´Bitcoin is a once-in-a-lifetime opportunity´. Die woorden komen van Sylvain Saurel. Blogger, ondernemer, software ontwikkelaar en een fervent proponent van bitcoin. O.m. bekend van Inbitcoinwetrust.com. De volledigheid gebiedt ons het tijdstip erbij te vermelden, wanneer hij deze uitspraak deed, en dat was in oktober 2020. Wij kijken daarmee zes maanden terug in de tijd, maar ook Saurel wierp toen een blik achteruit. Bitcoin was in 2020 al de meest lucratieve belegging ooit in de beursgeschiedenis. 1 BTC wisselde toen van handen voor 13.500 dollar. Op donderdag 8 april 2021 is de koers dan nog eens meer dan verviervoudigd. (Net zoals de auteur toen ook voorspelde trouwens!)

Beste belegging ooit

En gezien de 100.000 bitcoin miljonairs en 25 bitcoin miljardairs die er ondertussen bijgekomen zijn, heeft de oudste en grootste cryptomunt inderdaad heel wat levens veranderd. Terugkijkend op 2010, toont de auteur aan wat de opbrengst was van 1000 dollar geïnvesteerd in de meest performante aandelen. Zoals in Amazon en Tesla, waardoor je respectievelijk 20.000 en 105.000 dollar rijker werd. Echter: wie in 2010 1000 dollar in bitcoin had belegd, had nu een fenomenaal kapitaal van – slik – 108 miljoen dollar in bezit. En wat is er veranderd ondertussen, want resultaten uit het verleden zijn ook maar dat, en geen garantie voor de toekomst, niet waar?

´We gaan de prijs moeten betalen´

Van ECB tot Federal Reserve tot mindere goden onder de centrale banken – allemaal smijten ze met trillions, biljoenen alsof het niets is. Ze kunnen ook weinig anders, en ditmaal is het excuus sinds 2020 de Coronacrisis. Zij vormt inderdaad het perfecte voorwendsel om net zoveel fiatgeld te creëren als zij willen. Met nog meer schulden dus te gooien naar een probleem ván teveel schulden. Zoals ook een van de beroemdste beleggers ter wereld, Jim Rogers het stelt, wanneer hij tien en meer jaren terugkijkt:

´Debt is going through the roof & we will pay the price´ 

Inflatoir versus deflatoir

Het gaat ´m om de geldcreatie, dixit Saurel in oktober 2020 al. Fiatmunten zijn inflatoir, dus verliezen aan waarde mettertijd. Terwijl bitcoin en heel wat altcoins deflatoir zijn. Er komen zo elk vier jaar de helft minder BTC´s bij, wat de schaarsheid ervan vergroot, evenals de waarde. Waarom is goud zoveel waardevoller, duurder dan koper? Omdat er zoveel minder van voorradig is. Daarbij is bitcoin dan nog veel schaarser dan het gele edelmetaal, want een goudmijn of goudader kan altijd wel ergens ontdekt worden. Wat ook gebeurt en de voorraad telkens vergroot. Het bitcoin protocol staat echter nooit meer dan 21 miljoen coins toe, en daarvan zijn reeds 18,6 miljoen in roulatie. Het zal nog vechten worden voor de laatste bitcoins, let op onze woorden!

De Bitcoin Revolutie

´However, we are only at the beginning of the Bitcoin revolution, and I see the Bitcoin price reaching one million dollars within 20 years for two major reasons:

The law of supply and demand will work in favor of Bitcoin.
The endless inflation of the U.S. dollar.´ 

Vraag en aanbod betekent dan almaar meer vraag bij almaar minder aanbod. en tegen het argument dat de dollar steeds minder waard wordt, kunnen we geen…tegenargument verzinnen. Studeer vooral goed op het fenomeen ´geld´ raadt de internetondernemer aan, dan zult je snel merken dat het huidige financiële, monetaire systeem kapot is. Ook onze beleidsmensen van hoog tot aan de allerhoogste niveau´s, wéten het niet meer…!

Tokenization

De WEF Summit 2021, World Economic Forum top, komt tot de conclusie dat ´In the Future, the Economy Will Be Tokenized´. De Arabische wereld is er in ieder geval klaar voor want stelt er alle hoop in haar economie te verdubbelen in omvang, in de komende tien jaar. Tokenization is in een token – deelbewijs, digitaal recht – vervatten. Waardoor alles veel sneller en makkelijker en goedkoper ook verhandeld wordt. En wanneer we schrijven ´alles´ bedoelen wat ook ´alles´. Van vastgoed tot kunst en van aandelen tot commodities, grondstoffen (ook de edelmetalen zitten in deze categorie). Dit is reeds onderweg, maar gaat nog een gigantische impuls aan de wereldeconomie geven. 

NFT en je bent beter méé

De markt van de NFT´s, non-fungible tokens is ferm afgekoeld, stelt volgend artikel. Dit soort unieke, niet-reproduceerbare waarden als kunst, tweets, video´s et al. mag dan gas terug nemen, wegens oververhit. Maar het fenomeen hoort bij the digital age en zal nog slechts uitbreiding kennen, mark our words

Billy Bitcoin

Achteraf gezien was de liefdadigheidsorganisatie The Songs of Love Foundation ongelofelijk vooruitziend, toen ze in 2013 reeds bitcoin en andere cryptomunten ging aanvaarden als donaties. De Amerikaanse organisatie bestaat in 2021 25 jaar en om dit te vieren, creëerde zij Billy Bitcoin. Een ludiek figuurtje dat de aandacht voor cryptocurrencies nog wil vergroten.  Een nieuwe super-held is hiermee geboren!

De cryptomarkt ondertussen…

De cryptomarkt corrigeerde lichtjes in de afgelopen 24 uur, met voor de top tien munten tot rond 4 procent. Een dag als een ander, een dip als een andere, die slechts miniem van de totale market cap afschaafde. Van 2 trillion, biljoen dollar naar 1,94 biljoen. Een dipje zelfs niet de moeite van opkijken waard. De Zuid-Koreaanse overheid gaf weer een waarschuwing af over illegale activiteiten in de cryptowereld en dat maakte de markten internationaal weer even nerveus. Overheden doen dit van tijd tot tijd, maar ons persoonlijk laat het slechts geeuwen. ´t Is praat voor de vaak eigenlijk en straks weer business as usual. Got crypto? Got bitcoin?

 

2 reacties

  1. Gezien de huidige waarde en prijs van Bitcoin, denken veel mensen “had ik meegedaan toen het nog heel weinig waard was”.

  2. Quote Saurel: “However, we are only at the beginning of the Bitcoin revolution, and I see the Bitcoin price reaching one million dollars within 20 years”.

    Daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben. Of je er wat aan hebt is punt 2 want tegen de tijd dat het zover is is het de vraag wat 1 miljoen dollar dan nog waard is.

    Wat betreft de mensen die denken: “had ik meegedaan toen het nog heel weinig waard was” kan ik zeggen: “had ik maar de juiste nummers op het lotto formuliertje ingevuld”. In die tijd was er niets wat erop wees dat financiele instituten de bitcoin uit zouden kiezen om een manie te creeeren (waarschijnlijk om de massa uit de edelmetalen te krijgen). In 1630 wist men ook niet dat ze een paar jaar later een grachtenpand voor een tulpenbol konden bemachtigen. In 1637 was het feestje trouwens alweer voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: