Over bitcoin, politieke macht en inflatie

[youtube id=”_bmlVqs9qSY” align=”center”]

Goede video over bitcoin, geld, goud, politieke macht en inflatie.

12 reacties

 1. Nog maar net gepost en het account met de video is al weg….
  Wie is er tegen de schenen geschopt dat deze zo snel weg moest ?….

 2. Zwak verhaal:

  * Er is (dat moeten we maar aannemen) een maximum aan het aantal Bircoin dat gemined kan worden, maar er is geen maximum aan het aantal alternatieve platformen dat in de loop der tijd kan ontstaan: Lightcoin, Digicoin, Rocksancoin….

  * Zelfs als er geen andere platforms ontstaan zal het aantal bitcoins niet aan een maximum gebonden zijn. Iedere succesvolle munt raakt op den duur geleveraged via kredietverlening. Er zullen met andere worden bitcoins ‘in existence’ geleend worden op precies dezelfde manier als banken nu doen met het door de staat in omloop gebrachte geld.

  *Molyneux verkoopt z’n publiek knollen voor citroenen. Alle maatschappelijke shit is in zijn visie een gevolg van een overheid die maar geld print. Feit is echter dat de geldcreatie voor 95% geprivatiseerd is via de kredietverlening van particuliere banken.

  1. Je hebt een punt, ik ga gelijk met je mee, hij vertelt een pakkend verhaal, maar is inderdaad zelfs op punten vette onzin. Dat geld printen is weliswaar een slechte gewoonte, maar al die idiote uit de klauwen gegroeide staatsschulden zijn ontstaan door het uitgeven van staatsobligaties. Niet door geld drukken. Dat kan je ook doen met als tegenwaarde bitcoins. De tegenwaarde cq dekking van staatsobligaties is uiteindelijk in NL wat -al verpand- aardgas en jij en ik die tot lengte van dagen moeten werken hiervoor. Je kan belasting betalen op vele manieren of vele munten daar is wel een mouw aan te passen. Als de euro langzaam overgaat in bitcoins krijg je gewoon een wisselkoers.

   1. Natuurlik Guuske, maar als je nou één Bitcointje koopt voor 440€ is ie, qua toekomstige kookracht tenminste, hoogstwaarsgijnlijk wèl het honderdoudige waard oer 1 of 2 jaar ..!

    Vergeet niet dat alleen al in 2013 de BTC (=Bitcoin) FAKTOR DRIEENVIJFTIG heeft gedaan !!!

    Wbt de zgn ‘altcoins’ ( zie : http://coinmarketcap.com/#EUR ) is het gewoon waar dt er ‘plotselinge nieuwkomerts’ zijn, maar investeren in ‘gouwe ouwe’ zoals Litecoin, Namecoin, Peercoin, Feathercoin, Worldcoin, Quark, Zetacoin of Infinitecoin is gewoon ZEER zinnig !

    Stijgt de BTC faktr 2, dan doen die betrouwbare ‘alts’ gemiddeld tussen de 4 . Ongeveer dan.

    Heel simpel.

    Het omgekeerde is overigens ook waar : dààlt de BTC factor 2 … etc …

   2. “maar al die idiote uit de klauwen gegroeide staatsschulden zijn ontstaan door het uitgeven van staatsobligaties. Niet door geld drukken.”

    Als de geldhoeveelheid is gelimiteerd kunnen overheden minder lenen. De centrale banken zorgen namelijk dat de rente kunstmatig wordt verlaagd.

    1. He Nee, dat is het hem nu juist. Jij koopt voor 1000 Bitcoins staatsobligaties. Mooi dan krijg je elk jaar laten we zeggen 50 bitcoinsrente. De overheid geeft die 1000 Bitcoins aan allerlei onzin uit en dat geldt komt vrolijk weer terug bij de mensen. Vervolgens schrijft de overheid weer obligaties uit met een iets langere looptijd om jou terug te betalen etc. en zo is het cirkeltje rond. Zolang in een land mensen belasting willen betalen kan een overheid dit gewoon door laten gaan en nemen de staatsschulden gewoon toe, terwijl het aantal bitcoins gelijk blijft.

     1. Alleen zullen in je voorbeeld de rentestanden veel sneller oplopen dan nu het geval is wat het “Ponzi-spel” eerder ten einde brengt.

 3. Lieve-lieve Houtskool Ik waardeer je bijdragen op deze site absoluut, en zeerste, maar de realiteit dwingt me te zeggen dat je linkh=je in geen velden of wegen gewag maakt over het FEITdat (aard)olie NIET het produkt is van’in de grond gezakte rotte struikjes, boompjes of algjes’, die ‘spontaan’ tot 15km (en nog véél dieper !) in ‘de grond zakken’ , om zo ondergrodse zeeën te vormen.

  Olie is een (bijzindere, maar volkomen verklaarbare) samenstelling/samensmelting van C en H-moleculen onder zeer hoge druk en temperatuur omstandigeden die beide in onze aardkorst plaatshebben.

  Landen waar olie voor het oprape ligt, zijn dus lande waar olie veel heeft kunnen stijgen, en NIET ‘winig is inedaald’.

  Lieve Houtskool.
  Voruit, NOG een argument’e’ dan :
  Ik geef jou een stalen drukfles met 3000 Bar druk erin.
  Gevuld met onschadelijke, ‘normale’ samengeperste lucht.
  geen gezondsheidsisiko of zo dus.
  Ik geef jou het mondstuk aan het einde van de slang die eraan vast zit.
  Dan draai ik het koeraantje ervan totaal open, en vraag jou vervolgens te proberen je adem IN die HOGEDRUKFLES te blazen.

  Jij, met je lullige enselijke overdrukje van 0,2bar egen die 3000 Bar.

  Succesjongen.

  EVENZO kunnen (zeer lichte) rottende plantaardige resten OOK NIET, TEGEN DE VERTICALE DRUK VAN KILOMETERS GROND(GEWICHT) IN, ‘spontaan’ in de grond zakken, jongen !!!

  Hier wat links die ik erover heb hihi :

  ■ Algemene info over a-biotische olie :
  http://www.thunderbolts.info/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=2150 & http://www.searchanddiscovery.com/documents/abstracts/2005research_calgary/abstracts/extended/keith/images/fig01big.jpg &
  http://www.scribd.com/doc/55489859/Inorganic-Petroleum-Origin &
  http://www.geotimes.org/june03/NN_gulf.html

  ■ Met info van oil company BP zèlf :
  http://azizonomics.com/2012/06/16/what-peak-oil/

  ■ Verzwegen MEGA-vondst olie in Australië :
  http://boinnk.nl/blog/61181/waarom-horen-we-hier-niets-over-in-de-main-stream-media/
  &
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-biggest-oil-discovery-in-50-years

  ■ Dr Frackenstein : “there’s PLENTY of oil “ :
  http://sgtreport.com/2013/01/dr-frackenstein-the-truth-about-fracking-and-nearly-unlimited-oil-supply/

  ■ USA heeft voor 2 eeuwen olievoorraden, 120 jaar gas en 460 jaar kolen :
  http://endoftheamericandream.com/archives/the-united-states-has-plenty-of-oil-10-facts-about-americas-energy-resources-that-will-blow-your-mind

  ■ INT : Zeer interessant interview / 25 min / William Engdahl ; a-biotic oil vanaf 17:00 min :
  http://www.youtube.com/watch?v=HhP4wrnAWFM#at=358

  ■ A-biotische oorsprong van olie :
  http://www.viewzone.com/abioticoilx.html

 4. Slimme mensen hebben al een tijdje door dat je met “praatjes” zalen en bankrekeningen kunt vullen….waar je ook over praat er is geld zat om de stoeltjes te vullen….er was een tijd dat een veel grotere groep dat door had zo’n 6-7 jaar geleden….toen werd iedereen “coach”….enfin , deze knaap vult er ook z’n zakken mee….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: