Dit zullen vooral de dames wel kunnen smaken – dat zij voor Botox behandelingen voortaan ook met bitcoin kunnen betalen? Maar ook zekere heren willen liever zonder rimpels doorheen het leven gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan de wereld der televisie en films, waar iedereen er op zijn paasbest wil uitzien. Voorlopig alleen in New York, maar alles wat nieuw is in de VS sijpelt meestal wel door naar Europa en de rest van de wereld. ´“We have a group of patients who were early investors in cryptocurrency,” says Dr. Marc Everett, a New York-based plastic surgeon. “They saw an exponential return on original investments, and the recent Bitcoin boom resulted in significant assets that they weren’t expecting.”´ En waarom zou wie zo slim was om vroeg genoeg in bitcoin te beleggen, zichzelf niet eens verwennen. Want u bent het waard! (Waar hebben we dat nog gehoord…) 

Waardeopslag

Toch blijft het afwegen: hou ik m´n bitcoins et al. bij – hodlen dus – voor nog meer profijt. Of cash ik vandaag, al was het maar gedeeltelijk? Ons eigen motto luidt zoals het aloude gezegde in de beleggerswereld: ´Van winst nemen is nog niemand armer geworden´. Geen financieel advies, dat spreekt. Just my 2 Satoshi´s opinion. En toch: ondanks dat bitcoin meer en meer aanvaard wordt als betaalmiddel, door allerlei soorten businesses, blijft het toch veel vaker een store of value, een middel om waarde veilig op te slaan. Dat weten institutionelen beter dan wie ook. Zoals Elon Musk van Tesla wel betaling in BTC aanvaardt (voorlopig nog in de VS) voor zijn electrische wagens, maar de ontvangen bitcoins wel in BTC aanhoudt. Dus niet omruilt in dollars. Net als het Amerikaanse vastgoedbedrijf WeWork, gespecialiseerd in het delen van werkplekken door startups, ook bitcoin, ethereum en verschillende andere munten aanvaardt, en deze op haar balans ongewijzigd zal aanhouden. 

What happens in the blockchain, stays in the blockchain

In de eeuwigdurende strijd van luxemerken tegen namaak, is mogelijk een doorbraak gekomen. Een consortium van producenten gaat al haar luxegoederen in een blockchain plaatsen. Blockchain technologie is daar uitgesproken geschikt voor. Want eens in de of een blockchain (er betaan er ontelbare ondertussen) blijft ´t ook in de blockchain. Onveranderlijk, en er kan alleen maar aangevuld worden. In de nabije toekomst zul je met een eenvoudige scan meteen echt van namaak kunnen onderscheiden. ´Fashion brands LVMH, Richemont’s Cartier, and Prada SpA are partnering to offer a blockchain solution to their customers seeking additional authenticity for their products.´

Notaris – Notarwas?

De UAE, Verenigde Arabische Emiraten willen van hun land het eerste maken waar alle administratie in een blockchain komt. Digitale munten en blockchain technologie zijn erg in trek in Arabische landen. Deze vereniging van Emiraten (denk aan het bekende Dubai) wil alvast de ´notary services´ voor heel het grondgebied digitaal maken. Onder dit begrip verstaan we het authenticeren van wettelijke documenten; eigendomsakten, volmachten en zo meer die gelegaliseerd worden – eigenlijk alles wat traditioneel door een notaris gebeurt. Maakt zo´n officiële zet het beroep van notaris op termijn obsoleet? Theoretisch en op termijn? Denkelijk wel hoor. Zo zullen er tal van beroepen in de zich snel ontwikkelende digitale wereld overbodig gemaakt worden. Net als er tal van beroepen bij komen. Het is wat we ´vooruitgang´ noemen en wie niet méé is, is gezien. Of beter: wordt niét meer gezien! Notaris wordt notarwas; misschien een wat onnozele woordspeling maar ik vind ze wel grappig, wat u?

FOMO

Betaalapp, platform, Venmo biedt zijn 70 miljoen klanten aan om crypto te kopen, verkopen, aanvaarden, ermee te betalen of aanhouden. Venmo is eigendom van PayPal Holdings Inc. Het kan al met een bedragje zo klein als 1 USD. Toen PayPal in de zomer van 2020 aankondigde cryptocurrencies voor al haar klanten toegankelijk te maken, (350 miljoen!), gaf dit een enorme boost aan de bitcoin koers. Sindsdien werd het een komen en gaan van institutionelen die mee wilden doen…nou neen: eerder komen, want geen van hen is al heengegaan, terug uit de Cryptowereld. Er vond een zekere FOMO plaats, the fear of missing out, wat onder institutionelen eerder zeldzaam is. Zo zagen we concurrenten van PayPal weldra ook participeren. Mastercard. Square, de zeer succesvolle betaalapp van Jack Dorsey, miljardair geworden als medestichter van Twitter. En VISA dan uiteraard ook want niemand wil achterblijven wanneer de concurrentie handenvol geld verdient.

100 % in crypto

Deze kredietkaartmaatschappij meldt trots dat het de eerste van dergelijke aanbieders is die een betaling voor 100 procent in crypto toelaat. Geen omwisselingen meer van crypto naar fiat en omgekeerd dus. Voorlopig alleen nog in USDC, USD Coin, een stablecoin, dat is een digitale munt die de koers van de Amerikaanse dollar in principe imiteert. De creditcard company ging hiervoor een samenwerking aan met het prominente cryptoplatform Crypto.com.

Mini-crash lijkt verteerd

Na de mini-crah van zaterdagnacht op zondagochtend, 17 op 18 april jl., lijkt de cryptomarkt zich te herstellen. De grote gekende munten als Bitcoin, Ethereum, Binance Coin zeker (BNB plus 21 procent), Cardano, XRP,…, tikken 7, 10 en meer procenten aan deze ochtend. De markt moest, zou het een mens zijn, even slikken, zeker, maar besluit dan toch maar verder te gaan. Al wandelend, of lopend, of wie weet spurtend? Maar toch weer eens eraan herinnerd dat ook crypto´s niet in één lijn omhoog gaan. Dat het met trapjes moet en zal gaan. Pauzes en correcties, soms zelfs forse. Tja, dat heet dan de meest volatiele, beweeglijke financiële markt ter wereld, en in de geschiedenis. Welcome to Crypto! De volledige digitale markt, en dan spreken we over 9412 coins and counting (jawel!) is opnieuw 2 trillion, biljoen, 1000 miljard, dollar groot in omvang, in waarde. De dominantie van bitcoin is nog slechts 50 procent, dus het mag duidelijk zijn dat het altcoin seizoen, deze maand april gestart, nog niet voorbij is. Bitcoin, BTC, noteert aan 55.300 dollar op moment van schrijven, even voor 11:00 Europese tijd.

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: