Groeiende erkenning en internationale acceptatie

6

bitcoinIn 2009 investeerde de Noor Kristoffer Koch 150 Kronen ($26,60) in 5000 Bitcoin. Hij was bezig om een thesis te schrijven over encryptie en gedurende dat proces deed hij bij wijze van een praktische proef zijn onbewuste lucratieve aankoop. In de daaropvolgende vier jaar vergat hij deze aankoop verder. Toen er in de media steeds meer berichten verschenen over de opkomst van de digitale valuta werd hij toch nieuwsgierig of hij ze nog steeds in bezit had. Toen hij zijn digitale portemonnee opende, kwam hij er tot zijn stomme verbazing achter dat hij de eigenaar bleek te zijn van omgerekend ruim een anderhalf miljoen dollar aan Bitcoin (de huidige prijs van Bitcoin ligt boven de $300,- per BTC). Koch mocht zich plotsklaps miljonair noemen en schafte alvast een appartement aan in één van de duurdere buitenwijken van de Noorse hoofdstad.

Groeiende erkenning en internationale acceptatie

Bitcoin krijgt afgelopen maanden steeds meer aandacht in de media, maar ook steeds vaker internationale acceptatie. Duitsland erkende in augustus jl. de digitale munt als “unit of account” – vooruitstrevend maar tevens slim want nu kan het land er ook belasting op heffen. Bitcoin is dus een valuta en privaat geld, volgens Duitse begrippen. Lees meer op Bitcoinspot.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie