Bitcoin koers breekt uit

Het startte in ernst gisteravond rond 21:00 onze tijd, en in enkele uren ging het van 39.000 naar 42.000 dollar. De realiteit lijkt me in te halen want ik wilde net vanmiddag een aantal grafieken tonen, die precies wijzen op hogere bitcoin koersen. Had altijd al gedacht dat de realiteit de fictie inhaalt. Het wordt trouwens de hoogste tijd dat we van die Amerikaanse greenback af raken, en dat bitcoin gewoon…in BTC wordt uitgedrukt. Een munt als Cardano kost dan geen 1,30 dollar maar 0,000032 BTC. Ik ben voor! Trouwens, we vernemen over het IMF dat het mandje met vijf wereldmunten, waarop haar SDR´s gebaseerd zijn, volgend jaar in juli 2022 wel eens kan worden herschikt. Daarover hebben we onderstaande video afgebeeld. Een eventuele herschikking vindt eens in de vijf jaar plaats en was oorspronkelijk voorzien in september e.k. SDR´s zijn speciale trekkingsrechten. Special Drawing Rights. Als het kind maar een naam heeft. Dit zijn certificaten die binnen het systeem van Bretton Woods in principe inwisselbaar waren tegen goud en die in internationaal verband als betaalmiddel golden.  In ieder geval zijn die vijf fiatmunten vandaag nog steeds dezelfde, maar eens juli 2022 zal dat mandje vast veranderd, aangepast worden…

Business as usual

…zal die dollar hoogstwaarschijnlijk minder gewicht krijgen en de yuan méér. Just my 2 Satoshi´s opinion! En wie weet komt er ook een of andere digitale munt in dat mandje zitten? Louter speculaas…pardon: speculatie, maar da´s soms net spannend: ´wat als…?´

´MASSIVE IMF LEAK! WILL XRP BE THE eSDR?´

IMF: ´The SDR is an international reserve asset created by the IMF to supplement the official reserves of its member countries. The SDR is not a currency. It is a potential claim on the freely usable currencies of IMF members. As such, SDRs can provide a country with liquidity. A basket of currencies defines the SDR: the US dollar, Euro, Chinese Yuan, Japanese Yen, and the British Pound.´ Landen kunnen SDR´s krijgen en die inruilen voor fiatgeld. ´t Is weer eens wat anders…NOT! The same old song, hetzelfde moegehoorde liedje van geld creëren uit het niets. Niet verwonderlijk dat burgers, bedrijven en beleggingsfondsen zich tot een deflatoire munt als bitcoin wenden; daar is het ´einde´ tenminste van in zicht. In 2140, al gaan u en ik dat niet meer meemaken. Zelfs al gaat de geneeskunde er zo hard op vooruit dan ben ikzelf zoiets als 180 jaar oud. Dan weet ik vast niet meer wat een bitcoin is! Als BTC en de 11.119 andere munten tegen dan nog wel bestaan? Want er zijn tot op vandaag al 1655 munten ´overleden´; dead coins. Alvast jammer voor wie die ooit in z´n bezit had!

Hic et nunc

Maar we leven voorlopig nog in het hic et nunc en zullen maar proberen er het beste van te maken zeker? Beetje geld proberen verdienen met cryptobeleggen, bijvoorbeeld. Kunnen we nog wat nutteloze zaken, voorwerpen, items kopen om de buren jaloers te maken. Ik spreek in het algemeen! Van buren gesproken: gelukkig ben ik met alles financieel belastingtechnisch en wettelijk volledig in orde, geen centje zwart of zelfs grijs. Want het zal je maar overkomen dat je ´aangegeven´ wordt? Door net die buren, jawel, die altijd zo vriendelijk zijn, gedag zwaaien en steeds tot hulp bereid:

´Hebt u informatie over belastingfraude of financiële fraude? Meld dat!

 • Kleinschalige belastingfraude.
  Meld kleinschalige belastingfraude schriftelijk bij een belastingkantoor
  (zie voor het adres: Adressen belasting- en douanekantoren
 • Niet kleinschalige belastingfraude of financiële fraude? 
  Op Ik wil Fraude melden vindt u een online formulier, waarmee u de fraude kunt melden. U kunt hier ook meer informatie vinden over de FIOD.
 • Grootschalige belastingfraude of financiële fraude door de georganiseerde criminaliteit?
  Neem dan contact op met het Team Criminele Inlichtingen.

Welke fraude kunt u melden bij een belastingkantoor?

U kunt informatie doorgeven over kleinschalige belastingfraude, zoals:

 • verzwegen inkomen uit werkzaamheden (zwartwerken)
 • verzwegen inkomen uit sparen en beleggen (zwartsparen)
 • verzwegen winst uit onderneming
 • verzwegen erfenissen

Stuur daarvoor een brief naar het belastingkantoor van de woonplaats van de persoon die volgens u belasting ontduikt. Zie voor het adres:  Adressen belasting- en douanekantoren

Welke fraude kunt u melden bij het informatiedesk van de FIOD?

U kunt informatie doorgeven over belastingfraude of financiële fraude, zoals:

 • belastingontduiking
 • beleggingsfraude
 • handel met voorkennis
 • witwassen van geld

Op Ik wil Fraude melden vindt u een online formulier. Hier leest u ook meer over fraude melden en hoe de FIOD werkt.

Wilt u liever een brief sturen? Dat kan ook anoniem. Ons postadres is: 

FIOD
t.a.v. de informatiedesk
Postbus 6021
1005 EA  Amsterdam

Wat zet u in uw melding?

Wilt u een ontvangstbevestiging van uw melding? Dan moet u daar om vragen. U ontvangt de ontvangstbevestiging dan binnen 1 week.

Wij ontvangen graag de volgende gegevens van u over de fraude die u wilt melden, en over de verdachte persoon of organisatie. Hebt u niet alle gevraagde informatie? Geef ons door wat u weet.

Gegevens over de fraude of overtreding:

 • Welke fraude of overtreding wilt u melden?
 • Wanneer of hoelang werd de fraude of overtreding gepleegd?
 • Wat is er volgens u gebeurd?

Gegevens van de verdachte persoon of organisatie:

 • de naam van de persoon of organisatie die u verdenkt
  Geef als het kan de achternaam, voornaam of voornamen en voorvoegsels.
 • geboortedatum van de verdachte
 • telefoonnummers
 • adres
 • postcode en woonplaats

Wat doen wij met uw melding?

Als wij uw informatie kunnen gebruiken, dan onderzoeken we wat er aan de hand is. We kunnen nog contact met u opnemen als er nog vragen zijn en sturen u dan een e-mail of bellen u.

We moeten ons houden aan wetgeving op het gebied van geheimhouding en bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daarom kunnen we u niet informeren over de afhandeling van uw melding.´

Tot daar. Nounounou… Zouden er burgers zo laag, zo diep gevallen zijn dat ze buren, kennissen, familieleden zelfs op deze manier verklikken? Hoe kinderachtig, hoe idioot, hoe bemoeizuchtig, hoe laf vooral, in dat geval… Voor mijn part mag heel de straat frauderen; zou me geen sikkepit kunnen schelen en ik zou liever… ff Jack Nicholson aanhalen hier: ´´I´d rather stick needles through my eyes´´! Dan iemand aangeven voor belastingontduiking of fraude, wat u? Kliklijnen, de term alleen al. Hoe laag moet je ook als Staat gevallen zijn om er zelfs over te dénken zoiets te faciliteren? Maar ja, Overheden hebben altijd geld nodig, dat heet ook business as usual, en zeker in Coronatijden. Pas op wat je zegt over de Overheid, want u en ik (bij wijze van spreken, niet persoonlijk bedoeld) werden en worden toch maar lekker door die Overheid financieel gesteund, toch? Geen kwaad woord dus…over de Overheid! 

Maar kliklijnen? ´Sommige mensen maken sneller een melding dan anderen, zegt sociaal psycholoog Van Prooijen. “Er is een natuurlijke drempel. Een kliklijn maakt dat wel makkelijker“, meent hij. “Het hangt er vanaf hoe bont mensen het maken. Een feestje met honderd man, dan gaan mensen klikken.” Dan gaan mensen klikken, zo zit dat, en makkelijk zat. 

China heeft er, minstens één. Daarop kan je anoniem dan anderen aangeven die kritiek op de partij of de geschiedenis van de Communistische Partij uiten. België ook, en daar worden ze anno 2021 meer dan ooit benuttigd. ´Meer dan 9000 sociale fraudeurs verklikt´ luidt het in De Tijd.  Tjongejonge. Heb je een wrok tegen een bepaald iemand? Ben je jaloers op de blinkende nieuwe bolide die je buurvrouw op haar oprit heeft staan? Heeft er iemand op je tenen getrapt, figuurlijk of misschien zelfs letterlijk? U weet voortaan de weg! Overheden doen niks liever dan burgers tegen elkaar opzetten. Zo vergeten die alvast dat ze ook eens naar het bestuur zouden kunnen kijken, de regering, de administratie, om kritiek op te leveren.

Maar we wijken lichtjes af van het onderwerp en dat hier en nu: bitcoin dus. De stijging van 39.000 naar 42.000 dollar ofteweld dik 7 procent op enkele uren tijd. Er is nogal wat positief nieuws uitgekomen de laatste dagen, daarover leest u alles maandag, in de nieuwste Cryptonieuwsbrief. Daarop kunt u zich gratis inschrijven; bijna 4000 Nederlanders en Vlamingen gingen u voor! De 4000ste abonnee krijgt trouwens een leuk, token (!) bedragje cadeau dus doén, als u dit nog niet eerder deed! In ieder geval : het zijn de whales die het meeste kopen, zozeer zelfs dat hun bezit op een all time high staat. Van zelfvertrouwen gesproken en vast geloof, overtuiging dat BTC nog ver en hoog gaat:

 

Het meest positieve nieuws dat de cryptomarkt ervaart is dat asset manager, ´beleggingsgeld/waarde-beheerder´ GoldenTree – met een omvang van (slik) 45 miljard dollar – al járen bitcoin aan het kopen is. Het is uit een goede bron wel, echter anoniem vooralsnog. Maar deze markt wil hoger gewoon, ik dacht het enkele dagen geleden al en kocht ook wat bij in enkele munten. Ook al door volgende grafieken die – geen financieel advies – gisteren nog aanduidden dat de kans op hoger gaan voor bitcoin groter is dan de kans op een nieuwe daling. Maar wanneer je al jaren de markt dagelijks volgt, ontwikkel je een soort van zesde zintuig. Je ´voelt´ dan nogal sterk waar die markt naartoe wil. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: