Blockchain krijgt zo goed als zeker definitief groen licht in de VS

0

Zoals wel vaker ligt de ondernemerswereld lichtjaren op de wetgever vooruit. Dat is toch reeds het geval met duizenden blockchainbedrijven, cryptobeurzen en digitale constructies en toepassingen in de VS. Ja een en ander werd oogluikend toegstaan. Half en half goed gevonden maar helamaal rond kwam de broodnodige wetgeving maar niet. Daar lijkt nu wel een einde aan te komen, aan deze wettelijke onduidelijkheid. De ondernemerswereld kan met véél leven, maar heeft begrijpelijk een grondige hekel aan: onzekerheid. En kijk: here comes the Digital Taxonomy Act & Blockchain Innovation Act. We schrijven 10 september 2020.

Over partijgrenzen heen

Het is Darren Soto, Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden van de VS, die er zijn gewicht achter zette. Hij spant zich al van in den beginne in om de blockchain technologie en digitale munten te promoten. En eindelijk dat langverwachte wettelijke kader te doen scheppen. Zonder dit kan e.e.a. onmogelijk in ermst doorbreken. Zelf geeft Representative Soto (New Jersey, 1978) trouwens het goede voorbeeld. Kiezers kunnen hem ook in een digitale munt steunen met een bijdrage. Democraten en Republikeinen kunnen elkaars bloed dan wel drinken, of zo toont de MSM ons dit. Maar gelukkig worden dit soort cruciale beslissingen voor ´s lands economie en financiën over de partijgrenzen heen genomen. Dit zijn alvast tien Amerikaanse Verkozenen die zich reeds lang inspannen pro blockchain en cryptomunten.

Pakkie-an

´The House Energy And Commerce Committee held a marathon legislative hearing marking up 38 bills today, including successfully reporting out to the full House two bills that included crypto and blockchain studies. Part of the Digital Taxonomy Act made it out of Committee as well, representing the farthest a bill addressing regulatory clarity for blockchain tokens has gotten in the 116th Congress thus far.´ Niet alleen alle blockchain toepassingen maar ook de positie van cryptocurrencies dient verduidelijkt te worden. De VS voelen de hete adem van China in de nek. En competitief als het land is, wil het ook graag in alles de eerste zijn. Daarmee zijn de Verenigde Staten dan aan de late kant, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Hiermee is niet gezegd dat er achter de schermen niet al heel wat beweegt. De goedkeuring om in digitale munten te handelen, cryptodiensten te verlenen en ze aan te bieden aan alle bankklanten? Die kwam ook zogezegd out of the blue. En kijk: één pennestreek (nou ja) van de juiste man (Brian Brooks) op de juiste plaats (Office of the Comptroller of the Currency) en e.e.a. is verwezenlijkt. Dat OCC is wel een heel bijzonder instituut hoewel tot de zomer van 2020 altijd in de schaduw gebleven. Nochtans kan het over het Congress heen en over de Amerikaanse centrale bank (Fed) heen zulke ingrijpende beslissingen nemen. Mister Brooks heeft trouwens nog andere van dergelijke hands-on beslissingen beloofd, net nog in september 2020. Het zal iets van ´´weeks, not months´´ zijn, voegde hij er nog aan toe. Het belooft op digitaal gebied dus nog een spannend eindejaar te worden.