Om crypto valuta te gebruiken, heb je een crypto portemonnee nodig, of een wallet.Een crypto wallet is een veilige digitale portemonnee die wordt gebruikt om je digitale valuta zoals Bitcoin in op te slaan, te verzenden en te ontvangen. beste bitcoin wallet

Sommige wallets zijn gebouwd om te gebruiken met een bepaalde crypto valuta, en andere kunnen voor meer dan één munt worden gebruikt. Sommige wallets beheer je zelf en andere worden voor je beheerd.

In dit artikel leggen we uit hoe een wallet werkt en welke van welk platform de beste bitcoin wallet is.

Hoe werkt een crypto valuta wallet?

Een crypto valuta wallet is eigenlijk een stukje software, een applicatie, waarmee je saldi van cryptovaluta kunt bekijken en transacties uitvoeren. Elk type wallet is een beetje anders, maar over het algemeen werkt elke portemonnee met een of meer crypto valuta en kan hij een of meer cryptovaluta specifieke openbare adressen opslaan. Onder openbare adressen verstaan we cryptovaluta specifieke rekeningnummers die worden gebruikt om een ​​specifiek type crypto valuta te ontvangen. Om bijvoorbeeld Bitcoin te ontvangen, heb je een Bitcoin-adres nodig.

Met een privésleutel, een geheime code die is gekoppeld aan het adres, heb je toegang tot de wallet. Eigenlijk werkt een wallet hetzelfde als een online bankrekening platform. In deze vergelijking is het openbare adres je rekeningnummer, de blockchain het grootboek van de bank en met in het geval van een beheerde wallet is de beheerder de bankier.

Verschillende soorten cryptovaluta wallets 

Er zijn dus wallets die speciaal zijn gebouwd om te gebruiken met een bepaalde munt. Voor Bitcoin is er bijvoorbeeld de Bitcoin Core Wallet te gebruiken. Dit soort wallets nemen veel ruimte op je harde schijf omdat de hele blockchain wordt gedownload, wat niet zo handig is als je veel verschillende crypto valuta hebt. Voor degenen die veel verschillende munten willen gebruiken of erin willen investeren zijn er universele wallets. Met deze wallets kun je meerdere valuta bewaren.

Bij het kiezen van een portefeuille kun je ook kiezen tussen een beheerde- en een niet beheerde wallet. Bij een niet beheerde wallet beheer je privé sleutels zelf en gebruik je de wallet als een interface. Een beheerde wallet, zoals de wallets van uitwisselingen als Bitvavo en Binance beheer je de privé sleutels niet rechtstreeks zelf. Een beheerde wallet is makkelijker als je net met crypto valuta begint en je kunt veel extra voordelen krijgen als je voor een wallet van een platform kiest.

Welk platform heeft de beste crypto wallet?

Hieronder beschrijven we de drie beste keuzes als je voor een wallet van een platform wilt kiezen.

  1. Bitvavo wallet Bitvavo wallet

Bitvavo is een van de bekendste en populairste Nederlandse platform voor cryptovaluta uitwisselingen. Het extra voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf is, en dat dus alle hulpfuncties en de ondersteuning van de klantenservice in het Nederlands zijn.

Zodra je een account aanmaakt bij Bitvavo wordt er meteen een wallet voor je aangemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen wallet te gebruiken, maar de wallet van Bitvavo gebruiken biedt veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf software te downloaden. Je kunt makkelijk alle crypto valuta versturen en ontvangen met je wallet en je hebt altijd beschikking over je crypto valuta en je kunt op elk gewenst moment je munten verkopen of omwisselen voor een andere valuta.

De wallet is veilig en gratis te gebruiken. Ga voor meer informatie naar: https://bitvavo.com/nl

  1. Binance wallet Binance wallet

De Binance Trust Wallet is een van de meest populaire internationale wallets die ook draait op je telefoon. Je kunt met de wallet snel en makkelijk crypto valuta kopen en wisselen zonder de app te hoeven verlaten.

Bitcoin kun je bijvoorbeeld binnen 5 minuten kopen. Je hoeft geen ingewikkelde formulieren in te vullen of selfies te uploaden. Ook kun je veel extra’s krijgen zoals een bonus bij staking van cryptomunten. De wallet is uiteraard zeer goed beveiligd en verzamelt bijvoorbeeld niet je data.

Bovendien is de wallet gratis te downloaden en te gebruiken. Ga voor meer informatie naar: https://trustwallet.com/binance-coin-wallet/

3. Litebit wallet Litebit wallet

Met de LiteBit wallet kun je meer dan 50 verschillende cryptovaluta verzenden en ontvangen.

De LiteBit wallet downloadt niet de hele blockchain op je computer zodat je minder schijfruimte nodig hebt. Je hoeft niet je software te updaten omdat LiteBit ervoor zorgt dat deze stabiel en betrouwbaar werkt met een minimum aan downtime voor noodzakelijk onderhoud. Je kunt dus wanneer je maar wilt cryptovaluta verzenden en ontvangen.

De LiteBit wallet kun je gebruiken op je smartphone desktopcomputer met een webbrowser. Ga voor meer informatie naar: https://www.litebit.eu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: