Bitcoin Meester review
Meer info over Bitcoin Meester

Bitcoinmeester is een van Nederlands grootste brokers voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het bedrijf is opgericht in 2017, is 100% Nederlandstalig en is gevestigd in Aalsmeer. 

Het platform is in enkele jaren tijd enorm gegroeid en telde in 2020 meer dan 50.000 actieve gebruikers. Een van de opvallendste voordelen is het grote aanbod van meer dan 200 crypto’s.

Ontdek in dit artikel hoe betrouwbaar Bitcoinmeester is, hoe het platform werkt en wat je er allemaal mee kan doen. 

Is Bitcoinmeester betrouwbaar?

Op trustpilot staan er intussen al ongeveer 1450 reviews over Bitcoinmeester met een gemiddelde score van 3,9. Aangezien Bitcoinmeester al meer dan 3 jaar service verleent aan duizenden tevreden gebruikers is het allesbehalve een onstabiele start-up. 

Samen met Bitvavo is het een van de grootste brokers van Nederland. Het bedrijf is ook in Nederland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (68955820) en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. 

Daarbovenop is het ook mogelijk om fysiek op hun kantoor langs te gaan. Dat maakt het bedrijf tastbaar, waar veel mensen zich beter bij voelen. Af en toe organiseren ze zelfs een meetup of je vindt hun vertegenwoordigers op verschillende congressen. 

Ook over je account zelf hoef je je geen zorgen te maken. Net als bij de andere crypto exchanges wordt je account dubbel beschermd met een 2FA (two factor authentification). 

Verder controleert Bitcoin Meester ook of iedere login via een bekend apparaat verloopt. Zo niet, dan ontvang je hierover een waarschuwing via e-mail ter verificatie.

Je valuta zelf die je in beheer laat bij Bitcoinmeester zijn ook in goede handen. Maar liefst 95% van alle crypto’s worden opgeslagen in een cold wallet. Dat wil zeggen dat ze fysiek zijn opgeslagen op bijvoorbeeld een harde schijf, die helemaal losgekoppeld is van het internet of andere netwerken. 

Crypto’s in cold storage kunnen hierdoor dus niet digitaal gehackt en gestolen worden. Er is natuurlijk wel een mogelijkheid dat ze fysiek gestolen worden of stukgaan, maar uiteraard worden ook hier allerlei maatregelen voor genomen. 

Klantenservice

Aangezien Bitcoinmeester helemaal Nederlandstalig is, is hun klantenservice dat ook. Dat is een groot voordeel voor wie in Nederland woont, tenzij je enkel een andere taal spreekt natuurlijk. Je kan het team elke dag via e-mail ([email protected]) bereiken, ook in het weekend. En meestal krijg je binnen 2 uur antwoord. 

Tijdens de werkdagen kan je hen ook telefonisch (085 007 6000) of via de chat om hulp vragen. 

Hoe werkt het aanmelden en kopen van crypto’s?

Een account aanmaken en je eerste crypto’s aankopen is erg laagdrempelig. In enkele stappen ben je zo de eigenaar van je eerste stukje Bitcoin. 

 1. Op de website kan je een account aanmaken via het aanmeldformulier. Naast de standaard persoonsgegevens zijn er ook een paar extra vragen zoals of je ouders in de politiek zitten. 
 2. Daarna krijg je een e-mail met 8 cijferige verificatiecode om je account te bevestigen.
 3. Ga terug naar je account en klik het tabblad portefeuille aan en kies welk bedrag je wil storten. 
 4. Duid aan welke betaalmethode je wil gebruiken en volg de instructies.
 5. Nadat je geld is ontvangen worden je euro’s omgezet in BM-credits. Dat kan wat verwarrend overkomen, maar verder maakt het niets uit. 
 6. Je credits kan je vervolgens heel eenvoudig omzetten in crypto’s. 

Zonder extra stappen te doorlopen ben je echter gebonden aan een wettelijke limiet van 100€ per week. Indien je met meer handelsvolume wil werken zal je nog enkele zaken moeten aanvullen in je account. 

Dit is niet anders dan bij andere exchanges die wettelijk in orde zijn. Zij moeten allemaal een KYC (know your customer) doorvoeren. Dit bestaat uit: 

Zodra je deze stappen hebt doorlopen en je goedgekeurd wordt, wordt je wekelijkse limiet in handelsvolume verhoogt naar 100.000€ per week. 

Voor het opnemen van geld moet je uiteraard ook  je bankrekeningnummer opgegeven. Deze moet ook eerst geverifieerd worden door middel van een verificatiestorting van enkele eurocent. Het lijkt een heel gedoe, maar het komt uiteraard de veiligheid van je account ten goede.

Geavanceerde koop- en verkooporders

Wie meer wil dan simpele marktorders kan een aantal geavanceerde orders gebruiken. Deze vind je bij iedere munt en bieden je de mogelijkheid tot automatische orders. 

Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je een bepaalde crypto wil kopen als deze een prijs van x euro bereikt. Ook voor het verkopen kan je een automatische order plaatsen. Daarvoor moet je natuurlijk eerst in het bezit zijn van de coin die je wil verkopen.  

De geavanceerde functies zijn echter erg beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld geen stop loss order plaatsen. Gevorderde traders en daytraders zullen dus ergens anders hun winst moeten maken. Bitcoinmeester richt zich op de beginnende lange termijn investeerders.

Aanbod van coins

Waar Bitcoinmeester wel in uitblinkt is het aantal beschikbare cryptocurrencies. Het aanbod is variabel, maar Bitcoinmeester biedt meer dan 200 verschillende munten aan. Via social media houden ze je ook op de hoogte als er een nieuwe coin wordt toegevoegd. 

Helaas zijn niet alle 200 munten altijd even goed beschikbaar omdat 95% van de coins opgeslagen wordt in cold storage. Dat is dan wel veilig, maar het maakt ze niet zo liquide.

Bitcoinmeester kosten

De kosten zijn erg afhankelijk van het totale handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Zo wil Bitcoinmeester zijn klanten stimuleren om veel te verhandelen. Op basis van je handelsvolume kom je in een VIP klasse terecht die overeenkomt met een bepaald kostenpercentage op je transactie. 

De minimum inleg is een bedrag van 5 € voor de aan- en verkoop van crypto’s. 

Betaalmethodes

Afhankelijk van jouw gebruikte betaalmethode komen er hier ook nog kosten bij kijken.

Daarnaast zijn er nog wel transactiekosten voor als je valuta naar een andere wallet wil verzenden. Deze fee gaat echter niet naar Bitcoinmeester zelf en wordt ook bij andere brokers aangerekend. 

Het Bitcoinmeester platform

Bitcoin Meester Bitcoin kopen

Het online platform van Bitcoinmeester is vooral duidelijk en overzichtelijk. Er zijn weinig extra toeters en bellen en dat is voor de beginnende trader vooral een voordeel. We bespreken de belangrijkste functies: 

Transacties

Onder dit tabblad kan je alle voorgaande transacties terugvinden: zowel betalingen en stortingen in euro’s als opnames en stortingen in crypto, allemaal onder een apart tabblad. 

Je vindt er ook een eventuele partnerlink beloningen en open en gesloten geavanceerde orders. 

Portefeuille

Hier kan je de waarde van je portefeuille makkelijk raadplegen. Het is ook de plaats om crypto’s aan te kopen en te verkopen. De lay-out spreekt voor zich en dat geeft vertrouwen als je nog niet veel ervaring hebt. 

Het partnerprogramma

Ben je zelf tevreden van Bitcoinmeester, dan kan je je enthousiasme delen met je vrienden en familie. Als zij via jouw persoonlijke link zich aanmelden krijg jij een commissie van 0,25% op hun order. Een leuk extraatje. 

Staking

Bitcoinmeester maakt het ook mogelijk om je coins te staken. Dat doe je door ze over te dragen en vast te zetten in je staking-portefeuille. Verder hoef je er niet echt iets voor te doen en je krijgt er zomaar rente op. Het staken is mogelijk voor een 15-tal munten: Bitcoin, Bitcoin Cash, 1inch, Ark, Cardano, Cosmos, Dai, Icon, Kava, Kusama, Litecoin, Polkadot, Tether, Tezos en XRP. 

De stakingpercentages verschillen per munt en liggen ongeveer tussen de 2 en 10%. Ze worden elke 24 uur uitgerekend. Bovendien krijg je ook 3% rente op stablecoins als je deze gewoon in je wallet laat staan. Dit geldt voor TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard en DAI. 

De Bitcoinmeester app

De mobiele app is sinds 2020 beschikbaar voor Android en iOS. Op deze overzichtelijke app vind je alle functionaliteiten die je op het online platform hebt. Veel gebruikers maken dan ook bijna uitsluitend gebruik van de app in plaats van het online platform. 

 Wat is Bitladon?

Bitladon is niets anders dan een vertaling van het Nederlandstalige Bitcoinmeester platform. Met een Engelse, Franse, Spaanse en Poolse versie wil Bitcoinmeester ook andere landen in Europa aanspreken. 

Kortom, Bitcoinmeester is de ideale app voor wie graag een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app wil en wil investeren in zijn of haar eerste crypto zonder geavanceerde handelsopties. De meer ervaren traders en daytraders daarentegen zullen een platform meer opties moeten zoeken.

Bitcoin Meester review
Meer info over Bitcoin Meester

Conclusie

Handelen in crypto’s via Bitcoin Meester kan gezien worden als interessante optie. Het platform is gebruikersvriendelijk, en het kopen en verkopen van de diverse valuta’s is een eenvoudig proces. Het zeer ruime aanbod van crypto-currencies is datgene wat handelen via Bitcoin Meester misschien nog wel het meest aantrekkelijk maakt. Verder is Bitcoin Meester een betrouwbare partij, omdat de handel op de site gereguleerd wordt door de Nederlandsche Bank.

Mijn eigen Bitcoin Meester ervaringen zijn ook goed, ik heb nooit problemen gehad. Al deze redenen samen maken handelen in crypto’s via Bitcoin Meester tot een interessante optie.

Interesse in handelen in crypto’s via Bitcoin Meester? Klik hier om te beginnen met handelen.

3 reacties

 1. Danile goed artikel. Heb je deze info gelezen van Ecb over bitcoin?

  Lagarde (ECB) wil bitcoin gaan reguleren, dat is niet zo,n goed nieuws vrees ik.

 2. Ook een betrouwbare (en goedkopere) optie: bitvavo!
  Alleen voor bepaalde privacy coins kun je daar nier terecht, maar voor 99% van de coins wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: