Bitcoin koers prominent op cnbc.com: een detail dat geen detail is

Een nauwlettende observeerder heeft een wijziging gemerkt op de Foreign Exchange pagina van cnbc.com. Dit is zoals verondersteld gekend de internationaal bekende Amerikaanse nieuwssite. Die plaatst niet zomaar de BTC koers naast die van de dollar, de euro, de Zwitserse Frank en het Britse pond. Neen, het is kenmerkend, tekenend voor het almaar toenemende belang van de digitale munt. Wij bekeken de cnbc website ook nog eens aandachtig. En bemerkten zelfs nog meer details die géén details zijn. 

Afbeelding van VIN JD via Pixabay

Fintech

Op de internationale pagina’s (‘world’, dit tegenover de USA pagina’s) staat o.m. een hoofding Markets. En wat staat daar bij vermeld, netjes tussen en aan dezelfde grootte als ‘US Markets’, ‘Europe Markets’, ‘Asia Market’s? Als bonds, funds en futures? ‘Cryptocurrency’, jawel. Tevens herbergt cnbc.com wel 1890 artikels over blockchain. Tenslotte zijn er ook nog de video’s van cnbc zoals Squawk Box, dat vaak over cryptomunten handelt. We zeiden het al: erkenning, rekening mee te houden, niet meer weg te denken uit het fintech landschap.

Algemene erkenning

Cryptopotatoe.com noemt het de ‘Bitcoin Mainstream Media Adoption’. Waarmee Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital Assets het alleen maar eens kan zijn. Niet of niets over crypto/blockcain melden, vermelden, is onvoorstelbaar geworden voor zelfs de grootste mediasites. ‘This notion is supported by prominent Bitcoin proponent Anthony ‘Pomp’ Pompliano, who recently said that “it is irresponsible for institutions not to have exposure to Bitcoin.”’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.