Bitcoin verkopen voor Euro

Gemeten vanaf het laagste punt in 2020 is de koers van Bitcoin dit jaar met meer dan 100% gestegen. Gemeten vanaf december 2018 is de koers van Bitcoin zelfs bijna verviervoudigd. Met handelen in Bitcoin is dus veel geld te verdienen. Maar wat zijn nu betrouwbare partijen die je Bitcoin-winst uit kunnen betalen? Bitcoin verkopen voor euro

Bij de verkoop van Bitcoins spelen een aantal factoren een rol. Zo zijn er de Bitcoinkoers die gehanteerd wordt, de transactiekosten, en de gebruikersvriendelijkheid van de site die je gebruikt. Daarnaast speelt  betrouwbaarheid een belangrijke rol. Al deze zaken zijn voor 3 grote marktpartijen, Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit, beoordeeld. Uit deze beoordeling is gebleken dat alle drie de partijen betrouwbare partijen zijn om Bitcoins te verkopen. Hieronder is te lezen waarom.

Meer informatie over Bitvavo
 1. Bitvavo 

Bitvavo heeft zich de laatste jaren tot de meest vooraanstaande speler op de Nederlandse crypto-markt ontwikkeld. Het is op dit moment de grootste cryptocurrency-exchange van Nederland. Hieronder vind je een aantal belangrijke kenmerken van handelen via Bitvavo.

 • Laagste transactiekosten
  Bitvavo heeft de laagste transactiekosten van alle Nederlandse crypto-exchanges, en hanteert een maximum van 0.25% per transactie. Verder kost het openen van een rekening niets, en worden er geen kosten in rekening gebracht voor het onderhouden van de rekening.
 • Verkoop Bitcoins tegen de beste koers
  Je krijgt bij Bitvavo gemiddeld genomen de meeste Euro’s voor de Bitcoins die je verkoopt.
 • Betrouwbare partner
  Bitvavo heeft alle tegoeden van haar klanten afgescheiden van haar reguliere werkzaamheden. Dit is bereikt door een aparte stichting in het leven te roepen, Stichting Bitvavo Payments. Daarnaast is het bedrijf in Nederland gevestigd en ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Hierdoor houdt de Nederlandse overheid toezicht op haar activiteiten, en verloopt alles ordelijk.Een ander aspect wat Bitvavo tot een betrouwbare partner maakt is dat Bitvavo Bitcoins van klanten in offline wallets bewaart. Hierdoor zijn deze wallets onmogelijk te hacken. Ook zijn de Bitcoin-tegoeden van klanten verzekerd.
 • Gebruikersvriendelijk platform
  Het handelsplatform van Bitvavo is zeer gebruikersvriendelijk. Op de site zijn 2 verschillende interfaces in te stellen, de ene voor beginners en de andere voor meer ervaren gebruikers. Dit maakt Bitvavo aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren crypto-investeerders.Verder heeft Bitvavo zowel voor iOS als Android een app. Ook het omzetten van Bitcoins naar Euro’s gaat soepel. Tenslotte verloopt ook het proces van deze Euro’s op je bankrekening uit laten betalen snel en gemakkelijk.
 • Orders kunnen worden uitgevoerd tegen vooraf ingestelde bedragen (limiet orders)
  Bitvavo maakt het voor klanten mogelijk geautomatiseerd Bitcoins te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Dit kan klanten aardig wat tijd en energie besparen, wat dit tot een handige feature maakt.

Bitvavo, conclusie

Bovenstaande punten maken Bitvavo tot een aantrekkelijk en betrouwbaar platform om Bitcoins te verkopen. Met name de lage transactiekosten en veiligheid van de site springen in het oog. Misschien handig om te vermelden dat ook mijn persoonlijke ervaringen met Bitvavo prima zijn.

BTC verkopen via Bitvavo? Klik hier om naar de site van Bitvavo te gaan.

 1. Bitcoin Meester

  Meer informatie over Bitcoinmeester

Het handelsplatform van Bitcoin Meester is live gegaan in augustus 2017,  en sindsdien is crypto-handel via deze site sterk gegroeid.

Tegen welke voorwaarden kun je BTC verkopen via Bitcoin Meester? En is Bitcoin Meester betrouwbaar? Hieronder vind je de antwoorden.

 • Variabele transactiekosten
  De transactiekosten die Bitcoin Meester hanteert zijn gemiddeld genomen 2% per transactie. Gebruikers van het platform kunnen sparen voor een transactiekorting tot maximaal 1.75%. Hoe meer je handelt, hoe hoger je transactiekorting wordt.
 • Goede Bitcoinkoers
  Bitcoin Meester bevindt zich in de top 5 van partijen die de hoogste Bitcoinkoers bieden.
 • Gebruikersvriendelijk portaal
  Het portaal van Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid om in 200 verschillende crypto-munten te handelen, en is zeer gebruikersvriendelijk. Er is geen technische kennis vereist om gebruik te maken van het portaal. Handige feature is dat op de site de mogelijkheid wordt geboden om gebruik te maken van beveiligde Bitcoin wallets. Daarnaast biedt Bitcoin Meester de mogelijkheid om via een Android-app en een iOS-app te handelen.
 • 3% Rente op stablecoins
  Bitcoin Meester biedt de aantrekkelijke mogelijkheid om een jaarlijkse rente van 3% te krijgen op zogenaamde stablecoins. Stablecoins zijn bijvoorbeeld TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard en Dai. Deze rente is aanmerkelijk hoger dan de rente die je bij je bank krijgt, en kan een aanvullende reden zijn om Bitcoins te kopen en verkopen via Bitcoin Meester.

Bitcoin Meester, conclusie

Bitcoin Meester is een betrouwbare partner om Bitcoins te verkopen. De vernieuwende feature om rente te ontvangen over stablecoins kan voor crypto-investeerders, naast de goede Bitcoinkoers, een reden zijn om te handelen via Bitcoin Meester.

Je Bitcoins verkopen via Bitcoin Meester? Klik op deze link.

 1. Litebit

  Meer informatie over Litebit

Het Nederlandse Litebit is in Rotterdam gevestigd, en biedt sinds 2013 de mogelijkheid in verschillende cryptocurrencies te handelen. BTC verkopen via Litebit kan dan ook zonder enige moeite.

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Bitcoin verkopen via Litebit.

 • Aantrekkelijke koers
  De koers die Litebit biedt voor het verkopen van Bitcoins bevindt zich in de Nederlandse top 4 van meest aantrekkelijke koersen voor het verkopen van Bitcoin.
 • Betrouwbare partner, overzichtelijk handelsportaal
  Uit veiligheidsonderzoek van ICORating kwam Litebit als zeer betrouwbaar naar voren. ICORating gaf Litebit een A-, met een score van 8.75 uit 10. Verder is ook Litebit ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, en wordt er dus door de toezichthouder op toegezien dat handelen via Litebit betrouwbaar verloopt. Daarnaast is het handelsportaal voor zowel beginnende als ervaren gebruikers makkelijk te gebruiken.
 • Goed track-record, veel gebruikers
  Sinds 2013 heeft Litebit een goed track-record opgebouwd bij de meer dan 800.000 klanten. Hier is meer informatie te vinden over de gemiddeld genomen goede ervaringen van gebruikers met het platform van Litebit.
 • Gemiddelde transactiekosten van 2%

Litebit, conclusie

Litebit heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd, en is te omschrijven als betrouwbare partner voor de verkoop van Bitcoins.

Klik hier om te handelen via Litebit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.