durft ù uw geld aan toevertrouwen? Het leven is één en al keuzen. Maar deze lijkt zo voor de hand liggend. Zo simpel, zo eenvoudig is de afweging. Got Bitcoin?