(uit Cryptonieuwsbrief.nl, met in no time reeds 4000+ lezers!) Wanneer IK zeg of schrijf: ´Back-off Gretige Gary´ – Gensler van de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond SEC, Securities and Exchange Commission, weet u wel…dan luistert geen hond, of kat. En Gary al helemaal niet. Maar misschien nu wel: ´House Republican tells Gary Gensler to back off crypto, saying the ‘vast majority’ of coins are not in the SEC’s purview´.

As Good As It Gets

Nou ja, ´zijn´ SEC lijkt nu toch tekenen van beterschap te tonen, waarmee zij zich voor de verandering eens géén vijand van nieuwe technologie toont. We vernoemden al eerder dat er wel 8 Bitcoin ETF projecten aangevraagd zijn en nog steeds in de geblokkeerde pijplijn zitten? ´The SEC just approved the closest thing to a US bitcoin ETF you can buy, for now´. Dat is dan ´the actively-managed fund, Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF´. Een officieel goedgekeurde index, trackers, waarmee je met één instrument kunt kopen: ´companies that hold a majority of their net assets in bitcoin or derive a majority of their profit or revenue from bitcoin-related activities like mining, lending, or manufacturing mining equipment´. Businessinsider.com.au

Rennen

´The closest thing to…´ Doet een beetje denken aan de schitterende film met Jack Nicholson in de hoofdrol ´As Good As It Gets´. Een wijze levensles is daaruit te puren: soms moet je gewoon leren leven met ´een handicap´. En we zijn allemaal in zekere zin gehandicapt, mindervalide hoor. Sommigen dan ook nog letterlijk helaas. ´Handicap´ is dan veel groter en meestal niet letterlijk te nemen, maar een metafoor voor ´jouw leven wordt niet beter dan dit, dus maak er toch het beste van´.  Wat niet wil zeggen dat je zoals in het Hindoeïsme maar de dingen moet nemen zoals ze komen; fatalistisch zijn, weet u wel? Persoonlijk vind ik wel dat je je alleruiterste best moet doen – verplicht aan jezelf! – om je leven op allerlei manieren te trachten verbeteren, toch? Maar op een gegeven moment moét je misschien aan jezelf toegeven, en hier vrede mee nemen: beter dan dit wordt ´t niet. For the record: Ome Joost heeft nog niet zo´n mentale meet bereikt! Nee hoor, voorlopig blijven we rennen, rennen, rennen!

Don´t do it!

Rennen naar het volgende crypto/blockchain nieuws bijvoorbeeld. Over banken. Banken! Zijn dat die soon-to-be obsolete brick-and-mortars, die moeite hebben zich om te vormen, moeite hebben bij te benen in the digital age? Jawel. Sommige verzetten zich nog naarstig; die zoeken mee onder te gaan op het zinkende schip. ´What UK banks are banning crypto buying?´ Banken die hun klanten verhinderen om cryptomunten te kopen, jawel, en niet alleen in het Verenigd Koninkrijk. ´t Is voor ons goed, ons welzijn hoor, dat ze dit weigeren. Anders zouden we toch maar in ons financiële ongeluk lopen! Ha, zo, ja, hmm…

Of dit soort banken, die je dan niet mag vertrouwen omdat ze niet doen wat ze zeggen en zeker niet zeggen wat ze doen. Zoals negatief nieuws verspreiden over crypto aan de balie, maar in de achterkamer druk bezig met kopen aan de lagere koersen die ze zelf veroorzaakt hebben. Alleen wanneer een JPMorgan stelt dat institutionelen eerder bitcoin kopen dan goud – dan mag je dit wel voor waarheid aannemen. De Cryptonieuwsbrief berichtte ook al over dit fenomeen. Bitcoin, niet ´crypto´; altcoins? Hmmja…en neen. Bitcoin boezemt dergelijke Grote Jongens, en gelukkig ook meer en meer Meisjes, dan toch nog meer vertrouwen in. Als grootste en oudste munt. Maar een aantal institutionelen waagt toch al de stap naar kleinere munten met groot potentieel hoor. Die vinden dan hun meug bij Grayscale Investments, de Britse, grootste aanbieder van beleggingen in altcoins ter wereld. 

Geen bank dan maar groter en machtiger dan vele banken is het Soros Fund Management. Gisteren schreven we nog ´Het Soros Fund Management (´´yes, we own some coins´´) spreekt over bitcoin als ´more than van inflation hedge´.´ George ff voorstellen misschien: ´George Soros, geboren als György Schwartz, is een Hongaars-Amerikaans zakenman en publicist. Hij verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen´. Als globalist de vijand van progressieven en anti-globalisten, maar wees ervan verzekerd dat 1. de 91-jarige nog steeds een enorme politieke macht en invloed bezit. En 2. hij weet hoe geld te verdienen. Hoor of lees hoe ostentatief achteloos (gespééld hoor) de vrouwelijke CEO van het Soros Fund spreekt over cryptocurrencies: ´Dawn Fitzpatrick, CEO and chief investment officer of the company, revealed during an interview at a Bloomberg event this week that Sorors Fund Management owns “some coins,” but “not a lot.”

(Lees als: ´´Wij bezitten er véél maar gaan dit niet aan de grote klok hangen´´)

“I’m not sure bitcoin is only viewed as an inflation hedge here,” she explained. “I think it’s crossed the chasm to mainstream.” : ´´Ik weet niet zeker of bitcoin hier alleen maar gezien wordt als een hefboom tegen inflatie. Ik denk dat het de kloof is overgestoken naar mainstream, algehele acceptatie, het grote publiek´´ 

(Lees als: ´´Ik ben er zéker van dat bitcoin meer is geworden dan een hefboom tegen inflatie. En ik ben er ook zeker van dat het stadium van acceptatie door het grote publiek bereikt is´´)

Beetje exegese; altijd nuttig!

Reis rond de wereld in 90 seconden

In El Salvador, het land dat bitcoin als eerste ter wereld als geld erkent en nationaal gebruikt sinds 7 september 2021, bezitten de burgers ondertussen meer wallets, digitale portefeuilles, dan bankrekeningen….

Oekraïne is het land geworden als je ´t per hoofd van de bevolking beschouwt, met de grootste crypto adoptie ter wereld… 

De Nigeriaanse centrale bank meldt dat de e-Naira, CBDC, er ´één van de dagen aankomt… Joepie…NOT!

Rusland wil wetgeving maken die wel de institutionelen bevoordeelt maar niet de particuliere belegger. Alleen maar om deze laatste ´te beschermen´ hoor… (waar hebben we dat nog gehoord…als een overheid zegt je te willen´beschermen´ – vlucht dan maar best de andere kant op! Zeg dat Ome Joost ´t gezegd heeft.)

  

Nog ff de titel van deze laatste-Cryptonieuwsbrief-van-de-week verklaren: ´Bitcoin is het luidste monetaire brandalarm ooit in de geschiedenis van financiën´´That’s exactly what Lawrence Lepard, founder of Equity Management Associates, LLC said about Bitcoin in an interview with Kitco on the theme of “sound money.” Brandalarmen, of alarmen die afgaan in het algemeen, zijn bedoeld om de aandacht te trekken. In deze dan: er is iets zeer grondigs krom, verkeerd aan ´t lopen in de monetaire constellatie…anders zou alternatief geld als bitcoin niet zo´n hoge koersen genieten! Snappie? Felle luide lichten, knipperende luide geluiden – ten teken dat absoluut niet alles hunky dory is in het Land Der Financiën. Wel integendeel.

For whom the bell tolls

Voor wie de bel luidt, schreef Hemingway retorisch? Die luidt voor U en voor mij, voor elke burger! Om er maar één dingetje uit te nemen, zij het ´t belangrijkste. Kunnen we als wereld(bevolking) blijven leven op geleend geld, op schulden? Kunnen schulden tot in de hemel blijven groeien? FF een paar determinerende, plastische cijfers: alle schuld in de wereld, van burgers, bedrijven en overheden tezamen in één getal: 296.000.000.000.000 dollar en dollar tegenwaarde. Ja dat is 296 trillion, biljoen, dollar; 296.000 miljard dollar. Slik!

Nu, ondanks dat dit een, hmhm, indrukwekkend bedrag is – zo hoog en groot dat niemand zich dit effectief nog kan voorstellen, zegt het volgende cijfer waarschijnlijk veel meer. Ook al omdat dit gegeven alleen al voorgenoemde alarmbellen zo groot als koeien behoort te doen afgaan. Dat is dan het percentage van die wereldschuld in verhouding tot het GDP. Gross Domestic Product of BNP, Bruto Nationaal Produkt. Alles wat de wereld in één jaar aan goederen en diensten produceert. Dat percentage is…352 %!! M.a.w. ´onze´schuld is drie-en-een-halve-keer groter dan alles wat we maken, produceren in een jaar! Mind-blowing, écht uit de hand gelopen allemaal, nietwaar beste lezer, lieve lezeres? 

Bedenkt even zo u wilt de financiële situatie van de gemiddelde burger. (Ik moet hem nog tegenkomen hoor, die ´gemiddelde´ burger, maar soit). Je verdient met je partner zeg 6000 euro per maand netto. 72.000 euro per jaar. Maar je houdt als schuld aan…een almaar oplopende schuld dan nog…en verder heb je géén bezittingen…een slordige 250.000 euro. Zou dit paar elke avond vredig gaan slapen, en ´s ochtends wakker worden, in de illusie dat zijn financiën op orde zijn? I don´t think so, en ik wens het U zeker niet! Komt daar nog bij dat ´alles´ wat je maar kan opnoemen – en vaak broodnodig hebt! – flink duurder aan ´t worden is, sinds een zestal maanden in ernst. Dát is het gevolg van inflatie, letterlijk geldontwaarding. Er is veel teveel geld in omloop, het wordt bij gecreëerd uit het niets. Veroorzaakt bubbels ter grootte van wolkenkrabbers (!) in vastgoed en aandelen vanwege speculatie, en is almaar aan waarde aan ´t inboeten. Maar…

Bitcoin helpt!

Bitcoin helpt! Bitcoin fixes this! Crypto to the rescue! Want dát is nu eens geld (jawel!) dat niét in waarde daalt op langere termijn. En misschien, vast wel in koers op korte termijn, maar in ieder geval ´eindig´ is. Deflatoir, in tegenstelling tot inflatoire fiatmunten. Er-komen-of-zijn-er-maar-zoveel. En niet méér. Nooit méér. Zo creëer en behoud je waarde. ´t Is maar dat u ´t weet. Een gewaarschuwd Nederlander (Belg, Fransoos, rokendeTurk, Afghaanse windhond, Azzurri…) is er twee waard!

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 12.498 munten en tokens (jawel!) tezamen, vergeleken met gisteren bedraagt 2,374 trillion – biljoen (1000 miljard) – dollar (was 2,351 trillion.)  

BTC noteert aan 55.227 dollar (was 54.396 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 43,87 procent (was 43,57 procent). Bitcoin vooral gaat erop vooruit en de altcoins ook! 

Uw dienaar in crypto, Joost Bitcoin, kijkt uit naar het weekend, net als u zeker…NOT! Wij werken en leren, zeven op zeven; leren om te werken, hebben ook geleerd om te werken, al heel jong. Dat als je iets echt wilt, je er (hard) voor moet werken. Vandaar dat ik op een gegeven moment wel drie banen tegelijk had. En werken om te leren natuurlijk. Jawel, ook ondergetekende leert als oudere jongere, jongere oudere nog heel vaak bij. Geen mister-know-it-all hier aan de lijn hoor! (Ook geen tele-Romeo, want gelukkig getrouwd…Ome Joost krijgt nog nét geen aanzoeken per mail maar heeft al wel – vrouwelijke – fans! Love them! Love you beste lezer, lieve lezeres!) Nog ff volhouden, u en ik. Onze Vloot komt nog wel binnen, al zal die in dat geval niet met Zilver maar met Crypto beladen zijn, vast! Take care, enjoy your weekend, ´want u bent het waard´! Joost B.

3 reacties

 1. Haha !!!

  “George ff voorstellen misschien: ´George Soros, geboren als György Schwartz, is een Hongaars-Amerikaans zakenman en publicist. Hij verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen´.

  Psssst !!! : Even tussen ons :
  Soros was een hongaarse jood die op 12-jarige (!) leeftijd voor de SS begon te werken met als “functie” om in de straten van Buda-Pest enz joodse/jiddish sprekende personen aan te wijzen voor de SS waarna die badgasten werden aangehouden en op transport naar WERKkampen (*) werden gesteld.

  NO kidding, immers, Soros heeft dit ZELF verklaard in zijn biografie.
  Weliswaar geschreven door een zgn ‘ghost writer’ maar die (biografie) wèl werd goedgekeurd door George Soros zelf !

  Just to let you know hihi

  ( met wat voor uit-zon-der-lijk stuk PSYCHOPATHISCH UITSCHOT we hier te maken hebben ! )

 2. * = ehh … laat maar zitten ; jullie ‘brains’ zijn totààl gehersenspoeld met “gaskampen” enz

  Het heeft dus geen ènkele zin om over dit onderwerp te beginnen.

  Ook niet hier op Biflatie.

  Afijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: