Zo formuleert althans PlanB het, de maker van het onovertroffen, unieke Stock-To-Flow Bitcoin Model, dat hij publiek maakte in de lente van 2019. In die twee jaar is de bitcoinkoers volledig volgens de berekeningen verlopen. ´Moneyprinter go brrr´, weet u wel? In de VS kondigt president Biden zijn budget 2022 aan. Het omvat 6 trillion – biljoen, duizend miljard – uitgaven. ´President Joe Biden will seek $6 trillion in U.S. federal spending for the 2022 fiscal year, rising to $8.2 trillion by 2031, the New York Times reported on Thursday, a day before the White House is expected to unveil its budget proposal. “It just seems like the trillions keep on coming,” Republican U.S. Senator Shelley Moore Capito´ Ja da´s niet moeilijk, wanneer je zelf geld maakt. Het Congress, waar de Democraten een meerderheid hebben in beide kamers, moet dit nog goedkeuren, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk op een paar details na wel lukken. Biden wil dit deels financieren met belastingen op de grotere inkomens en vermogen. Hoe dan ook komen er massaal nieuwe groene briefjes in omloop, letterlijk en digitaal. Bitcoin wordt wel de anti-dollar genoemd, we begrijpen wel waarom. Dollars en alle andere fiatmunten zijn inflatoir, terwijl bitcoin en heel wat altcoins deflatoir zijn. Er komen er elke vier jaar minder van in circulatie. En in 2140 zal het zijn: op = op. We vragen ons af of bitcoin dan nog bestaat, en tegen welke koers dan wel!

De nationale schuld van de VS bedraagt 28.342 miljard and counting dollar.

De cryptomarkt is heel onstabiel nog na de crash van Black Wednesday, 19 mei jl., die absoluut gerelativeerd moet worden. Het is niet de eerste crash, ook niet de grootste, en beslist niet de laatste. Maar vroege hodlers (kopen-en-bijhouden) zijn er schatrijk mee geworden. Het is de meest volatiele markt in de geschiedenis – ooit dus. Maar tegelijk de best presterende beleggingscategorie sinds vele jaren, sinds de wereld weet heeft dat er zoiets bestaan als een digitale munt. Onderstaande infografiek relativeert dus eigenlijk elke crash sinds 2010:

 

Visualcapitalist.com – klikt u zo u wilt voor de grotere afbeelding

Madelon Vos, onder veel meer ook een experte in cyryptocurrencies, schrijft op 28 mei 2021: ´De bodem voor bitcoin lijkt in zicht. Het lijkt een gegeven dat de koers van bitcoin uiteindelijk dit jaar wél weer omhoog zal gaan, aangezien de geldprinter overuren draait. Nadelige gevolgen van deze geldcreatie zijn steeds meer zichtbaar, denk aan inflatie, hoge huizenprijzen en lage lonen.´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: